20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Reizen met het OV

reizen met het ov

reizen met het ov
Goedemorgen iedereen! Zoals vele andere Nederlanders maak ik ook gebruik van het OV. Gelukkig hoef ik niet met de trein, die ellende word me bespaard ! Maar het leek me wel leuk om wat ervaring met jullie te delen over mijn busreizen. Want ja, daar maak je natuurlijk ook wat mee!

Allereerst het volgende, dit logje mag je gerust met een korreltje zout nemen, want ik bedoel het meer humoristisch als serieus. Maar goed, hier komen mijn busreis c.q. ov frustraties.

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, ik heb een favoriete plek in de bus. Het allerliefste zit ik achter de chauffeur en dan niet op de 4-zits, de 2-zits er achter, dat is echt mijn plekje. En als die bezet is, dan kies ik het liefst voor de rechterkant. Als het even kan en de persoon die aan de linkerkant zit gaat eerder dan ik, dan verhuis ik weer naar links. En wat nou als allebei bezet zijn ? Dan zit ik me wel ergens anders neer, maar het liefst dus die 2.

2015-09-16_1442385889
Dan komen we op het volgende, je zit lekker, tas naast je op schoot en het word maar drukker en drukker. Ik zal heel eerlijk zijn, in de bus zit ik het liefst alleen, en niet geplakt tegen de ruit. Ik voel me het best op me gemak met een muziekje op en mijn tas naast me. Natuurlijk heb ik wel het fatsoen om mijn tas op schoot te nemen als het vol loopt en er een oudere man of vrouw binnen stapt, zodat er een plek vrij komt. Maar jongeren, ja die moeten me aanstaren willen ze naast me kunnen zitten. Vragen komt nauwelijks voor, ze kijken je altijd met een blik aan die voldoende zegt. Gelukkig proberen mensen mij altijd te ontwijken in de bus, en dat vind ik echt niet erg. Busreizen zijn mijn momentjes, om na te denken en gewoon wat te dagdromen. Dat gaat niet als een vriendelijke oudere dame of heer tegen me begint te praten. De mensen van mijn leeftijd doen dat sowieso niet meer.

En dan heb ik nog zoiets, je bent net op tijd klaar met de les. Je checkt je telefoon, “balen, nog maar 5 min” dat wordt rennen! En je begint te rennen, en te rennen en de chauffeur ziet je rennen, met pasje en al ! En hij rijd door.. Verschrikkelijk! Nu denk ik, ik wacht wel, maar vorig jaar, dan voelde ik me zo wanhopig.. Ik snap ook wel dat er een tijd verbonden zit aan iedere halte, maar je ziet me toch rennen. Achja, ik denk dat ik het nooit zal snappen.

Dit waren mijn busfrustraties van dit moment, ik zal er gegarandeerd meer hebben, maar dit zijn de ergste. En dan hou ik nog wat over voor een andere keer 😉 Ik ben uiteindelijk gewoon meer het type om met een auto te reizen, dit zou me ook een uur schelen. Maar bij gebrek aan een auto heb je geen keus, en dan ben ik blij dat het OV er is. Reizen jullie ook vaker met de bus, of het OV ? En hebben jullie hier ook frustraties over of reizen jullie met gemak van A naar B en weer terug ! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen, laat het me weten in de comments.

Ik wens jullie een fijne dag, een goede reis, en anders sterkte in de file 😉
Liefs,
Kelly

Volg:

4 Reacties

 1. oktober 2, 2015 / 7:25 pm

  Ik reis altijd met de bus en ik heb ook wel een redelijk vast plekje. Het liefst zo ver mogelijk voorin. Achterin word ik weleens misselijk. Alleen die bussen zijn ook gewoon te lang. Ik rijd meestal met een bus die uit twee stukken bestaan, maar in een bus van 3 stukken slinger je alle kanten bijna op haha.

  • Kelly
   oktober 2, 2015 / 7:30 pm

   Haha, gelukkig hebben we dat hier nauwelijks. Sowieso niet de lijnbus waar ik mee reis ! Maar ik denk dat ik dan ook wel misselijk zou worden.

 2. oktober 2, 2015 / 9:54 pm

  haha ik heb er zo’n hekel aan en ben nu zo blij met mijn eigen autootje!

  • Kelly
   oktober 2, 2015 / 10:28 pm

   Haha dat geloof ik! Ik moet nog wel n tijdje sparen haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: