2   22
6   22
4   26
6   13
4   15
4   31
4   27

Recept – Gehaktballetjes met cheddar

Recept – Gehaktballetjes met cheddar

Voor vandaag heb ik een klein recept voor jullie met gehaktballetjes. 
Wel een die ik zelf erg geslaagd vind. 
Lekker voor bij een rijstsalade, maar ik denk dat deze ook geslaagd zijn bij wraps of taco’s.

Deze balletjes maakte ik toen ik aan de slag ging met de Mexicaanse rijstsalade. Ik had nog wat gehakt liggen, maar genoeg voor een ander recept was het niet en ik wilde het eigenlijk niet weer rul bakken. Dus verzon ik met wat ingrediënten die mij aan de Mexicaanse keuken deden denken een nieuw recept.

gehaktballetjes

Wat heb je nodig voor deze gehaktballetjes?

 • +/- 200 gram gehakt
 • 1/2 eetlepel(s) Mexicaanse kruiden
 • 4 eetlepels paneermeel
 • 1 ei
 • plakje cheddar in kleine stukjes
 • tomatensaus (Bijv. een pakje Tomato frito 350 gr. )
 • curry saus naar smaak

Hoe maak je ze?

Je doet de gehakt in een kom en voegt daar de kruiden en het ei aan toe. Dit meng je goed door elkaar. Vervolgens voeg je het paneermeel toe en maak je er een plakkend geheel van. Zodra je aan elkaar plakkende bal hebt kun je aan de slag met de cheddar.

Je maakt een gehaktbal in je hand en duwt die plat. Vervolgens stop je er een stukje cheddar in en vouw je het dicht. En dan kun je er een balletje van draaien. Ik gebruikte gewoon een plakje cheddar uit de koeling en sneed hier vierkantjes. Deze stopte ik dan in het mengsel.

Zodra je de gehaktballetjes gedraaid hebt bak je ze in een koekenpan aan beide kanten bruin. Zodra je merkt dat de boter een beetje begint aan te bakken blus je het geheel af met tomatensaus. En daarna voeg je er nog curry saus naar smaak aan toe. Dit meng je rustig door elkaar, terwijl de gehaktballetjes er in sudderen.

Als de gehaktballetjes gaar zijn en de saus warm is het geheel klaar! Lekker bij rijstsalade, maar ik denk dus ook met wat sla in een wrap. Of misschien wel bij de borrel!

Ik ben normaal gesproken niet zo’n gehaktballetjes maker.
Bij mij vallen ze meestal uit elkaar, dat ging gelukkig dit keer goed.
Reden om het nog een keer te maken! Heb jij nog variaties op de bal?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  januari 31, 2019 / 8:11 am

  wij hebben altijd gehaktballetjes in de soep, maar ik maak ze neutraal, anders krijgt de soep een andere smaak. Maar leuk voor jou dat een ander recept zo lekker uitvalt. Een fijne dag Kelly en rijdt voorzichtig. Een knuffel van oma xx

 2. Tante Chris
  januari 31, 2019 / 11:38 am

  lekker ga ik zeker eens proberen

 3. Mandy
  februari 2, 2019 / 8:20 am

  Deze wil ik ook gaan proberen Hihi dat klinkt lekker

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.