2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ownoh: #3 Mag ik even binnen kijken?

binnen kijken

binnen kijken In het 3e deel neem ik jullie mee binnen kijken in de huisjes waar ik het over had in het vorige artikel. Iets wat ik persoonlijk toch wel spannend vond ! Nou heb ik geen foto’s, maar in woorden kom ik ook al een heel eind met vertellen.

2 weken terug had ik het over het zoeken naar huisjes op Funda, als je er hebt gevonden waar je interesse in hebt ga je natuurlijk een afspraak maken met de makelaar of woningbouwvereniging.
De afspraak op zich maken was geen mega groot probleem, alleen de mogelijkheid om ’s avonds of in het weekend te gaan kijken was er niet. Jammer, want Kenneth werkt graag gewoon in plaats van vrij te pakken. Maar goed, het moest, dus hebben we gelijk diezelfde dag een bezoekje gebracht aan de IKEA, maar daarover praat ik wel een andere keer. Nou goed, de afspraak was gemaakt, voor ons eerste oogappeltje en voor ons droomhuisje.

Dus op woensdagmiddag vertrokken we met mijn schoonouders naar de plaats toe. Het eerste huisje kan ik omschrijven als een zogenaamde “doe-het-zelf” huis. De keuken, waarvan het op de foto’s leek marmer te zijn en de muur van echt steen. Het bleek een afgeschuurde keuken te zijn met vaag wat grondverf op de kastjes en behang op de muren.. TIP: Hou je niet vast aan de foto’s, dat kan namelijk gezichtsbedrog zijn. Niet ons ding. Daarnaast had het ook een raamframe met luikjes op de douche, en dan niet naar buiten.. Nee, richting de gang ! En de badkamer moest eruit, want dat was ook niet ons ding. Dus ons gevoel werd bevestigd, dit werd niet ons huisje.

Daarna vertrokken we naar voor ons gevoel droomhuisje. De deur werd opengemaakt en we liepen naar binnen, het gevoel van thuis komen was gelijk aanwezig. Oké, de keuken moet eruit, maar dat is nog niet zo’n heel groot probleem. De woonkamer was ruim met openslaande deuren naar de tuin. Er zit een berging bij en een kelder onder. Boven zijn er 3 slaapkamers, een badkamer en een vlizotrap naar de zolder. Boven moeten de plafonds eruit, maar dat is nog niet zo’n heel groot probleem. Qua elektriciteit was het bij dit huis ook een doe-het-zelver. Dus dat is ook iets waar naar gekeken moet worden. Maar buiten de keuken kunnen we alles in theorie zelf doen. We hadden er in ieder geval een veel beter gevoel bij.

En dat brengt ons op het punt dat we rond moesten gaan kijken voor een hypotheek. Een pittig proces met ups en downs, en omwegen. Maar dat is voor het volgende artikel 😉 Ben jij ook zo gek op doe-het-zelven ?

xxxkelly.png

Volg:

5 Reacties

  1. juni 4, 2016 / 11:47 pm

    Wat leuk dat jullie je droomhuisje gevonden hebben! Ik hou zelf erg veel van doe-het-zelven, maar vind het ook nogal snel goed. Ons huisje is ook niet helemaal naar onze smaak, maar andere dingen zijn voor mij belangrijker dus we laten het nog maar even zo. Ik ben wel erg benieuwd nu hoe het verder verloopt, maar ben vooral ook heel nieuwsgierig hoe jullie droomhuisje eruit ziet! Liefs ilona

    • juni 6, 2016 / 9:18 am

      Ik vind doe-het-zelven ook erg leuk om te doen ! Ja, wij moeten sommige dingen ook voorrang geven helaas. Je gaat het vanzelf zien in een filmpje hihi 🙂 Liefs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: