2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Tijd om mijn vleugels uit te slaan

vleugels

Het is tijd om mijn vleugels uit te slaan. Dat gevoel ervaar ik steeds meer en dat had ik weken geleden niet gedacht. Maar na laatst de school weer te hebben bezocht kwam het gevoel duidelijk binnen.

Een warme deken

Weken geleden, zeg maar gerust al wat jaren geleden, was ik er heilig van overtuigd dat ik niet van deze school weg wilde gaan. Dat ik daar nog helemaal niet klaar voor was. Dat veilige gevoel dat school mij gaf niet gevonden kon worden op een andere plek dan daar en bij mijn familie. Maar niets is minder waar!

Ik kwam op school aan om wat af te geven en eigenlijk had ik er veel zin in. Gewoon even gezellig een babbeltje maken, even bijkletsen en dan weer verder. Maar dat gebeurde niet, die warme deken die ik eerst voelde was er niet. Het was eerder een badje met koude koffie. Ik voerde een kort gesprekje, dat eigenlijk meer to the point was dan wat anders. En daaraan merkte ik dat het eigenlijk goed zo was. Er zijn wel nog mensen daar die mij een warm en welkom gevoel geven. Maar voor de rest is het weg.

Dat gevoel was heel vreemd. Die koude koffie smaakte bitter, terwijl ik weet dat de slagroom altijd zo zoet was daar. Het was er zo ontzettend leuk! Maar nu, nee, het is gewoon weg. Ik mis natuurlijk wel de tijden die je draaide, de vrijheid die je had en sommige leraren had ik graag als collega gehad. Maar het gevoel van “Het is goed zo.”, die komt nu echt naar voren. Eerst dacht ik dat mijn padje zoek was als ik klaar zou zijn met school. Maar ik heb een vervolg pad gevonden. Ik vind het leuk om te werken, na het werk ben je klaar en je verdient er wat mee en dat geeft financiële vrijheid.

vleugels

Vleugels uit slaan

Nog ongeveer 7 weken en dan zit mijn stageperiode erop. Dan ga ik uit vliegen naar het werkleven. Mijn vleugels uit slaan! Een heel gek idee hoor, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen. En die vleugels, die begin ik nu al langzaam aan uit te slaan. Vandaag, 9 mei, heb ik een belangrijke afspraak. En ik ben heel benieuwd wat er uiteindelijk uit gaat rollen. Ik vind het op een positieve manier spannend. Als ik jullie erover op de hoogte kan houden, dan doe ik dat zeker.

Ik kan er voor mezelf nog niet zo goed over uit dat het zo kil voelde. Maar het is ook een goed teken, de plek waar ik nu zit voelt tot nu toe goed. Daar ben ik heel blij om.  En aan de school houd ik mooie herinneringen! Het is gewoon tijd om verder te gaan..

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

5 Reacties

 1. Dorothé
  mei 9, 2018 / 7:26 am

  Goed geschreven meis, gaat allemaal goed komen. En toch kom je daar nog terug.
  Glazen bol gevoel xxx

  • BijZus
   Auteur
   mei 9, 2018 / 8:25 pm

   Jaa dat denk ik ook mama! Xxx

 2. oma
  mei 9, 2018 / 8:40 am

  Ja Kelly, veranderingen horen bij het leven en het gevoel om de school vaarwel te zeggen hoort bij het moment “nu”. Fijn, dat jij er ook zo over denkt en de confrontatie met de kilheid op school ben je zo vergeten. Succes en een fijne dag, liefs oma xx

 3. Ger
  mei 9, 2018 / 3:28 pm

  Ja je word uit het nest geduwd om op eigen benen te staan en dat gebeurt nu. Ik denk dat het je snel zal bevallen dit is een ander soort leven misschien wel mooier dan voorheen. Zorg goed voor je zelf dan komt alles goed dat weet ik zeker suc6 met de vlucht naar het nieuwe begin Groetjes je schoonpapa hi hi

  • BijZus
   Auteur
   mei 9, 2018 / 8:25 pm

   Heel lief schoonpapa! Xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: