2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Trots zijn op jezelf

trots

Zo, ik ben er me weer even goed voor gaan zitten.. Ik wil het namelijk graag gaan hebben over het “trots zijn op jezelf”. Het onderwerp waar veel mensen problemen hebben, en vandaag wil ik daar graag mijn visie over delen. 

Even van te voren: Ik heb dit artikel geschreven voor The Dutch Notebook, maar ik vind hem erg belangrijk om ook hier te posten. Afgelopen week liep ik er weer tegenaan, en wilde ik er al over schrijven. Maar dat had ik blijkbaar al gedaan. 

Basisschool

De gehele basisschool ben ik gepest. Geen klein beetje, van woorden tot fysiek, iedere dag hetzelfde liedje. Waarom ? Omdat ik mijzelf was, ik ben van mezelf “flink” gebouwd. Helemaal geen probleem zou je zeggen, maar toch moesten mensen daar mij dagelijks confronteren. Dat ik een echte bourgondiër ben steek ik niet onder stoelen of banken, zo ben ik, en dat was voor hen niet “normaal”. Dat maakte me onzeker, verdrietig, en daardoor had ik ook totaal geen zelfvertrouwen meer.

Middelbare school

In de brugklas was ik eindelijk van mijn klasgenoten verlost en startte ik opnieuw, natuurlijk had ik er rotte appels bij zitten en was ik alsnog het haasje, maar ditmaal om andere redenen. Maar omdat ik het nog niet verwerkt had werd ik mede daardoor depressief in het 2e jaar en kreeg ik therapie. Na een halfjaar parttime school deed ik het 2e jaar over, de nieuwe klasgenoten wisten niet wat er aan de hand was, totdat we een les heel open met elkaar hadden gepraat en ik mijn verleden met hen deelden. Daarna werd ik geaccepteerd ! Ik kreeg meer zelfvertrouwen, durfde mezelf te zijn en langzamer zeker verschool ik mij niet meer. Het heeft even geduurd, maar ik werd wel mezelf.

Nu

En nu durf ik eindelijk trots te zijn op mezelf! Ik ben Kelly, ik heb curves, heb geen maatje 38, hou van eten, ben spontaan, ben vriendelijk, ben eerlijk, ben open, ik ben ik ! En daar ben ik trots op!

Ik ken zoveel soorten mensen, en als er een ding zeker is dan is het wel dat iedereen anders is ! Je hoeft je niet te schamen voor wie je bent, je moet trots zijn. Je moet gelukkig zijn met wie je bent. En als je dat niet bent, dan pas pas je dat op een “normale manier” aan. Niemand hoeft je te vertellen wat je moet veranderen! JIJ moet trots zijn op jezelf !

trots

Mijn advies voor iedereen

En wat ik graag wil meegeven aan de mensen die zich aangesproken voelen, verander eerst zelf voordat je iemand advies wil geven. De bron van frustraties en onzekerheid ligt bij jezelf, het probleem hoef je niet bij iemand anders neer te leggen om je beter te voelen of niet over je eigen zorgen na te denken. Daarbij wil ik als laatste nog meegeven dat wanneer het je niet zint je gewoon een andere kant moet uit kijken, dat geeft een win-win situatie.

Jij bent jij, niemand die dat hoeft te veranderen. Ben gelukkig met jezelf, en laat je niet door andere beïnvloeden die geen weet hebben van wie je bent. Ze verdienen je aandacht niet. En ik zeg het liefst 100x maar ben trots op jezelf !

Volg:

8 Reacties

 1. Dorothé
  februari 23, 2017 / 9:24 am

  Wauw xxx
  Trots op je meid

  • Ballontraebay
   februari 23, 2017 / 10:30 am

   Dankjewel! Xxx

 2. Ans van Zantvoort
  februari 23, 2017 / 10:30 am

  mooi geschreven Kelly, je mag zeker trots zijn op jezelf x

  • Ballontraebay
   februari 23, 2017 / 10:31 am

   Dankjewel! X

 3. Ger van Zantvoort
  februari 23, 2017 / 2:31 pm

  Ik weet niet of ik het zo mag zeggen ik wil geen fouten maken. Maar ik doe het toch. Dat noem ik nou uit de kast komen goed zo meid ben tros op je.Dat moest iedereen doen die daar mee te maken heeft gehad of er nog mee te maken heeft. nogmaals goed zo kusje op het voorhoofd. laat je niet kisten. Ga zo door.XXXXXX

  • Ballontraebay
   februari 23, 2017 / 2:32 pm

   Ahhh wat lief !! Dankjewel paps !! XXX

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: