0   20
2   23
0   15
0   30
6   36
4   22
2   15

Recept – Duvelkesvleis

duiveltjesvlees

Een leuk recept voor kerstmis wil ik vandaag met jullie delen! Duvelkesvleis zoals ze dat in Limburg zeggen, in het Nederlands is het duiveltjesvlees. Geen idee waarom het zo heet, ik denk vanwege de sambal die je zou kunnen toevoegen. In ieder geval is het een soort van stoofvlees, in een lekkere saus. Het ziet er niet uit, maar de smaak is echt heel lekker! Ik ga jullie vertellen hoe je dit maakt..

duvelkesvleis
Voor 4 personen:

De ingrediënten:

  • 1 kg varkens, runder, of kippenvlees in stukjes
  • 8 uien
  • halve kilo champignons
  • sambal naar smaak
  • knoflook (vers of poeder) ook naar smaak
  • peper en zout
  • 14 eetlepels ketjap
  • 12 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels pindakaas
  • scheutje kookroom
  • pakje Tomato Frito
  • 1 zakje bamboe nasi kruiden (20 min. geweld)

Hoe maak je het ?

Het vlees braad je met peper, zout en de uien aan. Dan voeg je de champignons toe.

Vervolgens maak je de saus door de tomato frito te mengen met de ketjap, azijn, mogelijke sambal, mogelijke knoflookpoeder, en nasi kruiden.

Als het vlees goed gaar is voeg je de saus toe met de pindakaas. Als het warm is voeg je nog op het laatst een scheutje kookroom toe, dit moet je niet mee laten koken!

Daarna laat je het nog even sudderen en dan kan je het serveren. Dit kan met rijst, maar ook met stokbrood en een frisse salade en je zou er ook nog kroepoek bij kunnen doen! Of met frietjes!

Eet smakelijk!

Bij mij thuis eten we het vaak gewoon met alles erbij, dit is volgens mij wel een grotere portie. Je zou hier met 4 mensen genoeg aan hebben voor 2 dagen. Ook een idee is om dit te maken als je bijvoorbeeld een verjaardag viert en het visite blijft eten. Het is makkelijk doordat het in principe in één pan gemaakt kan worden en het ook zo opgewarmd is! Kennen jullie duiveltjesvlees/ duvelkesvleis?

Volg:

2 Reacties

  1. mei 31, 2020 / 11:17 am

    Ja, dat kennen wij zeker! En het is in Limburg inderdaad nog steeds een gerecht feestjes en partijen bij uitstek. Het heet duuvelkesvleisj vanwege de champignons die er in zitten. Die champignons groeiden voordat ze in grotten gekweekt werden vaak in een ‘heksenkring’ onder de Limburgse fruitbomen. Daar volgens de folklore achter gelaten door de heksen die er in een kring gedanst hadden… vandaar de naam duivelsvlees. Jouw gerecht is de modernere variant, het oorspronkelijke gerecht had enkel champignons, ui, peterselie en wat room of koffiemelk. Meer konden de arme Limburgse boeren zich niet veroorloven.

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.