2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Scones uit een pakje met zelfgemaakte clotted cream

Scones uit een pakje met zelfgemaakte clotted cream

Aan het begin van mijn vakantie wilde ik Engeland een beetje naar Nederland halen. Ik had nog een bakmix voor scones van de Lidl en ging aan de slag. Zijn ze net zo lekker als in Engeland? Kun je die feeling evenaren? In dit artikel vind je het antwoord.

Door de huidige omstandigheden waren we genoodzaakt om onze vakantie naar Engeland te verzetten. Wat ik er vooral jammer aan vond was dat ik niet weer even de natuur daar kon snuiven en kon genieten van het eten. Maar hey, tegenwoordig kan je veel zelf thuis. En toen ik de bakmix voor scones tegen kwam bij de Lidl kon ik het niet laten liggen.

De bereiding van de scones

scones

De bereiding is simpel! Je hoeft namelijk alleen 150ml water toe te voegen. Daarna moet je met veel geduld de boel mixen. Tip, neem een smalle kom, ik had een vrij grote en daardoor was het wat moeilijker te bereiden. (Bedankt voor de tip pap!) En daarna kneed je de rozijnen er doorheen. Nog een tip gebruik wat bloem tijdens het kneden en bolletjes maken. Het is scones deeg is namelijk heel plakkerig. En vervolgens leg je ze op een met bakpapier belegde bakplaat.

De clotted cream

Bij alle theehuisjes waar ik ben geweest serveerde ze de scones met clotted cream en jam. Ontzettend lekker! Maar er zijn natuurlijk ook nog andere mogelijkheden. Denk aan lemon curd of verse aardbeien. De clotted cream is hier kant en klaar wat lastig te krijgen. Je kunt er voor naar een winkel gaan met Engelse producten, de Plus heeft het soms in hun assortiment, maar je kunt het eigenlijk ook prima zelf maken. Ik gebruikte het recept van Betty’s Kitchen en dan de zachtere versie. Dus mascarpone, crème fraîche en poedersuiker. Als je poedersuiker in huis hebt, heb je voor hetzelfde geld een dubbele portie aan clotted cream. En die is misschien nog wel het allerlekkerste aan de scone.

Ik vond ze net zo lekker als de scones die ik in Engeland heb gehad. En misschien smaakten ze zelfs nog beter, omdat ik ze nu zelf had gebakken. Plus, de plezier bij het bakken, ook die neemt niemand je af en in tijden als deze is plezier hebben heel welkom.

Het is in ieder geval een leuk idee om met de Pasen te maken en op tafel te zetten. Voor €1,79 vind je zo’n bakmix bij de Lidl en ik zag dat ze bij de Albert Heijn van Homemade zo’n zelfde bakmix verkopen voor €2,79. Mocht je nou geen zin hebben om te bakken, maar wel om te eten, ik zag ze ook kant en klaar bij zowel de Lidl als de Appie en de Plus. Ik wens je veel bakplezier!

Liefs, Kelly

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    april 9, 2020 / 8:15 am

    bakken is voor jou ook ontspanning, heel goed gedaan Kelly! Een mooie dag, geniet ook van het weer! Wel erg veel stuifmeel en rommel in de lucht, jammer, dat is meestal in het voorjaar met zoveel droge dagen. Groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: