2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Recept – Wraptaart a la Ballontraebay

Wraptaart

Kenneth en ik zijn allebei best wel gek op wraps, dus maakte ik een tijd geleden mijn variant op de wraptaart. Een simpel maaltje dat je technisch gezien eigenlijk zo gek kan maken als je zelf wilt ! Laat ik je gauw vertellen wat er in zit !

Wat heb je nodig?

 • Wraps, ik had er voor mijn vorm 4 nodig
 • Bonenmix, ik gebruikte die van HAK
 • Paprika’s
 • Uien
 • Knoflook(poeder)
 • Paprikapoeder
 • Ketchup
 • Tomatensaus
 • Strooikaas
 • gehakt of spekjes

  Wraptaart

Hoe maak je de wraptaart?

Je verwarmt de oven voor op een temperatuur die jou geschikt lijkt voor het smelten van de kaas. Ik verwarmde hem voor op ongeveer 70 graden in de heteluchtoven.  Daarna neem je de wokpan of een andere grote pan, waarin je de ui en de paprika’s op hoog vuur kort laat bakken. Vervolgens bak je de tomatensaus mee, aangezien die zonder te bakken een zurige smaak krijgt. Vervolgens voeg je de kruiden naar smaak toe en een scheut  ketchup om het wat zoeter te maken. Dat verwarm je op middelhoog vuur. Ondertussen laat je de bonenmix uitlekken en spoel je deze af. Vervolgens doe je de bonenmix erbij en laat je de boel nog even opwarmen!

Terwijl de bonenmix nog even mee wordt verwarmd vet je een quiche vorm in met wat boter. Je legt de wraps zo neer dat de hele bodem bedekt is. In mijn geval zo:

De zwarte rand is de quichevorm en de gele zijn de wraps.

Ik legde tussen de wraps nog een plakje cheddar kaas, omdat die ook op moest, maar daar proefde je niet veel van terug. Wanneer je de wraps op zijn plaats hebt gelegd, ga je de vorm vullen met de mix. Eroverheen strooi je wat strooikaas waarna je er een wrap bovenop legt. Als je dit hebt gedaan kun je er voor de smaak nog wat kaas overheen strooien, dat zal dan lekker krokant worden.

Voor de oven..

Daarna mag je taart de oven in en dan is het een kwestie van in de gaten houden. Bij mij mocht hij er ongeveer een kwartiertje in en toen was hij klaar! Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe gesmolten de kaas en knapperig de wraps in jou ogen moeten zijn. De rest is tenslotte al gaar.

Nomnomnom

En dan ben je klaar ! Simpel, gemakkelijk en erg lekker ! Heb jij al eens een wraptaart gemaakt? En heb je dan nog tips voor mij?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. José
  september 6, 2017 / 6:34 pm

  Ga ik volgende week gelijk proberen. Ik heb ook van die wraps liggen en was aan het denken wat zal ik er mee doen. Dus nu weet ik het. Bedankt voor het recept. Gr xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: