2   26
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Een puppy update over Jewel

Een puppy update over Jewel

Het is inmiddels 5,5 week geleden dat we Jewel ophaalden. Een hele gebeurtenis! De weg waar we daarna aan zijn begonnen heb je grotendeels kunnen volgen via de dagboeken. Maar het leek me leuk om een puppy update te geven en wat dieper in te gaan op alles.

De puppy update

Eigenlijk doet ons dametje het onwijs goed. Ze is een hele eigenwijze, lieve, sociale, vrolijke, lompe en tikkeltje nieuwsgierige pup. Ze geniet zichtbaar van het wandelen, wat eigenlijk de eerste tijd helemaal niet van toepassing was. Nu vraagt ze me om te gaan wandelen, voorheen ging ze volledig in de ankers als de deur open ging. Volgen is wel nog een uitdaging, wat ik ergens wel begrijp. Ik doe mijn best ermee te oefenen, maar stiekem is dat allemaal niet zo makkelijk.

Ook kletst ze al aardig wat, op een soort piepende manier probeert ze duidelijk te maken wat er is. Soms komt daar een blaf bij, maar vaak lijkt dit meer per ongeluk dan wat anders. Ik vind het wel leuk, alleen heel lastig om te ontrafelen. Tegenwoordig weet ik dat de achterdeur, meestal naar buiten toe betekent en de deur richting de gang of wandelen of naar boven is, waar zij denkt dat Kenneth is. Volgens mij heeft ze hem als baasje aangenomen, zoals je bij de akita wel vaker ziet. Geen probleem verder, maar als ze hem mist heeft ze toch even pech haha.

’s Avonds ligt ze graag op de bank, maar overdag is ze het liefste buiten. De plantenpotten zijn ondertussen bijna allemaal leeg. Het grind is gemengd met zand en het liefst rent ze rond tussen alle rondvliegende blaadjes. Het is een kleine avonturier die heel zelfstandig is. Inmiddels weet ik ook dat ze rond 10 uur k.o. is en dat dit ongeveer aanhoudt tot half 12. Dan heeft ze een uurtje om te rommelen en dan moet ze de bench in voor een uurtje of 2/3. Dat doet ze trouwens over het algemeen volgens mij super goed. ’s Avonds is ze rond 8 uur wel op en dan slaapt ze met wat tussentijd door tot 8 ’s ochtends. Dan is ze ook wakker, ongeacht of ik nu om 10 uur naar bed ga of om 2. 8 uur, half 9, dan moet ik of Kenneth er echt uit.

Ze is net Jive

Jewel doet me enorm denken aan Jive. Ze hebben best wel wat vergelijkbare hobby’s. Bijvoorbeeld het naar buiten kijken. Of het bij me komen rusten als ik achter mijn laptop op de bank zit. Jive was natuurlijk een totaal ander hondje, maar toch zie ik ergens iets in haar wat ik ook in Jive zag. Oh en ze nibt je als je bent weg geweest. Zo’n klein beetje in je arm, hand of been. Zo van, “En waar ben jij geweest?!”, “Je had de roedel niet mogen verlaten”. Heel grappig!

Een puppy puber

puppy update

Ja en verder is het echt een kleine puber aan het worden. Overal gaan de tanden in. Van kabels tot mijn haar, van mijn arm tot de kussens. Ze denkt dat alles van haar is en je merkt dat ze steeds meer structuur herkent. We leren haar bij enige regelmaat om ook mee te gaan in de auto. Waar het in de bench achterin een drama was, is het op de achterbank met een speciaal tuigje en een speciale riem al een stuk beter. Soms kan ze nog wat mopperen, maar niet meer zo extreem als dat het was.

Dus ja dit was een beetje de puppy update van Jewel. Onze kleine duvel zoals ik haar wel vaker noem puppenkind. Hopelijk vond je deze puppy update leuk! In mijn ogen was het wel even nodig om wat meer een beeld te geven van onze dame tot nu toe.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  maart 12, 2019 / 5:49 pm

  Een goeie omschrijving van het leventje van Jewel. Prachtig, dat je er zo van kan genieten. Als je thuis komt dan krijg je een “hapje” als begroeting, als ik “ze nibt je” goed begrijp. Fijne avond samen, groetjes van oma xxx

 2. Dorothé
  maart 12, 2019 / 6:40 pm

  Kelly het gangwerk van Jewel is ook precies Jive. Als ik het filmpje zie krijg ik gewoon kippenvel door de gelijkenis. Zo mooi
  Het opvoeden is misschien niet altijd ecen gemakkelijk maar je kunt het en echt, ik ben ervan overtuigd dat ze voor joyw op het juiste moment kwam.
  Het heeft gewoon zo moeten zijn. Xxx ❤

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: