2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Soms kan ik het niet begrijpen

begrijpen

Soms kan ik het niet begrijpen hoor, dan kom je oude bekenden tegen en dan is het effect ervan zo raar. Met de een klets je zo weer een eind verder en de ander, ja die begrijp ik niet.

Begrijpen

Vandaag was er weer eens een momentje van niet kunnen begrijpen hoe iets komt. Meestal ga ik dan op jacht naar mooie quotes op Pinterest om te zorgen dat deze momenten een plekje krijgen. Een plekje op Bij Zus om er over te praten en een plekje in mijn hoofd om het te doen rusten. Daarnaast praat ik er meestal met mama over. Kenneth is niet zo’n prater over bepaalde zaken, zaken die ik wel besproken moet hebben om het weer in een van mijn “lades” te kunnen opbergen.

We’re strangers

Ook dit keer wist ik op Pinterest weer een quote te vinden die de vinger op de zere plek deed neerleggen. In mijn 24 jaar op deze aardbol heb ik al best wat mensen zien komen en gaan. Helemaal niet erg, want die mensen brengen ook herinneringen en lessen met zich mee. Het is best gek hoe mensen waarmee je zoveel had ook kunnen veranderen naar wild vreemden. Maar zo gaat het in de praktijk en dat is prima.

begrijpen

Wat ik wel heel moeilijk vind is hoe je met elkaar om gaat jaren na dato. Zo zijn er waarmee je jaren later gewoon weer door kan babbelen. Gewoon gezellig een praatje a la “hoe staat het met het leven?”. En er zijn er die het klaarblijkelijk nog te moeilijk vinden om een knikje te geven en waarbij het bijna gênant is als je elkaar tegenkomt. Niet door wat je allemaal hebt meegemaakt, maar gewoon door de reactie die het bij iemand geeft. 

En dat laatste dat kan ik maar niet begrijpen. Ik heb er weliswaar in zekere zin ook fouten in gemaakt, maar van die heb ik geleerd. En daarmee probeer ik ook gewoon “normaal” te doen. Of op z’n minst me volwassen te gedragen. Als een vreemde mij aanstaart lach ik vriendelijk, geef ik een knikje of iets. Maar ik doe niet alsof ik vuur zie branden. Die tijd ben ik dan al lang en breed voorbij. Soms is het gewoon goed zoals het gelopen is. Het heeft zo moeten zijn. Als bepaalde dingen anders waren gelopen was ik nu niet waar ik zou moeten zijn.

Mijn lesje wel geleerd

Inmiddels weet ik dat bij sommige de wonden nog vrij open liggen en er dus geen litteken op ligt. Dat zijn die van mij inmiddels wel. Het zijn littekens die soms als ik ze tegen kom zeer doen. Een beetje zoals Harry Potter met het teken op zijn voorhoofd.

Wat ik ook weer positief vind aan de ervaring die ik nu dan weer heb gehad.. In plaats van dat ik zelf vuur zag branden, het liefst de marathon wilde rennen, een gat wilde graven om in weg te duiken of iets waardoor ik in ieder geval zou verdwijnen te bedenken, koos ik ervoor om gewoon te blijven waar ik was. Een klein beetje van dat gevoel zal altijd blijven, maar niet meer zoals het was.

Achja, soms moet je het misschien niet willen begrijpen. Sommige worden nou eenmaal vreemden waar je veel van weet. 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. Dorothé
  november 11, 2018 / 11:00 pm

  Goed beschreven Kelly, weet direct wat je bedoelt.
  Je hebt losgelaten en bent verder gegaan.
  Heel veel echt heel veel mensen overkomt het op een of andere manier. De een praat erover de ander zwijgt. Jij beschrijft het weer heel goed.
  Je maakt het bespreekbaar.
  Knap ook hoe je er mee omging. Super.
  Heel goed van je. Xxx

 2. oma
  november 12, 2018 / 8:07 am

  Sterkte Kelly, blijf jezelf. Verder weet ik niet wat ik kan schrijven, omdat ik het geheel niet snap.
  Een fijne dag en geniet van de mooie momentjes, liefs oma xx

 3. Roos Smeets
  november 12, 2018 / 3:50 pm

  Weer mooi geschreven Kelly. Het is ook zo, de dingen lopen meestal zoals ze MOETEN lopen. Ze worden aangestuurd. En lang niet alles kun je beïnvloeden. En inderdaad, het is goed om soms te blijven, dáár waar je bent. Ook dat heeft zijn reden. We hoeven ook niet alles te begrijpen. Vaak moet je dingen gewoon laten gebeuren. Ze krijgen hun plaats.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: