20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Verandering van spijs doet schrijven

Verandering van spijs doet schrijven

Het voelt een beetje vreemd om dit artikel te beginnen. Niet dat ik iets heel belangrijks te vertellen heb, maar omdat ik er in mijn hoofd zoveel over na heb gedacht. Dit artikel gaat dan ook over heel veel willen, verandering en succesvol willen zijn.

Bij Zus heeft weer wat veranderingen gekregen! Zo heeft de site nu vooral roze invloeden, want ik vind roze op het moment een leuke kleur. En daarnaast heeft het weer een iets andere indeling gekregen. En de site heeft er een logo bij gekregen.

Hoe de verandering begon

verandering

Het verhaal begint bij het feit dat ik Chocotijd een nieuw leven in wilde blazen en daarbij vond ik het belangrijk dat er een gezellig logo kwam dat Chocotijd goed kon weergeven. Ik zette Jill op deze klus en ze ging voor me aan de slag. Alleen, op het moment dat zij aan de slag ging raakte ik met mezelf in de knoop. Ik wilde te veel ballen in de lucht houden en helaas gaat dat niet. Dus het idee om Chocotijd nieuw leven in te blazen werd geschrapt en ik heb ook besloten dat het Instagram en Facebook account niet langer bijgevuld zullen worden. Een hele lastige beslissing, maar ik geloof dat deze verandering wel meerdere vlakken ten goede komt.

verandering

Als je iets goed wil doen moet je je daar ook 100% voor kunnen geven. En nu is het iedere keer maar een beetje, omdat ik weet dat er ook nog andere dingen zijn die de aandacht verdienen. Het hield tegen in denken, doen en uiteindelijk ook groei. En daarbij werd alles in mijn leven werk. De balans moet goed zijn, dat weet ik uit al mijn eerdere ervaringen en die balans houdt ook in dat je ruimte moet hebben om bijvoorbeeld te bakken, gamen, tekenen, zonder dat er direct een verbinding is met Bij Zus of een ander social media account.

Chocotijd op Bij Zus

Als je die balans namelijk hebt komt er zoveel meer moois en leuks uit je vingers, waardoor je weer vele leukere blogs kan schrijven. Toen ik namelijk het idee van Chocotijd los liet kwamen de ideeën die ik er voor had zo bij Bij Zus. Bij wijze van is het site vullend en dat is goed en leuk.. En het is niet dat Bij Zus nu een foodblog wordt, want zoals jullie weten is dit mijn uitlaatklep met allerlei onderwerpen. Maar er is nu wel ruimte voor een kijkje in mijn boodschappenwagen, misschien wel een vlog/filmpje of iets totaal anders. Ik beperk mezelf niet meer met het idee “oh nee, dat moet op…”.

Een extra logo erbij

verandering

Nou genoeg gepraat, terug naar het logo. Op het moment dat ik besloot de stekker eruit te halen kwam Jill net met het logo. Ik zou het zonde vinden om hem niet te gebruiken. Dus staat het extra logo nu aan de andere kant. Het weergeeft waar Bij Zus voor staat. Je kopje koffie, thee, chocolademelk, met wat lekkers en een babbel over van alles en nog wat. Jouw Chocotijd op Bij Zus. Maar Jill zou Jill niet zijn als ze er nog wat interessante extra’s in het logo heeft gestopt. Zo staat er een swirl in het kopje chocomel in de vorm van een C en de bloem is een Chrysant, of te wel mijn geboortebloem! Op de afbeelding heb ik toevallig het officiële Bij Zus logo ingevoegd, zie dat maar even als een sneak peek, want die hoort er eigenlijk niet in.

Ik ben er ontzettend blij mee en het vult goed aan. Daarnaast heeft het me ook een idee gegeven voor een toffe animatie. Maar goed, ik moet eerst nog eens uitvogelen of me dat lukt! En dan zie je het wellicht vanzelf op een filmpje of in een story op Instagram of Facebook.

Wat wil ik hier nu mee zeggen?

Soms moet je niet krampachtig blijven denken dat het moet en zal lukken. Dat je zoveel werk moet verrichten om je succesvol te kunnen voelen. Het is helemaal prima als je een bal laat vallen om vervolgens de andere ballen beter hoog te kunnen houden. Het is geen falen, het zijn ervaringen die je op doet en lessen die je leert. Ik had zelf enorm sterk het gevoel dat het allemaal én én én moest zijn, omdat ik niet doe waar ik voor heb geleerd. Het is als ik het zo schrijf te krankzinnig voor woorden. Of je nu militair bent of poetsvrouw, het is allemaal pittig op ieders eigen vlak. En of je nu 60 uur per week maakt of 10 uur, het maakt niks uit, je bent er niet meer of minder door.

Ik hoop in ieder geval door deze verandering veel beter en fijner te kunnen schrijven. Om er vooral weer lol aan te beleven, want dat was de afgelopen tijd een stuk minder geworden. En dat is uiteindelijk toch het belangrijkste wat je uit je bedrijf wilt halen denk ik!

Mijn excuses dat het weer een lekker van de hak op de tak verhaal is geworden, maar zo ben je wel weer even bij gepraat. Het vlammetje is weer ontwaakt, nu de kaarsen nog aansteken en definitief de deur van Chocotijd doorverwijzen naar Bij Zus. Die verandering ga ik nu gauw maken! Fijne dag!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

4 Reacties

 1. oma
  maart 9, 2020 / 12:12 pm

  Het heeft denkwerk gekost, maar dit is voor jou weer een verfijning van je schrijfwerk geworden. En ik denk dat “Bij Zus” je nu meer voldoening geeft. Rustig verder opbouwen en geniet er ook van! Succes en ik kijk uit naar de volgende aflevering! Een heel fijne dag, groetjes van opa en oma xxx

  • BijZus
   Auteur
   maart 11, 2020 / 8:45 pm

   Dank jullie wel! Ik denk ook dat dit mij weer verder gaat helpen 🙂 De nieuwe aflevering staat weer online haha. Groetjes en een dikke knuffel xxx

 2. maart 9, 2020 / 12:47 pm

  Wat een mooi en oprecht geschreven artikel Kelly!
  Ik snap volledig wat je schrijft en soms is het inderdaad goed om oude dingen los te laten, zodat je meer focus kunt leggen op het nieuwe.

  Ik vind je blog leuk om te lezen, dus ga zo door en doe wat goed voelt! 🙂

  Tof logo trouwens.

  Liefs
  x

  • BijZus
   Auteur
   maart 11, 2020 / 8:46 pm

   Dankjewel Fabienne! Super leuk om te horen 🙂 Ja, soms moet je dingen loslaten om andere deuren te kunnen openen.
   Dankje, ik ben er zelf heel blij mee. Liefs x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: