2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Recept| Ballontraebay bonenschotel uit de oven

Bonenschotel

Het is alweer 4 weken geleden dat ik een lekker maaltje uit mijn vingers wist te toveren. Een soort van Mexicaanse bonenschotel kun je het wel noemen. Nu vroeg lief blogcollegaatje Nina mij of ik het recept al had gedeeld, maar dat had ik nog niet gedaan. Tijd om dat even heel gauw wel te doen!

Bonenschotel

ZO lekker!

Wat heb je nodig voor de bonenschotel?

 • Lay’s paprika ovenchips of iedere andere willekeurige chips die je in huis hebt en denkt dat moet kunnen.
 • Een blikje kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
 • Een blikje mais
 • Cherrytomaten naar smaak
 • Paprika
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • scheut tomatenketchup
 • kruiden:
  • knoflookpoeder(mag ook weg gelaten worden of vervanging voor de teentjes)
  • paprikapoeder
  • peper
 • 2 plakjes cheddar kaas (uit zo’n pakje met folie is prima!)
 • plakje belegen 48+ of strooikaas

Wat moet je doen?

Het is eigenlijk een heel simpel gerecht waarbij je heel gemakkelijk groente restjes weg kan werken. Laten we gauw beginnen!

Je verwarmt de oven voor op ongeveer 200 graden. Ondertussen snipper je de ui, doe je de knoflook in de knoflookpers fijn maken en snijd je de paprika en tomaat in stukjes. De kidneybonen laat je uit lekken en spoel je af met water.

Daarna bak je de ui en de knoflook glazig, waarna je de andere groente toevoegt en mee bakt. Je kruid het naar smaak met knoflookpoeder, paprikapoeder en wat peper. Om het een smeuig geheel te maken deed ik er wat tomatenketchup bij om het een wat plakkeriger geheel te geven. Net als bij lasagne. Wanneer het geheel warm is vet je de ovenschaal in met wat boter en kan het stapelen beginnen.

Ik deed eerst een laag van het mengsel in de ovenschaal, vervolgens een plakje kaas en daarop een bodempje chips. Vervolgens weer een laag van het mengsel de chips en dat topte ik af met 2 plakjes cheddar die ik nog had liggen.

Daarna deed ik het voor 10 minuutjes in de oven. Houdt het in de gaten, want bij de ene oven gaat het sneller dan de ander. Het gaat erom dat de kaas smelt, want de rest is al warm.

En dan is het klaar om te serveren!  Op basis van verschillende recepten online en de spullen die ik in huis had maakte ik deze variant. Zoals je ziet zat er in deze variant geen vlees, want die was ik vergeten uit te leggen. Maar vlees kan hier prima in! Spekjes, gehakt, uitproberen lijkt mij zo. Hoewel ik het vlees niet heb gemist.

En dat is eigenlijk alles wat je moet doen om deze bonenschotel te maken! Ik vond het erg geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. Vergeet trouwens een vleugje liefde niet, dat werkt ook goed.

Hebben jullie al eens zo’n schotel gemaakt? 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. Ger
  juni 13, 2017 / 5:51 pm

  Wanneer kunnen wij komen eten hoort zich lekker aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: