20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Recept tagliatelle met kruiden roomkaas, spinazie en tonijn

Recept tagliatelle met kruiden roomkaas, spinazie en tonijn

Het is alweer even geleden dat er een receptje online kwam. Maar deze ontdekking vond ik te leuk om niet te delen.  Een recept met tagliatelle, kruiden roomkaas, spinazie en tonijn voor maar €3,80 en goed voor ongeveer 3 personen.

roomkaas

Tagliatelle met kruiden roomkaas, spinazie en tonijn

Kijk in principe zegt de titel het al. Het is een recept met bovenstaande 4 ingrediënten. Maar om het toch een beetje duidelijker te maken leg ik jullie natuurlijk wel uit hoe ik het heb gedaan.

Wat heb je nodig?

 • Tagliatelle, gewoon een zak van 500 gram
 • Spinazie, ik nam een voordeelpak van 750 gram
 • Tonijnstukken in water, blikje van 160 gram
 • Kruidenroomkaas, kuipje van 150 gram
 • Italiaanse kruiden

Ik kocht al mijn producten bij de Plus en was hiermee ongeveer €3,80 kwijt. Dit is dan voor 2 personen en het beetje wat over is eigenlijk nog goed voor een derde persoon. Maar Kenneth en ik hebben het gesplitst door 2.

Wat moet je doen?

In principe is het heel simpel! De tagliatelle maak je klaar volgens de verpakking. Ondertussen ontdooi en warm je de spinazie in een ander pannetje op. Wanneer beide bijna klaar zijn pak je er een grote pan bij. Je doet 3 eetlepels van de kruiden roomkaas in de pan en laat deze een beetje smelten, vervolgens voeg je de tonijn toe en roer je goed door. De afgegoten tagliatelle en de spinazie kunnen erbij. En dan is het een kwestie van goed mixen en op smaak brengen met nog wat Italiaanse kruiden. Als je het nog iets romiger wilt dan doe je er nog een eetlepel van de roomkaas bij.

Eventueel zou je er ook nog andere groente doorheen kunnen doen. Zo had ik toen ik dit maakte nog een paprika liggen die ik eraan heb toegevoegd. En ik serveerde er ook nog wat rucola bij die ik nog had liggen. Je zou als het ware nog wat restjes groente kunnen toevoegen. Daar is dit gerecht ideaal voor!

En dan heb je een ontzettend simpel, maar heel lekker maaltje! Daarnaast is het goedkoop, dus dat maakt het geheel nog mooier. Mij lijkt het leuk om vaker van die budgetreceptjes te maken. Maak jij wel eens een budget recept?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  januari 9, 2018 / 8:03 am

  leuk, we wachten al weer op je volgende belevenissen, fijne dag, liefs oma xx

 2. Karin
  januari 9, 2018 / 9:26 am

  Lekker hoor! Ik moet toch eens afleren blogs te lezen voor ik fatsoenlijk heb ontbeten, want ik word er altijd heel hongerig van 🙂

  Ik probeer altijd wel een beetje budget vriendelijk te eten, maar met mijn voorliefde voor biologisch en vers Ên een gezin van vijf wil dat nog wel eens een fikse uitdaging zijn. 🙂

  • BijZus
   Auteur
   januari 9, 2018 / 9:48 am

   Oh ja, dat lijkt mij ook een flinke uitdaging 🙂 Algemene producten in een gezin van 5 is al een enorme uitdaging!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: