0   30
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Recept – nasi, maar dan anders

nasi

Laatst moest ik voor mezelf een maaltje in elkaar zetten en zette ik iets in elkaar dat eigenlijk erg lekker was. Een soort nasi, maar dan anders. Typisch Kelly dus! Het leek me wel leuk om met jullie te delen.

nasi

Wat heb je nodig voor 1 portie “nasi, maar dan anders?”

 • Zilvervliesrijst naar wens
 • 1 stukje zalm (uit de diepvries)
 • Nasi-groente 
 • Teriyaki woksaus

Hoe maak je het?

Het is eigenlijk heel erg simpel. Je zet een pannetje kokend water op en daarin kook je de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Daarnaast neem je een wokpan, je laat een scheutje boter goed warm worden en het handigst is om dan eerst de zalm te bakken. Zodra je het idee hebt dat de zalm redelijk gaar wordt doe je de groente erbij en begin je de zalm in stukjes te hakken. Het wordt eigenlijk een mengsel zoals je dat met gehakt hebt. En vervolgens doe je er nog een scheut woksaus overheen voor de smaak. Dit bak je even goed door en als de rijst en het mengsel gaar zijn voeg je het aan elkaar toe.

Goed mengen en je hebt een soort nasi, maar dan anders.
Ik raad je niet aan om er nog satésaus, kroepoek en gebakken uitjes bij te eten. Hoewel, het valt te proberen, ik heb het zelf nog niet gedaan.

In feite is het meer een wokgerecht, maar ik vond het door de nasi-groente ook wel een soort nasi worden. Ik had toevallig nog een grote bak groente staan die op moest. Natuurlijk is het wel het handigst om één portie te gebruiken als je het alleen voor jezelf maakt. Of je neemt een grote bak en 2 stukken zalm. Dan heb je denk ik wel genoeg voor 3 personen. Afhankelijk van hoe groot bij jou de porties zijn.

Goed genoeg gepraat. Als je het een keer probeert laat me dan zeker weten wat je er van vond! En of je er wel of niet nog de saté en zo bij hebt gegeten. Ik ben benieuwd!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. Tante Chris
  december 7, 2018 / 5:28 pm

  mmmmmmmmm lijkt me lekker ga het zeker eens proberen

 2. oma
  december 7, 2018 / 5:36 pm

  dit is ook heel gemakkelijk te maken en een ieder kan het naar z’n eigen smaak variëren. Fijn, als je niet veel tijd hebt of grote honger. Groetjes Kelly en al weer een fijn weekend! xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: