2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Pannenkoekendag 2019 5x pannenkoek ideeën

pannenkoek

Aanstaande vrijdag, 22 maart, is het pannenkoekendag! Kinderen gaan dan voor de ouderen pannenkoeken bakken. Super leuk! Maar de pannenkoek is ook lekker op je eigen menu, dus vandaag 5 ideeën voor een lekkere pannenkoek!

Pannenkoek met ontbijtspek en kaas

pannenkoek

Niet origineel, bij de meeste wel bekend, maar even ter herinnering.. De pannenkoek met ontbijtspek en kaas. Vroeger had ik zitten gruwelen en dit was ook de eerste keer dat ik het probeerde. Maar het was wel lekker! Ik gebruikte ontbijtspek en nog wat strooikaas die ik over had. Eerst de pannenkoek bakken met de spek en als hij bijna gestold is een laagje kaas erover. Dat een beetje laten smelten en dan draaien was mijn tactiek.

Pannenkoek met gebakken banaan, ontbijtspek en stroop

pannenkoek

Dit is mijn favoriet! Toen ik voor het eerst in Engeland was at ik pancakes met bacon en banaan. Ik vond het heerlijk en dit keer probeerde ik het thuis na te maken. En ik moet zeggen dat ik hem goed vond gelukt. Het spek bakte ik alvast voor in een andere pan alvorens ik het op de pannenkoeken pan legde. En in de pan met het beetje vet van het ontbijtspek bakte ik ook de banaan. Vervolgens legde ik beide op de pannenkoeken pan, beslag erover en bakken maar! Nog een paar stukjes banaan bakken in het bacon pannetje en die leg je erop. Laagje stroop of honing erover en smullen gegarandeerd!

Het Chocoladefestijn

De chocoladefestijn pannenkoek is heel gemakkelijk om te maken! Je bakt een gewone pannenkoek, die besmeer je met wat chocolade pasta. Je legt er wat plakjes banaan op en om het af te maken strooi je er wat hagel overheen. Een heel gezellig feestje op je bord!

Hawaii of shoarma of..

Andere ideeën voor een lekkere pannenkoek zijn bijvoorbeeld een hawaii pannenkoek of shoarma! Of gewoon met de standaard dingen die we erop doen, appel, stroop, jam, poedersuiker en ga zo maar door. Een hawaii pannenkoek kun je maken door ontbijtspek en ananas te bakken met de pannenkoek en daarna er nog wat kaas over te laten smelten. De shoarma maak je door een gewone pannenkoek te nemen, daarover gebakken shoarma en dan evt. nog wat sla en knoflooksaus. Een leuke variatie op wat je normaal eet.

Mocht je nou eens zin hebben in een pannenkoekenrestaurant, dan zou ik eens naar Berg en Dal rijden. Daar ligt De Duivelsberg. Ik ben er een keertje geweest en vond het super lekker. Genoeg keus en ook hele leuke aparte combinaties. Als ik er nog een keertje kom zal ik er een foodback over schrijven!

Zo en dat waren mijn 5 ideeën voor de pannenkoek. Wij hebben deze week dus al pannenkoekendag gehad, staat het bij jou nog op het menu deze week? Ik ben benieuwd!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    maart 20, 2019 / 5:36 pm

    Af en toe een pannenkoek vinden wij ook wel lekker, maar dan komen we weer uit bij “zoveel mogelijk gezond en lekker”. Dan zou je ook nog eens havermout pannenkoek kunnen bakken, maar dan moet je het beslag zelf maken. Op een pak Quaker havermout staat een recept. Misschien dat ik de bananen pannenkoek wel eens maak voor opa. Een fijne avond Kelly en een dikke knuffel van oma! xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: