2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Puppy update van Jewel deel 2 (19 weken)

deel 2

In mijn dagelijkse dagboeken deel ik veel over onze kleine rebel Jewel, maar natuurlijk lang niet alles. Inmiddels is het 1,5 maand geleden dat ik een puppy update deelde en dus vond ik het tijd voor een nieuwe! Inclusief foto’s van de fotoshoot die ik met haar deed op de camping.

Een nieuwe puppy update

bakken

1,5 maand geleden gaf ik een kleine karakterbeschrijving van onze Jewel. En daarnaast deelde ik wat interessante trekjes zoals het “kletsen”, wandelen en haar ritme. Onderstaande schreef ik in ieder geval over haar na 5,5 week met haar samen te zijn.

Ze is een hele eigenwijze, lieve, sociale, vrolijke, lompe en tikkeltje nieuwsgierige pup.

Inmiddels zijn we alweer 5,5 week verder en is ze bijna 12 weken bij ons. Onvoorstelbaar! Het lijkt namelijk zoveel langer! Ze is niet meer weg te denken uit ons leven en uit mijn eigen ritme.

Ze kan dus echt kletsen

Wanneer je Jewel vraagt of ze mee gaat lopen krijg je automatisch antwoord. Een hoop “gepiep” volgt en als het haar te lang duurt dan wordt dat alleen maar erger. Datzelfde geldt voor wanneer ze naar buiten wil of als haar iets niet zint. Je krijgt gegarandeerd commentaar! Iets wat ik erg leuk vind.

Haar ritme nu

Het ritme van 5,5 week geleden is inmiddels iets verschoven. Zo wordt Jewel ergens tussen 7 en half 9 zelf wakker. Maar zodra ze beneden iemand ziet begint voor haar ook de dag. Vervolgens wandelen we, is het etenstijd en dan gaat ze spelen of buiten rommelen. Denk aan tuinieren, papier versnipperen of spelen met haar speelgoed. En tegen 10 uur gaat ze liggen, binnen of buiten en dan is ze rustig tot een uurtje of 2.

deel 2

Vervolgens komt ze als ik mijn lunch heb gehad tegen 2 uur vragen om te lopen. Na het lopen krijgt ze weer nieuw voer. En dan gaat ze weer lekker rommelen en slapen. Tijdens het koken ligt ze meestal in de keuken bij mij of ze “helpt” (loopt of ligt in de weg) of ze winkelt (kijken of er wat eetbaars op het aanrecht ligt. Wel heel gezellig!

puppy update deel 2

Tussen 6 en 8 wandelen we weer en of ervoor of erna krijgt ze haar laatste bakje voer. Daarna is het voor haar vooral spelen en tussen 10 en 11 is het einde dag voor haar.

Puppycursus en trucjes

Eigenlijk deel ik iedere dag hoe het gaat met trainen, maar voor de vorm deel ik het ook in deze update! Inmiddels hebben we er 7 lessen puppycursus opzitten. Een enorme uitdaging en een les voor Jewel en mij. Jewel probeert mij te leren de rust te bewaren, een rots te zijn en los te laten. Ik leer Jewel de commando’s zit, blijf, down, volg en ga zo maar verder. We hebben beide soms wat moeite, maar met de juiste hulp zijn we wel goed op weg. Volgen doet ze prima, zit en down gaat ook top, maar het stukje blijven is voor mevrouw wat lastig. Want er is zoveel te zien..

Vrachtwagen

De trucjes heeft Kenneth met name voor zijn rekening genomen. Die houdt zich bezig met de pootjes en high fives. Ik wil haar nu leren om te knuffelen. Dus als je zegt knuffel dat ze je dan ook echt een knuffel geeft. Ik ben eens benieuwd hoe dat gaat lopen.

En verder..

camping

Verder doet ze het onwijs goed! Ze is nog steeds een eigenwijze, sociale, lieve, vrolijke, lompe pup! Je zou het niet zeggen door haar grootte, maar haar snoetje verraad dat ze nog jong is. Ze heeft trouwens echt zo’n clown maskertje. Als je haar goed bekijkt zie je het vooral bij de bek. Zo grappig! Het is een ondeugd!

Jewel op de camping (18 weken)

En zoals beloofd zou ik nog de fotoshoot die ik met haar heb gehouden op de camping delen. Ze is een echt fotomodel, maar wel alleen als het haar uitkomt, je haar haar gang laat gaan of als er snoepjes en speelgoed voor staan. Onderhandelen kan ze wel! En zie hieronder het resultaat met de leukste foto’s!

Zo dit was Jewel’s puppy update met 19,5 week! Een echte puppydametje! Ze zeggen wel eens dat de pup zijn baasje zelf uitzoekt en ik denk dat dat hier ook is gebeurd! Zij leert van ons, maar wij leren nog veel meer van haar!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. Ans v Zantvoort
  april 25, 2019 / 5:12 pm

  Wat een leuke foto’s, en
  wat is ze gegroeid,

  • BijZus
   Auteur
   april 26, 2019 / 10:16 am

   Dankjewel! Ja ze groeit goed, haha.

 2. oma
  april 25, 2019 / 7:15 pm

  Jewel is een mooie en leuke hond, het is vooral fijn dat jullie er zoveel plezier aan beleven. Jewel heeft het ook goed getroffen! Eigenlijk is ze al groot genoeg. Dag Jewel met baasjes! xxx

 3. Tante Chris
  april 27, 2019 / 9:07 am

  Wat leuk om dit te zien en wat is ze gegroeid wordt een prachtig hond

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: