2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Uit je comfortzone, jezelf uitdagen

jezelf uitdagen

Je kent het wel, je wilt wel maar je durft niet. Het gevoel erbij is ontzettend ongemakkelijk, en daarom ontwijk je het maar. Dat komt nog wel een keer! Nee uit je comfortzone stappen en jezelf uitdagen, is niet makkelijk, maar jij kan het ook!

Jezelf uitdagen

jezelf uitdagen

Als er iets is wat ik verschrikkelijk vind is het uit mijn comfortzone stappen. Die keer dat ik het Steakhouse vroeg of ik er mocht komen fotograferen. Ik had een kop als een boei! Mijn schoonvader die deed de eerste zet, waarna ik hem moest inkoppen. Niet fijn, maar wel nodig om te bereiken wat ik wilde. Want of ik het anders had gedaan weet ik niet.

En zo had ik dat vroeger ook met presentaties, een kop als een boei. Maar ik deed het wel. In de afgelopen 4 jaar ben ik daar in gegroeid ! Hoe? Gewoon doen, en dat klinkt inderdaad lekker makkelijk. Maar serieus doe het eens. Als je al eens een begin maakt in een vertrouwde omgeving of bij vertrouwde mensen. Oefenen en ga ervoor. Gewoon over iets wat jij onwijs leuk vind. Dat deed ik ook tijdens de presentaties en met het steakhouse benaderen. Inmiddels sta ik ook regelmatig voor andere klassen, of voor volwassenen die menen dat ik leraar ben. Zonder rode kop, wel met klotsende oksels, maar dat boeit niet. Ik sta er!

Ik daag mezelf uit door in kleine of in grote stappen dingen te doen die ik eigenlijk niet durf. En met de gevoelens die ik erbij krijg, ga ik bij mijzelf altijd na wat het ergste is wat er kan gebeuren. En daarna ga ik het nuanceren, hoe groot is die kans, is het reëel wat ik denk of stiekem de grootste onzin. Het helemaal uitpluizen tot ik tot de conclusie kom dat het de grootste onzin is wat ik voor me zie.

Voor een ander denken

 

Wat je bij uit je comfortzone stappen trouwens nooit moet doen is nagaan wat anderen over je zouden kunnen gaan denken. Waarom niet? Omdat het er niet toe doet. Het doet er echt niet toe hoe anderen denken. Jij bent jij, en jij bent prima zoals jij bent. Het gaat erom dat je gelukkig bent !

En als je eens zo’n uitdaging aan gaat, zorg er dan ook voor dat je het zelfvertrouwen voelt. Je mag best onzeker zijn, maar zorg er dan voor dat je iets aan hebt waarin jij je op je best voelt. Doe een make-upje op als jij dat leuk vind, doe je haar goed, trek je favorieten schoenen aan. Het zijn kleine dingen waar je rug net iets rechter van gaat staan. Ben jezelf en ben niet bang te laten zien wie jij bent.

Ik ga aankomende maand weer de challenge aan. Ik weet nog niet waarmee, maar ik wil het gewoon doen. Zo zal ik voor volgende maand ook weer een leuke hotspot nodig hebben. En daarvoor zal ik toch echt weer contacten moeten gaan leggen en vragen. Heel spannend, angst voor afgang, maar ik ga nooit af, want het is een leer. Ja of nee, het antwoord maakt niet uit. Je hebt het tenminste gedaan!

Het is eigenlijk meer een ervaringsverhaal/motiverend verhaal geworden. Maar misschien werkt dat ook wel voor jou! Ga jij volgende maand met mij de challenge aan? 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. Ger van Zantvoort
  september 29, 2017 / 4:18 pm

  Gewoon doen of gewoon vragen het enige wat je hoort is ja is goed of nee daar doen we niet aan.
  Oké jammer dan en denk ik heb het geprobeerd of yes ik heb hem.
  Niet bang zijn je zag hoe ik het deed.Ga er voor punt uit,
  Suc6 er mee het lukt je best.

 2. oma
  september 30, 2017 / 8:14 am

  het leven leert! Eigenlijk moet je nooit denken “wat vindt of zeggen de mensen daar van?” Je weet zelf heel goed, dat je er voor moet gaan, als je graag iets wilt bereiken! Succes en een fijn weekend! Liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: