2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Uit de oude doos: “Wonen in een dorpje”

dorpje

Tijd voor weer een artikel uit de oude doos! 15 oktober 2015 nam ik het wonen in een dorpje onder de loep. Ik had er een duidelijke mening over en ik vind het grappig om te lezen hoe het is uitgelopen naar waar we nu zijn! 

Wonen in een dorpje

Goedemorgen! Vandaag leek het me wel eens leuk om te delen hoe het is om te wonen in een klein dorp. Het heeft zijn voors maar ook zijn tegens. En het leek me wel leuk om die eens op een rijtje te zetten, dus dat heb ik gedaan! Zie hier hoe ik denk over wonen in een klein dorp denk..


Het fijne is dat mensen elkaar in de gaten houden. Het kan als storend worden ervaren, maar ik ervaar het als prettig. Het geeft een veilig gevoel dat mensen mee uitkijken. Als er mensen niet uit het dorp, door de straat heen lopen wordt er extra opgelet, om te zien wat diegene er moeten.

Samenhorigheid

In een dorp is ook het gevoel van samenhorigheid, maar daar wil ik toch wel een aantekeningetje bij maken.. In een dorp heb je kliekjes, ben je geboren en getogen in een dorp hoor je erbij. Kom je vandaar buiten, maar woont er veel familie in het dorp, geen probleem, je hebt vanzelf contacten. Kom je van buitenaf en ben je als het ware een vreemde eend, dan wordt het allemaal wat lastiger. Als je je graag bezig houdt met het sociale leven zal het nog makkelijk zijn. Maar ben je iemand die niet zoveel zich bezig houdt met die dingen, dan wordt het een ander verhaal. Tja dan zul je gegarandeerd zien dat het allemaal groepjes zijn en word je er niet zo in opgenomen. En het is maar net hoe erg dat je zoiets vind, ik zal er niet mee zitten, ik woon er tenslotte niet voor anderen.

Geroddel

Dan hebben we nog het geroddel in een dorp. Vooral in de kleinere dorpen zie je het volgende.. Stel je valt en je hebt zoveel pijn dat de ambulance erbij komt en je meeneemt. Bij de bakker zullen ze zeggen dat je ter controle een nachtje moet blijven, maar aan de andere kant van het dorp, bij de school lig je op de IC. Het is een tikkeltje overdreven, maar toch is het zo. Er wordt over je geroddeld zonder dat je er weet van hebt.


Wat me ook opvalt in de dorpen waar ik tot nu toe in heb gewoond, keert eentje zich tegen je, keert de rest van de personen die achter diegene staan zich ook tegen je. Ze hebben niks te maken met je, maar toch kijken ze je met een scheef gezicht aan. Heel apart vind ik dat altijd!

En nog iets positiefs om het mee af te sluiten, het gezwaai naar alle bekenden die je tegenkomt als je door het dorp loopt. Goedemorgen tegen de buurvrouw, goedemiddag tegen die man die aan het eind van de straat links woont, even een babbeltje met de mevrouw met dat schattige hondje 2 straten verderop. Ja, dat vind ik het fijne aan in een dorp wonen.

Nu zul je mij niet gauw in een stad gaan zien wonen, maar ik zal er denk ik ook niet voor kiezen om in een kleiner dorp te gaan wonen. Liever zie ik mezelf in een groter dorp wonen, waar niet iedereen mekaar kent, maar het niet zo is als in een stad, waar niemand mekaar kent.  Hoe denken jullie over het wonen in een kleiner dorp?

Ik schreef ook over de voordelen van wonen in een dorp!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    april 12, 2017 / 8:27 pm

    Kelly, wat wonen betreft, hebben we veel ervaring op verschillende plaatsen, maar wij zijn ook verhuisd binnen een plaats, maar goeie buren zijn toch wel het belangrijkst. Beter een goeie buur, dan een verre vriend. Wij hebben in een dorp van bijna 25000 inwoners gewoond, daar was het fijn wonen, daarna naar een kleiner dorp en daar was het heel gezellig wonen, de mensen kennen je eerder dan dat je in de gaten hebt. Daarna Reuver, en dat plaatsje ken je, daar is het ook goed toeven. In totaal 10 verhuizingen en dan ben je dat ook moe. Waar we nu wonen is het goed!
    Liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: