2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Over de rechterbaan door alle emoties heen

Rechterbaan Kelly Jewel spookstad Doel

Wat nu als de twee linkerbanen gesloten zijn en je alleen nog maar de rechterbaan kan volgen? De rechterbaan, dwars door al je positieve en sombere gedachtes, over de hobbels en door de kuilen. Je kan ze niet meer ontwijken, geen op links en door, maar aanpakken.

9 september 2021

Zo voelt het leven nu een beetje. Normaal riep ik altijd op links en door, zelfs na mijn eerste ongeluk 4 maanden geleden probeerde ik gewoon op die voet door te leven. Dat ging eigenlijk niet, maar ik probeerde het wel. Tot 2 weken geleden, vrijdag 27 augustus. Toen de 2 linkerbanen op de A2 afgesloten waren en ik alleen nog maar de rechterbaan had. Toen ik samen met papa en Jill op weg was naar de Mc Donalds in Echt en vervolgens naar huis, maar niet verder kwam dan een vluchtstrook tussen Sittard en Born.

Een kopstaart botsing op de rechterbaan

Waar het scheef is gegaan, dat heb ik niet helder. Het enige wat ik weet is dat de auto voor mij nog net een noodstop kon maken en ik het nog probeerde, de remmen hoorde zoeven, de auto rood kleurde van de remlichten voor mij, ik begon te gillen, papa zich schrap zette, Jill niet in de gaten had wat haar overkwam en mijn auto tegen de voorganger tot stilstand kwam. Alsof de grond onder mijn voeten verdween. We verplaatsten met 3 auto’s richting de vluchtstrook en stapten uit.

kop staart botsing rechterbaan

Mijn eerste reactie was kijken hoe het met haar was, de bestuurster van de auto waar ik op was gebotst.. Door het vorige ongeluk en Kenneth’s whiplash weet ik duvelsgoed wat de gevolgen zijn. Hoe hoog de snelheid dan ook mag zijn. Maar ze riep boos in het Engels dat het de auto van haar werk was, dus daar kon ik niks mee. Ik kon haar die reactie overigens ook niet kwalijk nemen. En toen keek ik naar mijn eigen auto.. De bumper half eraf, alles naar achter geduwd. Ja, daar was niet veel meer van over.

Een hoop regelwerk

Ik was volledig in paniek. Wat nu?! Schadeformulieren invullen, maar hoe? Papa en Jill hielpen me te kalmeren, helder te denken en ondertussen hielden ze het thuisfront op de hoogte. Want toen de aanrijding gebeurde had papa net mama aan de lijn..
Maar goed, eerst 112 bellen voor politie ondersteuning en die kwam. Ze troosten me, hielpen ons door het papierwerk heen, hielden het luchtig en zorgden dat de auto van mij en m’n voorganger werden afgevoerd. Ik deed voor het eerst een blaastest, maar met alleen een ice tea op was dat niet spannend. En toen werden onze auto’s afgevoerd. Daarvoor moest wel nog mijn bumper snel gedemonteerd worden. Het schijnt dat mijn gezichtsuitdrukking, ondanks alles, toch wel humor en voor in de boekjes was. Maar ik kan je zeggen dat het ook niet heel voorzichtig gebeurde.

Ondertussen had Jill al geregeld dat Kenneth en Kevin met 2 auto’s onderweg waren naar Beek. Daar lag het bergingsbedrijf waar de auto’s naar toe gingen. Jill, Papa, de voorgangster en ik kropen in de vrachtwagen bij de berger en werden naar Beek gereden. Ondertussen had ik het druk met allerlei gedachtes die ik jullie vandaag bespaar. Eenmaal daar waren de heren en onze Jewel al daar. Ze vingen ons op en samen wachtten we op de lift van de andere bestuurster. Want een jonge vrouw op een verlaten industrieterrein laten staan was voor ons geen optie. Dus zo gezegd, zo gedaan. Jewel entertainde de boel en gaf wonder boven wonder zelfs nog een kus op de neus van haar. Onze dame die niet zo’n allemansvriend is wist precies wat ze moest doen. Gelukkig! Maar goed, zij werd opgehaald, wij gingen naar Roermond en sindsdien heb ik er weer een uitdaging bij.

Een auto stuk, twee stuk

Toen we in Roermond aankwamen lag Olaf al te slapen. Maar toen ik de volgende morgen daar binnen liep en hij mij begroette kon hij mij haarfijn uitleggen wat er was gebeurd en wat ik moest doen. Tante Kelly.. Groene auto stuk, blauwe auto stuk, twee stuk, Kelly moet een nieuwe kopen!

En daar heeft hij gelijk in. Tante Kelly moet een nieuwe auto kopen. Dus ik ben op zoek. En ondertussen hobbel ik nog rond met de ellende van het vorige ongeluk. Fysiotherapie, 0 meting voor een revalidatie traject en een brein met een emmer die is overgelopen.

Het zijn weer de nodige uitdagingen, maar het komt goed. Met vallen en opstaan, te pas en te onpas allerlei emoties ervaren en mijn uiterste best doen om alles weer vanuit een beter daglicht te bekijken. Maar nu over de rechterbaan in plaats van op links en door.   

24 september 2021

Heeft Kelly een nieuwe auto gekocht?

rechterbaan blauwe Volkswagen Polo

En nu zijn we 3 weken verder, 3 weken die voelen als 1,5 maand. Ik heb behoorlijk wat hobbels gehad. Heel veel lieve liften richting Roermond en weer terug, visites om te buurten en te wandelen en om het mij allemaal net iets makkelijker te maken. Want ons dorp is groot, maar op deze manier ook heel klein. De muren kwamen op me af. Maar goed, we zochten met z’n allen en toen kwam daar een appje van Jill. Na al eerder naar auto’s te zijn gaan kijken kwam daar toch een potentiële auto. Gisteravond stonden we rond 7 uur bij papa en mama voor de deur. Papa kwam naar buiten, gevolgd door iedereen. En toen kwam daar de magische vraag van Olaf.. Heeft Kelly nieuwe auto gekocht? En kon ik eindelijk JA! zeggen. Tante Kelly heeft een nieuwe auto gekocht. Een blauwe Volkswagen Polo waarmee ik hopelijk heel wat kilometers mag gaan maken.

beschermengel

Alleen dat op links en door gaan we niet meer doen. Want het word tijd dat ik gewoon over de hobbels heen ga in plaats van te ontwijken. Over de rechterbaan op weg naar alle avonturen en de beschermengel gaat met mij mee.

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

4 Reacties

 1. oma
  september 24, 2021 / 5:55 pm

  Daar zien we je nieuwe auto dan, mooie kleur, nu val je op en wil niemand je raken. Kelly, heel veel veilige kilometers en laat al je nare gedachten maar eens gauw los. Vrijwel iedereen krijgt wel eens met een deukje te maken.

  • BijZus
   Auteur
   september 24, 2021 / 6:04 pm

   Mooi he! Dank u wel! Ga ik doen. Xxx

 2. Ans v Zantvoory
  september 24, 2021 / 6:19 pm

  Heel veel veilige kilometers met je nieuwe auto, en laat het beschermengeltjemaar eens goed haar werk doen, en voor de rest, geef het de tijd dan valt alles weer op zijn plekje, liefs van ons x

  • BijZus
   Auteur
   september 24, 2021 / 7:15 pm

   Dankjewel! Zo is ’t ook, het komt vanzelf weer goed! Liefs x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: