20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Onze boodschappen #4 sinds 3 maanden toiletpapier nodig

wc papier

Zondagavond, tijd om weer even te kijken naar welke boodschappen ik allemaal voor komende week heb gekocht. Deze week zag ik dat het toiletpapier op raakte en zaterdagochtend kon ik er niet meer langs, ik moest nieuwe halen! Voor het eerst in 3 maanden. Gek hoe bijzonder dat nu is!

Wat ik kocht bij de Plus

toiletpapier

Voor de meeste boodschappen slaagde ik bij de Lidl. Echter waren er toch een paar dingen die ik bij de Plus moest/wilde halen. En zo bleef er toch net iets meer plakken. Ik ging naar de Plus voor versgeperste jus, pindakaas en aardappelen. Nu hoor ik je denken dat kan toch ook bij de Lidl?! Klopt! Maar de pindakaas american style is onze favoriet hier, de aardappelen verkopen ze in te grote zakken (die gaan hier altijd om) en de jus. Tja, nu weet ik zeker dat hij echt vers geperst is.

Verder zag ik dat ze druiven en nectarines in de aanbieding hadden en in het kader van meer fruit leek me het handig wat extra’s mee te nemen. De mini crackers waren op bij de Lidl en wij vinden het nog wel eens lekker om een pakje van 5 ’s avonds te snacken. De sperziebonen hebben ze bij de Lidl niet voor in de diepvries en nu pas valt me in dat ik ze ook uit het vers vak had kunnen pakken. Maar, dit is ook helemaal prima. De geraspte kaas was ik bij de Lidl vergeten, dus dan bij de Plus.

Het toiletpapier

toiletpapier

Dat toiletpapier blijft voor mij toch een dingetje. Ooit zal er in de economieboeken of rekenboeken het voorbeeld van toiletpapier worden gebruikt. Kan haast niet anders. Aan het begin van deze bijzondere periode kocht ik voor de zekerheid toch wat toiletpapier. Want stel dat familie zonder kwam te zitten of Jewel weer last kreeg van haar buik.. Uiteindelijk had ik 3 pakken toiletpapier liggen. Iets meer dan de bedoeling, maar goed. Aan het begin van de week pakten we de laatste rollen voor boven en onder. Zaterdagochtend was het op de rollen die we in gebruik hadden na op! Nu is er weer meer dan genoeg te halen, dus nam ik een voordeelpak mee, daarmee kunnen we wel weer vooruit.

Voor in de koelkast

Ik eet het allerliefste roeryoghurt, voor mijn gevoel is dat namelijk net iets minder zuur. Bij de Plus en Appie heb je prima roeryoghurt, maar zonder deksel. Bij de Lidl zit er een deksel op en dat vind ik toch net iets hygienischer en fijner werken. De kwark nam ik mee als toetje na het eten.

Kaas vliegt er hier tegenwoordig iets meer doorheen. Kenneth neemt vaker een plak als tussendoortje en aangezien hij nu zelf zijn trommel klaar maakt krijgt hij ook vaker kaas mee. Verder nam ik ossenworst mee, bij gebrek aan filet americain en een pak boterhamworst.

De laatste keer dat ik eieren kocht was voor de high tea. Inmiddels waren die eieren op, dus nam ik weer een doosje mee. De pizza buns komen uit de Italiaanse week. Ik nam de margherita variant al iets eerder in de week mee met wat tussentijdse boodschappen en nu besloot ik die met mozzarella en kruiden ook mee te nemen. De margherita is in ieder geval een aanrader mochten ze ze nog hebben na deze week.

Voor in de vriezer

De broodjes bapao waren weer op en ik vind het handig om daar toch iets van in de diepvries te hebben liggen. Ideaal als ik niet zo’n zin heb in een boterham of als vieruurtje! Ik zag dat de kipfilet reepjes in de aanbieding waren, dus die nam ik mee voor in wraps. De roerbakgroente nam ik mee om een keer pasta te maken. Ik bewaar zo’n zakje in de diepvries, dan kun je hem langer bewaren. En ijsjes voor na het eten zijn altijd goed!

Voor in de voorraadkast

Ik wil volgende week Mexicaanse wraps maken, dus daar nam ik de peulvruchten mix, volkoren wraps en kidneybonen voor mee. Verder leek het me wel handig om weer een blikje tonijn in voorraad te hebben. Idemdito voor de ontbijtkoek! Altijd handig. De paneermeel nam ik mee om kalkoen schnitzels zelf te paneren. En dan daarmee draai ik ook de gehaktballen. Ideaal!

De cranberry mix neemt Kenneth mee en omdat ik niet zeker wist of er nog genoeg was haalde ik weer een doosje. De koekjes neem ik vooral mee. Volgende week staan er weer ruim 15 uur betaald zonnebank nemen, douchen en sporten op de planning. Reden genoeg om als tussendoortje onderweg een van mijn favoriete meeneemkoekjes te pakken.

toiletpapier

Doordat we veel aardappeltjes uit de oven eten vliegt het bakpapier er hier goed doorheen. We hebben vaker een rol van de Action, waarbij je zelf het bakpapier op maat afscheurt. Maar aangezien ik niet weet wanneer ik weer bij de Action kom nam ik bakpapier van de Lidl mee. Net zo fijn! En de make-up doekjes nam ik mee om uit te proberen.

Groente en fruit

En last but not least.. het groente en fruit! Ik schreef het al eerder, maar het verse groente en fruit van de Lidl vind ik erg fijn. De aardbeien stopte ik in mijn wagen, omdat ik weet dat Kenneth er gek op is en ze nu in de aanbieding waren. De bananen gingen weer mee voor mijn ontbijt. Momenteel is dat een van het weinige fruit waar ik niet allergisch op reageer. De radijsjes zijn lekker voor in een salade, maar Kenneth neemt ze ook mee voor bij de boterham. En komkommer ging bij de salade die ik wilde maken.

En zo zijn we weer een week aan boodschappen verder! Het enige wat nu niet op de foto staat is het brood en spullen die ik haalde voor wraps met gyros. In totaal was ik ongeveer 60 euro kwijt. Zijn jullie al door het toiletpapier heen? Of hadden jullie geen kleine voorraad?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juni 8, 2020 / 8:03 am

    een hele opsomming Kelly, en tussendoor zal er toch nog wel wat gehaald moeten worden. Zoveel boodschappen voor die prijs is niet te veel, maar ik ken niet alles, wat jij haalt en daarom ook de prijs niet. Een heel fijne dag en tot ziens. Liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: