2   22
6   22
4   26
6   13
4   15
4   31
4   27

Recept – apple cobbler

Recept – apple cobbler

Ik heb eindelijk weer eens een bak recept voor jullie! De meeste die me kennen weten dat je mij kan wakker maken voor peach cobbler. Super zoet gebak gemaakt met cake en perzik en it tastes so damn good! Tijd om dit eens uit te proberen met appel! Apple cobbler it is.

Peach cobbler staat heel hoog in mijn lijstje van favoriete bak recepten. Het is namelijk zo simpel en zo is deze apple cobbler ook. Je kunt hem volledig zelf maken, maar je kunt het ook simpel houden. En dat laatste deed ik en daar deel ik nu met je het recept voor.

Wat heb je nodig?

apple cobbler
  • 5 appels (ik gebruik Elstar)
  • 1 pot appel compote (ik gebruik de kleine van Hak)
  • Een cakemix naar keuze met benodigdheden
  • 2 theelepels en 1 grote eetlepel appelmoes
  • kaneel

Hoe maak je de apple cobbler?

De oven verwarm je voor op het aantal graden dat op de cakemix aangegeven staat.

Je begint met het snijden en schillen van de appels. Ik schil ze en deel ze vervolgens door 2. Wanneer je ze alle 5 hebt gehad besprenkel je ze eventueel met wat citroensap, dat houdt bruin worden tegen. Maar het hoeft niet.

Vervolgens maak je de cakemix zoals deze op de verpakking beschreven staat. Wanneer je cakemix een mooi glad mengsel is geworden voeg je nog 2 theelepels appelmoes toe. Dit is om het nog wat gladder te maken en ook een beetje voor de smaak.

Dan begin je aan de belangrijkste stap. Neem een ovenschaal die ruim is, ik heb een bakvorm van de Action die ik hier standaard voor gebruik. De pot compote schep je leeg in de schaal en vervolgens voeg je daar nog een eetlepel appelmoes aan toe. Vervolgens positioneer je daar de appels op en bestrooi je die nog met wat kaneel. En daarna giet je het cakemengsel over de appels heen.

apple cobbler

Vervolgens gaat het geheel ongeveer een uur de oven in en dan is het klaar om te serveren!

Leuke variatietips

apple cobbler

Wat je zou kunnen doen is wat stukjes caramel, candybar of misschien wel chocolade er tussen stoppen. Ik denk dat rozijnen er doorheen ook erg lekker zullen zijn. En als je dit nu wilt serveren met Pasen.. Maak wat vanille vla warm en serveer dit als toetje. Wat apple cobbler met warme vanille en eventueel nog een dot slagroom met een chocolade paaseitje on top. Gegarandeerd smullen!

Wij hebben in ieder geval zitten smullen van ons toetje. Ik ben benieuwd of jullie nog leuke paas ideeën hebben!

Mocht je nog meer willen zien van Chocotijd volg me dan op Instagram, Facebook en Pinterest! Zou ik heel tof vinden.

Volg:

1 Reactie

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.