2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Recept: heel simpel pizza stokbrood

Recept: heel simpel pizza stokbrood

In de winkel zie je vaak die lekkere halve stokbroodjes pizza in de diepvries liggen. Super handig voor als je bezoek hebt of voor bij een soepje. Maar wist je dat je deze ook heel makkelijk zelf kan maken ? Ik leg je mijn recept voor pizza stokbrood graag uit!

pizza stokbrood

De ingrediënten voor pizza stokbrood

 • 2 afbak baguettes
 • evt. olijfolie
 • ketchup
 • Italiaanse kruiden
 • knoflookpoeder
 • blikje tonijn in groente met pikante saus
 • geraspte kaas ( de Zaanse hoeve mild 45+ vind ik een aanrader, die smelt mooi)

Hoe maak je ze?

De oven verwarm je voor op ongeveer 200 graden.

Je snijd de baguettes door midden, zodat je 2 helften creëert. Vervolgens leg je ze op een bakplaat met bakpapier. Ik koos ervoor ze een beetje te besprenkelen met olijfolie, maar dat is geen must. En daarna kun je beginnen met het beleg.

2 helften besmeerde ik met ketchup. Daaroverheen strooide ik Italiaanse kruiden en knoflookpoeder en ik topte het af met geraspte kaas. Een goede laag, zodat het ook fijn belegd is.

De andere 2 helften belegde ik met een blikje tonijn met groente in pikante saus. Gewoon eruit halen en zo goed mogelijk verdelen over de 2 helften. 1 blikje moet genoeg zijn om de 2 helften te kunnen beleggen. Daaroverheen strooide ik de Italiaanse kruiden en knoflookpoeder en ook hier topte ik het weer af met geraspte kaas.

Wanneer je klaar bent gaan ze voor ongeveer 5 minuten in de oven. Let hier bij zelf goed op hoe snel het gaat. Soms moeten ze iets korter en soms iets langer. Gewoon op het oog!

pizza stokbrood

En dan is je pizza stokbrood klaar! Super simpel, snel en leuk om te maken. Lekker bij een soepje of bij de borrel. En natuurlijk kun je nog variëren met toppings. Denk aan kleine stukjes ham, salami, ananas, champignons, paprika, als je het fijn snijdt kan het bijna allemaal! Rest mij te zeggen, eet smakelijk!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

pinterest recept pizza stokbrood
Volg:

1 Reactie

 1. oma
  maart 13, 2019 / 6:36 pm

  En heel leuk die soepkoppen, die jullie hebben! Dat is wel een pittige pizza stokbrood, maar dat kan ook een ieder naar eigen smaak doen. Mooi bedacht! Fijne avond en groetjes van hier xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: