2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Onze boodschappen #2 vooral heel veel groente en fruit

groente

Deze week had ik boodschappen die de wat meer “gezondere” tour op gaan. De groentelade was leeg, dus die vulde ik weer bij met verschillende groente. Ook kocht ik wat meer fruit en allerlei andere bewustere keuzes. Ik geef je een kijkje!

Kenneth had van de week de wens om wat meer bewustere dingen mee te nemen naar z’n werk. Maar ook zo in het dagelijks leven. En het enige wat ik daar in kan is supporten. Hij is wel heel stellig in het feit dat hij niet wilt overdrijven. Dus het moet een goede mix worden van groenten, fruit en zo nu en dan ook gewoon wat lekkers. Want dat moet ook gewoon blijven kunnen. Eigenlijk zoals de schijf van 5! En met die gedachte ging ik naar de winkel en haalde ik wat meer bewustere keuzes die ook passen bij wat we al in huis hebben.

De zuivelproducten

groente

De roeryoghurt nam ik mee voor mijzelf, dat is namelijk op het moment mijn dagelijks ontbijt. De fruityoghurt nam ik mee als toetje of tussendoortje. Daarnaast vind ik drinkyoghurt altijd erg lekker, dus voor de lunch vond ik dit wel een geslaagde keuze. De kaas is voor Kenneth, daar hoef ik niks van te hebben. Zoals vrijwel iedere week sinds deze gekke tijd kocht ik nu ook weer een pak melk. Ik doe het nu zo dat wanneer er een nieuw pak open gaat, ik er ook weer een koop. Dan maak ik het niet te bond, maar hebben we wel altijd wat in voorraad. Ik las dat zuivelspread een bewuste keuze was voor op de boterham en aangezien we dat allebei erg lekker vinden nam ik daar ook een bakje van mee. Lekker voor in een wrap, voor zo op de boterham of met een plakje kipfilet. En het potje crème fraîche is voor de courgette soep die ik nog wil gaan maken.

Vlees en vis

Ik deed dit keer mijn boodschappen bij de Lidl en de Plus. Ik vind het bij de Lidl altijd erg fijn om vlees, broodvlees en groente en fruit mee te brengen. Voor mijn gevoel is het daar een stuk betaalbaarder als het om deze producten gaat. De runderreepjes waren in de aanbieding tot vandaag, dus daar nam ik een pak van mee. Volgens mij aten we dat bij mij thuis wel vaker, maar zelf had ik het niet meer gekocht. Reden genoeg om het wel weer eens te doen. Zalm vinden we hier erg lekker, maar ook die is best prijzig. Bij de Lidl was het weer in de aanbieding, dus erg ging een pakje mee! Voor het broodbeleg nam ik kalkoenfilet en gerookte kipfilet mee. Ik had namelijk nog paté en boterhamworst thuis, dus dit was genoeg.

Groente en fruit

groente

Zo, tijd om de groentelade bij te vullen! Voor in de diepvries gingen er tuinerwten, broccoli en sperzieboontjes mee. Tuinerwtjes vind ik het lekkerst uit de diepvries en de andere 2 worden hier sowieso graag gegeten. Dus dat is ideaal! De broccolirijst bracht ik mee om er een nasi of iets dergelijks mee te maken. Weer eens wat anders! En verder pakte ik ook een zakje sla en komkommer voor op de wraps die je dadelijk tegen komt.

groente

Verder nam ik een zak uien mee. Eigenlijk iets te veel voor wat wij op krijgen, maar dan verwerk ik de komende tijd gewoon wat meer ui door de gerechten. De worteltjes en radijsjes bracht ik mee voor in Kenneth’s boterhammentrommel. En de aardbeien en banaan waren weer aanvulling op de fruitmand. De aardbeien waren vandaag nog in de aanbieding voor €2,49. Een fijne deal als je het mij vraagt!

Voor in de voorraadkasten

Ik had een kortingsbon van de Lidl voor kleine normale wraps, maar toen ik zag dat ze ook een volkoren variant hadden besloot ik die mee te nemen. Met die kleine verschillen bereik je in mijn ogen ook veel. De crunchy muesli is voor mijn ontbijt. Die zorgt in mijn ogen voor de balans in de boodschappenwagen! Het volkoren brood is voor in de diepvries, want ik heb vanmorgen zelf nog een volkorenbrood gebakken. En die crackers, tja, die zijn gewoon lekker.

In plaats van gekookte eieren nam ik gewone eieren mee. Deed ik overigens niet per ongeluk, maar zelf een eitje koken is een stuk goedkoper als gekookte eieren kopen. De hummus vond ik bij de Plus in de aanbieding. Ik vind hummus erg lekker, zeker met wat kipfilet erop en komkommer. Dus ik besloot hem mee te nemen en te testen, want deze was nieuw in het assortiment. In mijn ogen is hij al goedgekeurd! De fruithagel nam ik mee om wat afwisseling te hebben in het zoete broodbeleg. Ik bedenk me nu alleen dat ik de stroop ben vergeten. Geen wereldramp, maar die nemen we weer mee als ik voor eventueel nog een brood of iets anders naar de winkel ga.

En als laatste nam ik koekjes mee voor als we bezoek hebben of als we zin hebben in een koekje. De 3 in 1 koffie is weer voor Kenneth en hetzelfde geldt voor het zakje met notenmix. Daar krijgt hij nu ook iedere dag wat van mee.

En zo zijn we de boodschappen weer door! Ik was in totaal met de koopzegels €49,75 kwijt. Bijna precies zoals ik het had verwacht. Als het goed is hoef ik alleen nog naar de winkel voor een brood en de stroop. Maar we gaan het van de week wel weer zien. Ik ben wel benieuwd, waar halen jullie je groente en fruit?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

5 Reacties

 1. José
  mei 3, 2020 / 4:34 pm

  Goed ingekocht. Ik ben ook klant van Plus en Lidl. Veel succes met gezond eten maar niet overdrijven dan houdt je het niet vol. gr xxx

 2. Ans v Zantvoort
  mei 3, 2020 / 4:36 pm

  Hier ook wat gezonder eten met af en toe een uitschieter, op Maandag brengt Tamara het nofige fruit mee van de markt en groene, en verder houden we een eetschema aan dat werkt beter en gaat ook alles op, de rest van de boidschappen kpmen van pic nic prima oplossing , veel gr van ons en hopelijk kunnen we binnenkort weer eens gaan reizen x

 3. oma
  mei 3, 2020 / 5:56 pm

  Natuurlijk vind ik dit een verstandig besluit. De gezondheid staat voorop! Groente fruit en vezels zijn belangrijk en voor de rest wat je nodig hebt om er een smakelijk geheel van te maken en daar horen uien ook bij. Goed ingekocht en laat het jullie deze week weer smaken! Groetjes en een knuffel van oma xxx

 4. mei 4, 2020 / 6:03 pm

  Wat een leuk artikel met veel verschillende producten! 🙂 Tip: uien kun je echt wel een tijdje bewaren! Bewaar ze op een donkere plaats, geen zonlicht.

  Liefs
  X

 5. simplynspecialcom
  mei 4, 2020 / 8:50 pm

  Altijd leuk om deze artikelen te bekijken, ik doe er toch inspiratie van op. Stiekem koop je anders vaak toch hetzelfde 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: