0   13
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Ons avondeten #9 zoveel verschillende gerechten

Ons avondeten #9 zoveel verschillende gerechten

Er zijn weer zoveel verschillende gerechten voorbij gekomen bij ons. Van aardappeltjes, groente en vlees tot zelfgemaakte nasi, spaghetti en ovenschotels. We gingen nog een keer uiteten bij een sushi restaurant en haalde we wat sushi in huis.

Ovenschotel met Mexicaanse groente

gerechten

Ik had een potje met Mexicaanse groente, een rookworst en wat overgebleven aardappelschijfjes en geraspte kaas. Het leek me wel een hele lekkere combinatie! Daarnaast was het ook heel snel te maken, want alles was eigenlijk binnen no time gaar. De smaak vond ik erg lekker, maar het potje groente zorgde wel voor een brandje in de keel. Dus Kenneth heeft het laten staan, maar ik kon er goed mee overweg.

Aardappeltjes uit de oven met spinazie en schnitzel

Zo’n groente die ik zelf wel heel lekker vind, maar eigenlijk amper in huis haal is spinazie. Eigenlijk jammer, want het is gemakkelijk te maken en ook helemaal niet duur. Toen ik het laatst in de vriezer zag liggen dacht ik “yes!”, daar heb ik wel weer eens zin in. Dus die maakte ik samen met een schnitzel en aardappeltjes uit de oven.

Goulash met stokbrood kruidenboter

gerechten

“Schat?, zou je misschien goulash willen maken vanavond?” Uhm.. Natuurlijk! En die Uhmm.. zit hem in het feit dat goulash tijd kost, suddervlees en een recept. Ik had het alle 3 niet, dus ik haalde gewoon een kant en klaar bakje goulash (net zo lekker!), paprika en ui om het aan te vullen en een stokbroodje kruidenboter. Voor herhaling vatbaar!

Turkse durum

gerechten

Ik had cadeaubonnen gekregen van de Nationale Postcode Loterij van pap en mam en van opa en oma. Op een van de kaartjes had ik nog wat staan, dus haalde ik een pak van Knorr wereldgerechten Turkse Durum. Gezond, maar wel weer wat anders!

Uiteten bij Hinata

Ter ere van tante Mieke haar 65e verjaardag gingen we uiteten bij Sushi & Grill restaurant Hinata. Een fijn restaurant waarbij je kan bestellen op een tablet en vervolgens per tafel al je gerechtjes krijgt geserveerd. Bij ons ging het daar een beetje mis. We wisten namelijk niet meer zo goed wie wat had besteld met als gevolg dat iedereen van alles aan het buffelen was. Maar, het was wel héél gezellig.

Ravioli ovenschotel

Wij zijn gek op de verse pasta van de Appie. Mijn favoriet is nog altijd de lasagne, maar de ravioli komt zeker op nummer 2. Makkelijk en lekker, alleen soms iets te weinig. Ik dacht door er een ovenschotel van te maken met 2 paprika’s en een half zakje wortels bij de saus, het wel wat meer vullend te maken. Maar nee, hierna ging de frituurpan toch nog even aan.

Zelfgemaakte nasi met zoetzure komkommer

gerechten

Bij Hinata nam ik tot 2 keer toe de zoetzure komkommer, die vond ik zo lekker! Pap legde mij uit dat ik dat met bruine azijn kon maken. De verhouding zou 9 lepels azijn op 8 lepels suiker. Ik besloot dus toen we nasi aten het te gaan proberen. Wel met een halve komkommer en dus 5 eetlepels azijn en 4 eetlepels suiker, mega lekker! Echt een hit.

De nasi ziet er zo donker uit omdat ik meer gehakt had dan rijst. Ik kwam er tijdens het koken achter dat we amper nog rijst hadden.. Een klein foutje in het boodschappenlijstje en de planning. Maar, ik vond het lekker.

Spaghetti bolognese met groente

Het gehakt dat ik voor de nasi rul bakte was voor de helft voor spaghetti saus. In mijn enthousiasme om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen had ik een familieverpakking gehakt meegenomen, maar geen grote diepvrieszakjes. Dus ik moest alles in een keer bakken. Geen probleem, want gelukkig paste alles in de pan. En zo had ik dus voor 3 dagen amper kookwerk om naar om te kijken. Stiekem ook wel fijn!

Macaroni met zoetzure komkommer

Daar heb je haar weer met haar zoetzure komkommer en nu macaroni met bolognese saus. Jum!

Frietjes met een kipcorn

gerechten

Afgelopen donderdag kreeg ik onverwachts visite! Zij bleef tot kwart voor 7 en ik had geen eten uitgelegd. Reden genoeg om mijn trek in frietjes te stillen. Ik had alleen niet meer zoveel zin om naar de frituur te gaan. Dus bestelde ik bij de pizzeria gewoon een kindermenu met een kipcorn en extra frietjes. Ook goed!

Waffle fries met goulash en tonijnsalade

Kenneth kwam van de week met het gezellige idee om te gaan uit eten op zijn vrije dag. Het leek me heel leuk, maar omdat ik weet dat hij bij enige regelmaat hoofdpijn heeft spraken we ook af dat als het dat niet werd, we samen boodschappen zouden gaan doen. En uiteindelijk werd het ook dat laatste. Een uitdaging joh! Wij wisten allebei niet wat we wilden eten. Uiteindelijk besloten we waffle fries mee te nemen, nog een keer goulash, maar dan met alleen ui en tonijnsalade.

Sticky chicken in stokbrood met broccoli

gerechten

Zaterdag stonden we weer samen in de winkel, omdat we ook nu niet gingen uiteten. Na wat rond te hebben gelopen besloten we toch voor het eerste idee te gaan. Sticky chicken! Kenneth maakte van sticky chicken in een pitabroodje, sticky chicken in een stukje stokbrood. Als groente besloot ik er maar broccoli bij te pakken.

Kenneth besloot nog een bakje sushi mee te nemen, want die verkopen ze tegenwoordig vers bij de Appie in Roermond. En dat vond ik helemaal niet erg, want sushi is zeer zeker een favoriet. Dus ook een goede troost dat we niet gingen uiteten.

Buddha bowl met zalm en zoete aardappel

buddha bowl

Op verzoek besloot ik weer een bowl te maken! Maar omdat ik niet zoveel zin had in de bowls die we al vaker hadden gemaakt en ik het graag ook een beetje simpel wilde houden ging ik zelf op pad. En dat gaf het recept voor de buddha bowl!

Zo en dat waren de verschillende gerechten die we hebben gehad. Iedere dag wel iets anders. Hou jij van sushi?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. José
    november 21, 2019 / 8:15 am

    Dat is een hele lijst met gerechten. Is toch elke dag weer iets bedenken. Sushi vind ik voor een paar wel lekker. Maar kopen in de supermarkt doe ik nooit. gr xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: