2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Onze boodschappen #1 het verschil tussen april 2018 en 2020

boodschappen

2 jaar geleden schreef ik vrijwel iedere week een boodschappen shoplog. Het gaf even wat werk met uitpakken, maar ik vond het leuk. Vandaag trap ik af met de eerste van 2020 en ga ik het verschil tussen de boodschappen van april 2018 en april 2020 laten zien.

De boodschappen van april 2018

boodschappen

Het was leuk om de boodschappen shoplog terug te kijken. Het valt me namelijk op dat ik ook toen al bezig was met zo budget mogelijk boodschappen doen. Ik zie vooral boodschappen met korting en daar ben ik nu nog veel mee bezig. Maar toch niet meer zo intensief als toen. Verder valt het me op dat ik bepaalde productkeuzes heb veranderd en dat ik nu gewoon veel meer geld kwijt ben aan onze boodschappen. Voor de boodschappen toen zou ik ongeveer €35,- in totaal kwijt zijn geweest. Mocht je willen lezen wat ik nou precies heb gekocht, dan vind je die hier *klik*!

Wat zit er in de wagen 2 jaar later?

Melk hamsteren

Het meest linkse wat je ziet is een nieuw soort chocolademelk dat ze verkopen bij de Plus. Ik was nieuwsgierig of deze witte chocolademelk wel lekker zou zijn, maar ik kan je vertellen dat ik hem niet het je van het vind. De ijsthee bracht ik mee om weer eens wat anders te kunnen drinken als water en aanleng. En de melk.. Ja dat is wat ik heb overgehouden aan het hamsteren van de afgelopen tijd. Als het even kan neem ik daar toch graag een pak of 2 van mee. Nu had ik er ook nog maar een in de koelkast. Maar het is toch een gek trekje geworden.

3 voor €7,49

boodschappen

Vlees neem ik het liefst mee uit de aanbieding. Vaak koop ik het bij de Lidl, omdat het daar voor mijn gevoel toch iets goedkoper is op dit gebied. Maar nu hadden ze een fijne deal bij de Plus (net als 2 jaar geleden!) en nam ik het vlees bij de Plus mee. Ik verdeel het altijd in porties, dus zo heb ik voor 6 keer weer vlees in huis.

Groente in pot en diepvries

Meestal neem ik de potten groente van het huismerk mee, maar wanneer er een aanbieding is met HAK potjes neem ik die mee. Zo hadden ze nu 2 grote potten voor €2,49. En ik weet dat de Mexicaanse groenteschotel heel handig is als je snel wraps wil maken. Hier voeg ik alleen nog wat extra bonen aan toe en dan ben ik klaar. Ideaal! De sperziebonen ga ik waarschijnlijk gebruiken voor een koude bonenschotel. En de spinazie, tja, die is gewoon fijn om aan te pakken.

Wat ook in de diepvries is beland zijn deze partjes. Ik koop tegenwoordig vrij vaak krieltjes en aardappelpartjes met een sticker op de verpakking. Dan vries ik het gewoon in en dan maak ik ze klaar in de oven. Ideaal en heel budgetproof.

Voor in de koelkast

boodschappen

Mijn ontbijt bestaat meestal uit yoghurt met cruesli en fruit. Mijn favoriete yoghurt voor ’s morgens is roeryoghurt, die is namelijk niet zo zuur. En verder was het broodboter weer op en nam ik één soort vleesbeleg mee, omdat ik nog wat had liggen. En straciatella kwark als toetje.

De voorraad bijgevuld

In het weekend bak ik graag broodjes af, omdat het zo’n lekker weekend gevoel geeft. En dat scheelt me weer een ritje winkel voor eventueel verse broodjes. De muesli is dus eigenlijk ten opzichte van 2 jaar geleden wat nieuws. Die flakes nam ik mee, omdat ze goedkoper waren en voor mijn gevoel ook een iets gezondere keuze. Nu houd ik me daar niet meer mee bezig en vind ik het veel belangrijker dat mijn ontbijt goed vult en dat ik er ook zin in heb. Muesli werkt voor mij prima, dus ik haalde weer een doos, want die in de kast is bijna op. En de pindakaas was ook bijna op. Momenteel zit ik in een fase dat ik bij de lunch vaak een beschuitje met pindakaas en hagelslag neem, dat is echt nog steeds een grote favoriet voor mij.

boodschappen

Afgelopen week hadden ze ook de Ohmyfoodness cheesecake mix in de aanbieding. Omdat ik een fan ben van Ohmyfoodness en de bakmix top vind nam ik hem weer mee. Kenneth nam 2 jaar geleden altijd een reep ontbijtkoek mee, maar in de loop van de tijd wilde hij graag wat anders. Dat werden de rijstwafels met een coating. Helemaal prima!

De muesli repen en de koffie zijn ook voor hem. Van de muesli repen gaat er ook iedere dag eentje mee en van de koffie kocht ik 3 pakken. Voorheen kocht hij iedere dag een beker koffie op het tankstation. Aan het eind van de maand was hij dan ongeveer honderd euro kwijt aan koffie. Nu heeft hij een isoleerkan met heet water mee en liggen er zakjes 3 in 1 koffie in de vrachtwagen.

boodschappen

Volgens mij was ik bang dat ik de pindakaas vergat, maar ik kocht er dus maar een pot van. Verder nam ik beschuitjes mee. Ik weet in het weekend nooit wat er op gaat en aangezien ik vrijdagavond de boodschappen haalde nam ik voor de zekerheid wat beschuit mee. De Pringles tortilla chips nacho cheese is een geweldige ontdekking, maar helaas ook te laat. Ze verkochten ze met uitverkoopkorting. Maar als ik ze nog eens bij een andere winkel tegen kom neem ik ze zeker mee.

Omdat ik momenteel niet goed tegen appels en peren kan nam ik bananen mee. Die kan ik namelijk wel nog eten zonder ineens weer heel veel last te krijgen van mijn hooikoorts. Dus die verdwijnen nu in de yoghurt. En verder zie je nog mosterd en ranch dressing. Mosterd kocht ik voor onder de ham op de boterham en de dressing voor bij een komkommersalade of de bonensalade waar ik het al over had. En wat ik vergeten ben te fotograferen is brood! Ik kocht een heel volkoren brood voor in de diepvries en daar zal ik er van de week nog een van moeten halen.

En dat waren alle boodschappen. In totaal was ik bijna €50,- kwijt en dat ben ik tegenwoordig vrijwel iedere week wel kwijt. Daar zijn dan niet dingen als wasmiddel, douchegel en andere zaken bij geteld, maar die heb ik als het goed is voor aankomende week ook niet nodig. Wat zit er bij jou iedere week in je boodschappen kar?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  april 22, 2020 / 12:15 pm

  leuk dat je dat nog kunt vergelijken, zoetjes aan wordt alles duurder, maar verandert de smaak ook.. Je bent flink bezig geweest met deze blog! Geniet nog van het mooie weer, alleen die luchtvervuiling, ai ai, maar dat is ook al jaren zo. Een fijne dag nog, liefs van oma xxx

 2. april 22, 2020 / 11:17 pm

  Wat een leuk artikel en origineel! Wat doe je het netjes met boodschappen. 🙂 Ik ben toch altijd wel iets meer kwijt, dat komt natuurlijk ook omdat ik vaak een recept maak voor mijn blog haha.

  Die ranch dressing is trouwens nieuw voor mij, nog nooit gezien haha.

  Liefs
  X

 3. simplynspecialcom
  april 23, 2020 / 8:25 pm

  Ik vind dit altijd wel leuk om te zien, ook al is het ontzettend random haha. 50 euro voor een week gaan wij niet redden, maar die vent van mij is ook een echt lekkerbek met heel veel wensen haha 😛

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: