2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn receptenklapper eindelijk gemaakt

receptenklapper

Het is al een hele tijd geleden dat ik mij voornam om een receptenklapper te gaan maken. Het leek me leuk om de recepten die ik kreeg en de recepten die ik vond en wilde testen te bundelen. En nu nam ik er eindelijk de tijd voor!

Een receptenklapper

receptenklapper

Zoals ik al zei is het een hele tijd geleden dat ik mij voornam om een receptenklapper te maken. Ik denk dat het vorig jaar was toen ik mij bedacht dat te gaan doen. Alleen kwam het er maar niet van! Uiteindelijk besloot ik ’s ochtends vroeg gewoon alles bij elkaar te zoeken, te knippen en te plakken in Word en op school uit te printen. Als je iets wilt moet je het doen!

Hoe ging ik aan de slag?

Ik heb gewoon mijn klapper van Scania gepakt. Die had ik nog liggen met een insteekhoesje voorop. En aangezien dat hij op het moment maar wat in de kast lag vond ik hem er wel geschikt voor ! Vervolgens pakte ik mijn uitgeprinte pakketje en insteekhoesjes. Ik had al wat tabbladen in de klapper zitten, dus dat was mooi.

Op de tabbladen probeerde ik met handlettering op een leuke manier voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en bakken te schrijven. Maar dat mislukte een beetje. Gelukkig heb ik nog een voorraad aan tabbladen, dus daar kan ik nog mee aan de slag.

De uitgeprinte recepten deed ik een voor een in zo’n insteekhoesje en vervolgens in de klapper.

Mijn systeem

De bedoeling is wel dat ik er een beetje een systeem in ga brengen. Momenteel heb ik alle mapjes voor de tabbladen zitten en is mijn idee om telkens als ik wat heb uitgeprobeerd hem te verplaatsen naar de juiste tabblad. Ook om mezelf te stimuleren meer uit te proberen. Kenneth en ik zijn allebei gek op nieuwe dingen proeven, dus dit lijkt me wel een leuke manier om dat te stimuleren. Maar wie weet veranderd het systeem in de loop van de tijd nog wel!

Hebben jullie ook een receptenklapper? Of schrift? En hebben jullie nog een recept dat er echt in moet staan?

Volg je me al via Facebook, Instagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. José
  september 22, 2017 / 6:07 pm

  Ja, ik heb ook een receptenklapper. En nog recepten op een kladblok staan die ik nog wil uitproberen. Misschien kunnen we eens bij elkaar kijken en iets uitwisselen. Succes ermee
  Gr xxx

 2. oma
  september 24, 2017 / 10:19 am

  dat heb je leuk gedaan Kelly, voor mij blijf je een duizendpoot! (goed bedoelt, geen echte!, die moet ik niet). Een mooie dag en groetjes oma xx

  • Ballontraebay
   september 24, 2017 / 12:04 pm

   Dat dacht ik al oma haha ! Ik doe van alles en nog wat haha. Groetjes xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: