2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Recept – Chili con Kelly zonder chili

Chili con Kelly

Chili con carne is een gerecht dat ik heel graag eet. Laatst wilde ik dat ook, maar had ik nog groentes over die op moesten en geen chili con carne mix. Dat bracht me op het idee om een Chili con Kelly zonder chili te maken ! Snap jij hem nog ? Ik niet, dus laten we maar gauw beginnen!

Chili con Kelly

Wat heb je nodig ?

  • Spekjes
  • Chinese roerbakgroente
  • Klein potje tomatenpuree (ongeveer 70 gram)
  • Hollandse bruine bonen
  • Kidneybonen
  • 1,5 teen knoflook (be bewared!)
  • 1 grote ui
  • kruiden: paprikapoeder, peper, zout, nootmuskaat, beetje knoflookpoeder
  • Dosis liefde
  • Rijst/Aardappelen/Pasta/geroosterd brood

Hoe maak je het ?

Het maken van Chili con Kelly zonder chili is erg simpel. Je begint met een grote wokpan waarin je de spekjes bakt in hun eigen vet. Je voegt dus zelf geen boter toe. Wanneer deze een beetje aangebakken zijn voeg je de gesneden ui en geperste knoflook toe en bak je dit glazig. Als het glazig is voeg je de tomatenpuree toe en bak je deze mee. Dit zorgt ervoor dat het wat lekkerder smaakt.

Als je dit gebakken hebt zet je het goedje een tikkeltje lager en voeg je de roerbakgroenten toe. Als je ziet dat deze richting het gebakken /gegaard gaan voeg je de bonen toe. Die heb ik overigens eerst uitgelekt en afgespoeld. Dit maak je in zijn geheel warm met 2 keer het blikje tomatenpuree gevuld met water. Daarna voeg je naar smaak de kruiden toe en laat je het warm worden.

Een tip die mijn schoonvader mij heeft meegegeven is veel proeven, dus proef ook! Ik zelf moest er namelijk nog wat extra bij doen. Wanneer het heet en gaar is, is het klaar om geserveerd te worden!

Je kunt er rijst, pasta, aardappelen of zoals wij, geroosterd brood bij serveren. Ik roosterde dit brood trouwens met een dun laagje boter op het brood met wat paprika poeder in een droge pan. Ideaal, bij gebrek aan broodrooster!

Ik zou zeggen probeer het eens uit, pas het naar wens aan en eet smakelijk! Vergeet trouwens niet om luchtverfrisser en pepermuntjes te halen. De knoflook walmde hier nog even na 😉 Maken jullie wel eens Chili con Carne ?

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: