20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Tag – Domestic Goddes tag

domestic goddes tag

domestic goddes tagDe domestic goddess tag kwam ik tegen  op Little Wonder World en vond ik gelijk geniaal. En het past ook nog eens bij de onderwerpen op Ballontraebay! Ik geef jullie een kijkje door ons huishouden.

De was
droger/aan de waslijn
Handdoeken, onderbroeken, en beddengoed gaat in de droger. De rest gaat op het wasrek. We keep it simpel J
sorteren/alles bij elkaar
We hebben een mand met klerenwas, en in de andere mand zitten de handdoeken en de onderbroeken. Beddengoed gaat eigenlijk altijd gelijk de was in.
een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
Ik heb een wasmiddel voor witte was en een voor bonte was. En dan nog wasverzachter. Alle 3 momenteel van Robijn. Maar ook alleen in de aanbieding haha.
een wasdag/elke dag een wasje
Zondag vliegen alle wasjes de machine in, tenzij dat de wasmand eerder vol is. Dan gaat het ’s avonds erin. Handig dat avondwater ! (Mijn zelfverzonnen woord voor nachtstroom)
kleding strijken: ja/nee
Nope, ik vertik het. Alleen blouses van Kenneth.

Koken
makkelijk/culinair
Meestal makkelijk gezien de tijd dat we thuis zijn. Maar af en toe vind ik het ook heerlijk om even te keuvelen in de keuken en dan maak ik weer eens wat anders.
weekboodschappen/meerdere keren per week
Meestal koop ik alles in op zaterdag/zondag, maar ik vergeet nog wel eens wat en broodvlees moet ook worden aangevuld. Dus soms loop ik nog even naar de winkel voor kleine dingen.
vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
Meestal eten we hetzelfde. Maar we vinden het allebei leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Zo ook de Hello Fresh box, die was goed bevallen moet ik zeggen! Maar te duur om wekelijks te laten komen.
eten bewaren/weggooien
Bewaren! Eens per week probeer ik een grotere portie te maken en die deels in te vriezen voor de week erna.
aan tafel eten/op de bank eten
Hier moet ik me helaas schuldig maken aan op de bank. Ons voornemen was aan tafel, dat is de eerste week gelukt. Nu zitten we alleen aan tafel met bezoek.


Poetsen

stofzuiger/swiffer
Stofzuiger. De swiffer is lekker makkelijk, maar ik vind de stofzuiger toch echt sneller en beter. Dus stofzuig ik meestal vlug.
kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
Allebei! Een sopje voor het dweilen en doekjes voor het echte poets werk.
zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Ik heb het nu een keer zelf gedaan. Een glazenwasser zal er bij ons niet komen, dus ik denk dat het ook bij zelf blijft haha. Ik geloof niet dat vriendlief zoiets zou doen.

Overig
iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Iedere ochtend opmaken, het is een tik vanaf het begin en ik vind het wat leuker uitzien.
met de hand afwassen/vaatwasser
Met de hand! Wij hebben geen vaatwasser, maar ik geloof niet dat dat altijd zo zal blijven. Zo een apparaat is toch wel handig!
opgeruimd huis/rommelig huis
Uhm, ik denk dat per persoon verschilt wat er van gevonden wordt.. Sommige plekken vind ik een rommeltje en andere weer niet, haha.
wie doet het huishouden: jij/partner
Op zondag doen we ’s ochtends vaak samen de grote schoonmaak en door de week probeer ik het een beetje bij te houden. Niet veel, gewoon de afwas e.d. Stofzuigen doen we vaak maar 1 keer per week, tenzij dat ik het er echt niet meer uit vind zien.

Zo en nu weten jullie het wel en wee in ons huishouden! Ik moet zeggen dat ik deze Domestic Goddes tag erg leuk vond ! Houden jullie je veel bezig met het huishouden ?

xxxkelly

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: