2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Uit de oude doos: “hou ouder, hoe gekker”

ouder

Vandaag weer een uit de oude doos! Zoals ik al vaker heb verteld hebben wij 4 Engelse Cocker Spaniels, in de leeftijd van 8 tot 13 jaar oud. En bij hun geldt het gezegde “hoe ouder, hoe gekker” ! Vroeger waren het namelijk eigenlijk gewoon schatjes en deden ze geen vlieg kwaad, maar tegenwoordig hebben ze toch wel wat kuren!

Marilyn(14):

Marilyn

Marilyn is tegenwoordig echt een baby’tje aan het worden. Ze slaapt en eet, en tussendoor loopt ze nog wat rondjes. Zo nu en dan heeft ze de gekke 5 minuten en dan rent ze rond, of loopt ze met een bot rond. Maar zodra je zegt je wordt oud of ze heeft een dag waarbij je denkt dat wordt een enkeltje dierenarts. Dan is de doofheid, blindheid en het seniel zijn compleet van de aardbodem verdwenen en is ze topfit !

Inmiddels is deze boef helaas overleden..

Bijou (12):

ouder

Bijou was vroeger bang om trap te lopen, dus dat gebeurde ook niet. We hebben een open trap van hout dus dat is best glad voor die pootjes. Tegenwoordig vind ze het alleen niet meer zo eng.. Als mijn ouders te lang blijven liggen terwijl ze beneden rond lopen, gaat ze ze halen! Ze vind het nog steeds dood eng, maar eenmaal boven gaat ze op zoek.

Jive(9):

ouder

Jive is een springer, ze springt op banken, tafels, etc. Er is haar maar weinig te hoog, en dat blijkt maar weer in deze actie. Ze is in dit huis geboren, en de wal van onze tuin was nooit interessant. Tot een maand geleden, toen bedacht ze zich dat het wel leuk was om de wal op te gaan klimmen. Met als gevolg dat ze eerst een straat achter ons aan het rondrennen was. En een week geleden in de tuin van de buren. Kortom, onze tuin is nu ingekort met een hekwerk ! No jumping Jive !

En wanneer ze daarmee niet bezig is, dan zit ze in de gang, met haar neus door de brievenbus de postbode op te wachten. Alleen ben ik er nog steeds niet achter of ze het nou op de postbode heeft gemunt of op de post, waarmee ze als een paradepaardje rond loopt.

Mambo(9):

ouder

Mambo kletst al van kleins af aan, met een oranje botje in haar bekje kan ze je hele verhalen vertellen. En naarmate ze ouder wordt worden de verhalen steeds langer. Als ze zit ziet ze er altijd depressief uit, haar kop hangt compleet naar onder alsof ze het helemaal niet meer ziet zitten. Maar ik vermoed dat het gewoon ontspannen zit, alhoewel depri gewoon grappiger klinkt bij een hond.

En als de dame aandacht wil dan maakt ze goed gebruik van haar poot. Mandy heeft haar namelijk als puppy geleerd op de deur te slaan als ze die open wilt hebben. Niet wetende dat Mambo die tactiek voor alle dingen zou gebruiken. Aandacht, water, eten van tafel, als ze iets wilt hebben begint ze te slaan.

Tegenwoordig vindt ze het ook leuk om door afval te struinen en dan vooral het plastic afval! Als ze bij de zak kan komen dan neemt ze die volledig onder de loep!

Engelse cocker spaniels zijn volgens mij de meest unieke honden op aarde. Of nou ja, onze cockers haha! Dat krijg je als het moeder met dochters is denk ik. Hebben jullie ook huisdieren en hebben die ook zo hun dingetjes?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

6 Reacties

 1. Carin
  maart 14, 2017 / 8:10 am

  Inderdaad Kelly, wij hebben nu voor het eerst een cocker spaniël sinds anderhalf jaar en nog nooit zo’n eigenzinnig, ondeugend, vermoeiend, guitig, slim en ook heel lief hondje gehad! Wat een karakteristiek ras! Een hond waar je echt rekening mee moet houden, dat moet natuurlijk altijd maar met deze is dat veel meer het geval als met zijn voorgangers….

  Vriendelijke groet,

  Carin.

  • Ballontraebay
   maart 14, 2017 / 9:43 am

   Ja Carin ! Het is een echt gezinslid ! Heel veel geluk met jullie cocker. Groet terug

 2. oma
  maart 14, 2017 / 8:27 am

  in die tijd is er al veel veranderd, weer een stukje dagboek! Fijne dag Kelly groetjes oma xx

  • Ballontraebay
   maart 14, 2017 / 9:43 am

   Klopt oma ! Hetzelfde groetjes xx

 3. oma
  maart 22, 2018 / 12:14 pm

  2 jaar geleden en de herinneringen worden steeds mooier, fijne dag Kelly, groetjes oma xx

 4. oma
  maart 15, 2021 / 7:43 am

  leuk om weer eens te lezen, weer een paar jaar verder, zo hou je het levend! Fijne dag xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: