2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Tip van Zus: de EasySplit app voor bonnen

EasySplit

Het regent tips deze week op Bij Zus. Vandaag wil ik namelijk graag een app onder de aandacht brengen! Hij heet EasySplit en je kunt er het geld van bonnetjes super makkelijk mee verdelen.

EasySplit

Een hele lange tijd geleden (lees: september) werd ik benaderd door Tine en Wim. De oprichters van EasySplit. Ze vertelde mij dat ze op zoek waren naar influencers die hun app vrijwillig wilde testen. En hoewel ik in eerste instantie de boel niet helemaal begreep viel het kwartje toen Tine mij aansprak via Facebook. Een leuk gesprek volgde en de belofte om het te testen werd gemaakt. Testen heb ik inmiddels al veel vaker gedaan, maar er over schrijven, dat is me nog niet gelukt. En dat ga ik in dit artikel dus doen! Want een tip van Zus, dat is het zeker! Ik leg het je uit..

EasySplit

Goed, ik ga je uitleggen hoe EasySplit nu precies werkt en aan de hand daarvan kan je dan bepalen of het handig is voor jou!

Een tijdje terug ging ik boodschappen doen voor mama en mijzelf. Mama wilde me het geld overmaken, maar ik wist niet precies hoeveel het bij elkaar was. Dus ik downloadde de app EasySplit. (Je download de app in de Google Play store). Ik maakte een foto van het bonnetje en de app zag gelijk wat cijfers en bedragen waren. Ik drukte op de knop “add split” en begon alles aan te klikken wat ik voor mama had meegebracht. En zo kwam ik op het bedrag uit wat zij aan boodschappen had. Ideaal!

Voorbeelden

En dat zelfde deed ik vorige week weer. Toen was het de McDonalds die we zouden splitten. Zie je “splitten”, best slim die naam, want het is echt makkelijk splitten. Ik maakte een foto van de bon en tikte alles van Jordy en Mandy aan. En toen wist ik dus wat het had gekost voor hen.

En zo zijn er nog meer voorbeelden en scenario’s waarbij je de app kan gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je als jonge ouders toch even op pad gaat met bekenden:

‘Je wil graag lekker een koffietje gaan drinken met wat vriendinnen of collega’s en je baby/peuter/kleuter mag ook mee. Aan het einde van de middag krijgen jullie het bonnetje en willen jullie even snel uitrekenen wie wat moet betalen zodat iedereen naar huis kan voor middagslaapjes ed. De kindjes zijn het wel zo zat, jij kan niet tellen als ze er steeds tussenkomen, hun jas ligt intussen al weer uit op de grond, de jongste heeft net besloten nog een vuile pamper te maken, en je hoort jezelf zeggen ‘ik betaal wel en dan betaal je me later wel terug’. En dan heb je Tikkie, waarmee dat kan, maar dan moet je het alsnog straks eerst uitrekenen… Of je verdeeld de bon gelijk. En dat kan dan met deze app. Deze gebruikt A.I. om bonnetjes te verdelen, niet in evenredige delen zodat iedereen hetzelfde betaald, maar wel correct (als jij geen champagne dronk moet je die ook niet mee betalen).’

Of als je uit bent geweest en niet helemaal meer kan tellen, dan zou deze app echt ideaal zijn.

Tikkie

Wat mij betreft zou het een mooie toevoeging zijn als ze samen zouden gaan werken met Tikkie. Hiermee kun je betalingsverzoeken sturen naar bijvoorbeeld bekenden. Zo vergeten ze je niet dat geld nog terug te betalen als je de bedragen hebt gesplit. Want je split zodat mensen het juiste ook makkelijk kunnen overmaken. Maar ik kan me voorstellen dat wanneer je met je handen in een poepluier zit of een glaasje teveel hebt gehad je dat niet onthoud. En dan kun je met Tikkie gewoon een bericht sturen, zodat ze het via die link over kunnen maken.

Ik ben blij dat ze me hebben benaderd, want anders had ik niet van het bestaan geweten. Het is een hele makkelijke app die ze steeds meer wereldwijd aan het implementeren zijn en ik hoop in de toekomst ook in combinatie met apps als Tikkie. Zo sta je tenminste niet meer met een rekenmachine alles op te tellen. Maar gewoon een foto, paar keer klikken en klaar. Bij mij staat hij inmiddels in het mapje “handig” op de telefoon. Want je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt!

Ik hoop dat ik je een beetje heb weten te enthousiasmeren om de app ook eens uit te proberen. Want dat is het het zeker waard! Of was jij al bekend met EasySplit?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. José
  november 25, 2017 / 8:47 am

  Ik had er nog nooit van gehoord. Maar is inderdaad heel gemakkelijk. Goede tip. Gr xxx

 2. november 25, 2017 / 11:57 am

  Goede tip! Nu moet ik alles steeds uitrekenen via mijn telefoon, maar soms raak ik het bonnetje kwijt of doe ik het uit gewoonte meteen in de vuilnisbak, dus dan is het moeilijk bepalen hoeveel iedereen moet betalen. Als je meteen een foto kan trekken, is dat probleem natuurlijk van de baan.

  • BijZus
   Auteur
   november 25, 2017 / 12:04 pm

   Precies! Dat doe ik dus ook haha.

 3. oma
  november 25, 2017 / 4:25 pm

  Nee Kelly EasySplitt, totaal onbekend. Ik denk dat het iets nieuws is, wat helemaal weer bij deze tijd hoort. En dan zal het ook heel handig zijn. Voor ons niet meer zo relevant, hebben geen poepluiers meer. Maar je hebt het wel goed duidelijk gemaakt en ook fijn dat we ervan op de hoogte zijn. Groetjes en een fijne dag nog, liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: