2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Recept voor quesadilla met barbecue twist

quesadilla

Laatst zocht ik naar een lekker en makkelijk gerecht om te maken. Ik kwam uit op quesadilla. In feite een lekkere lunch of snack voor bij de borrel, maar als je genoeg maakt ook goed voor het avondeten. Ik gaf het mijn eigen twist met een barbecue smaak!

quesadilla

Een quesadilla kun je vergelijken met de tosti bij ons! Een quesadilla kun je dan ook met van alles vullen. Ik vulde hem bijvoorbeeld met een gehaktvulling. Het was mijn eerste keer, dus voor mij valt er bij dit gerecht ook nog genoeg te leren, maar goed ik neem je mee!

quesadilla

Wat heb je nodig?

 • 4 wraps
 • 200 gram gehakt
 • blikje mais
 • 2 paprika’s
 • 2 kleine uitjes
 • barbecuesaus (honey bbq van de Lidl)
 • zakje geraspte kaas (ik nam jong belegen, 48+)

Hoe maak je de quesadilla met barbecue twist?

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. En lek een blikje mais uit.

Ondertussen bak je het gehakt rul met eventueel wat kruiden. Ik nam knoflookpoeder, paprikapoeder en wat peper. Wanneer het gehakt rul is voeg je de groente toe en bak je dit zo goed als gaar. De laatste stap voor de vulling is het toevoegen van de honing barbecue saus. Doe er een goede scheut bij en zorg dat alles een beetje van de saus heeft.

Wanneer je vulling klaar is, is het tijd voor de wraps. Je neemt een wrap en daar doe je wat vulling op. Vervolgens doe je hem in een koekenpan met een beetje olie. Daarna strooi je er wat kaas overheen, leg je er een wrap op en dan komt het moeilijkste moment. Je legt een bord op de wrap en draait dan zo snel mogelijk de wrap op het bord om. Vervolgens schuif je hem weer terug en bak je hem nog van de onderkant. En dan is hij klaar!

quesadilla

Ik vond hem zelf heel lekker! Maar, ik moet wel zeggen, een salade erbij maakt het beter vullend voor een hoofdmaaltijd. En je hebt nog zoveel andere soorten vullingen, ik wil er nog wel meer gaan proberen of verzinnen. Ik vond nog wat tips op Lekker & Simpel, dus die link geef ik je voor de handigheid mee! Heb jij al eens een quesadilla gegeten?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

 1. oma
  augustus 9, 2019 / 5:49 pm

  Quesadilla, nog nooit van gehoord, ik heb het bij jou af moeten kijken om het goed te schrijven, laat staan dat we het ooit gegeten hebben. Zoals je het beschrijft, zal het best lekker zijn, en iedereen kan het naar eigen smaak maken. Voor jullie een fijn weekend, liefs van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: