2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Vertraagde post: Een hele fijne 2e kerstdag!

kerstdag

Net als dat de post soms wat vertraagd is, ook als het op kerstkaarten aan komt, is dit artikel een tikkeltje vertraagd. Ik wilde je namelijk hele fijne feestdagen wensen, maar nu wens ik je een fijne 2e kerstdag! Ik neem je gelijk even mee naar kerstavond en eerste kerstdag.

Kerstavond met pap en mam

kerstdag

Eigenlijk had ik met kerstavond nog een berichtje online willen zetten, maar door de drukte bij de post en het huishouden daarna is dat er even bij in geschoten. Rond 4 uur kwamen pap en mam om samen kerstavond door te brengen. Mam had alles geregeld voor de gourmet en wij hoefden alleen nog de tafel te dekken. Super lief! We hebben gesmuld van alles. En na het gourmetten ruimde mam en ik de boel op. Zo kon ik daarna het toetje klaar maken. Dat werd een zelfgebakken wafel met een bolletje slagroomijs, wat warme kersen en een dot slagroom. Ook geslaagd! En daarna plofte we voor de tv en keken we Chateau Meiland. Ik weet nu nog niet wat ik er van moet vinden, maar we hebben wel hard gelachen! Het was een hele gezellige kerstavond.

Eerste kerstdag bij papa en mama

Gisteren heb ik een heerlijke dag gehad met de familie. ’s Ochtends zijn we even naar opa en oma gelopen om vrolijk kerstfeest te wensen. Daar hebben we een hele tijd gezeten en daarna zijn we terug naar huis gegaan. Ik ben Jewel nog een keertje uit gaan laten en daarna reden we naar Roermond. We hadden afgesproken daar eerste kerstdag kerstmis te vieren met z’n allen.

Jewel aan de wandel

kerstdag

Eenmaal daar schilde ik wat appels onder het toeziend oog van Jill, die maakte namelijk een apple crumble! Papa vroeg ons of hij Jewel mee mocht nemen voor een wandelingetje. Natuurlijk, vind Jewel helemaal niet erg en alleen ik vind dat een tikkeltje spannend. Niet voor papa, maar omdat ik dan niet weet wat Jewel doet. Ze is een schat, maar ook een heel eigenwijs dametje. Hoe dan ook, nadat ik de appels had geschild ging ik op de uitkijk. Want ja, nu wilde ik ook wel eens zien hoe dat uit zag als papa met een grote hond aan het lopen was. Hoewel dat in de loop van komend jaar nog wel eens een veelvuldig aanzien zou kunnen gaan zijn.. To be continued!

kerstdag

Mandy, Jordy en Olaf kwamen ook aan en samen dronken we wat met een stukje tulband cake van mama. Heerlijk! En daarna begonnen we langzaam aan de voorbereidingen voor het gourmetten. Groente snijden, servies neerzetten, etc. Een gezellige klus die zo gepiept was.

Met z’n allen gourmetten

kerstdag

Toen konden we aan tafel! Eerst een selfie, die hoe dan ook niet helemaal lukte. Dit was de leukste eruit haha. Het was in ieder geval gezellig en genieten! Het vlees hadden ze bij de slager gehaald en hoewel het eigenlijk wat weinig leek was het echt precies genoeg. De smaak was echt top. Ik vind beide super, maar je proeft en ziet toch verschil. Olaf genoot van de aardappelkroketjes en Jewel probeerde her en der nog wat te krijgen. De boef! Na het eten ruimden we alles af en aten we Jill’s apple crumble. Een hele zoet en kruidig toetje, ook super!

Papa en mama waste de boel af, ik speelde met Olaf autootje (wij waren zelf auto’s) en daarna hebben we nog een hele tijd gezellig samen gezeten. Mandy, Jordy en Olaf gingen rond half 10 naar huis, dus ik zwaaide even mee uit. En wat hij deed was zo zoet.. Hij zei tegen iedereen Doei en dan de naam. Zo lief! Hoe hij “Doei opa, doei oma!” en “Doei allemaal!” zei, dan smelt je! Rond half 11 gingen Kenneth, Jewel en ik ook weer naar huis. Kenneth ging nog even gamen en ik keek nog even ‘Het huis vol’ en rond 2 uur gingen we ook naar bed.

Beginnen aan tweede kerstdag

En vandaag is tweede kerstdag! Vanmorgen heb ik ontbijt op bed gemaakt voor Kenneth en Jewel al uitgelaten. De cadeautjes die mee mogen naar pap en mam heb ik al in een boodschappentas gedaan en nu is het nog even schrijven en wachten tot we gaan. Of ja, eigenlijk moet ik nog even een afwas doen. Jewel ligt nog heerlijk te slapen, die is helemaal op van gisteren.

Vanmiddag gaan we dus naar pap en mam. Een gezellige middag/avond met cadeautjes en weer lekker eten. De componenten die mij helemaal happy maken. Ik heb er weer zin in! Hoewel het misschien ook een beetje vreemd zal zijn door het gemis van oma. Maar we maken er het beste van! Dan geniet oma vast ook wel met ons mee.

Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne tweede kerstdag. Of een vrije dag of werkdag. Maak er iets gezelligs van en doe de dingen waar je gelukkig van wordt. En voor wie geen zin heeft om te werken.. Beloon jezelf met iets leuks aan het einde van de dag. Dankjewel dat jij voor ons in de winkel staat, de boel veilig houdt of misschien de mensen verzorgt! Een dikke knuffel voor iedereen.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. Dorothé
  december 26, 2019 / 1:14 pm

  Wat mooi geschreven meis
  Prachtig verwoord xxxxx

 2. oma
  december 26, 2019 / 3:26 pm

  Een mooie blog voor Kerst 2019 voor in het dagboek. Leuk om volgende jaren nog eens te lezen. Geniet nog, want de dag is nog lang niet om! En eet smakelijk en gezellig! Groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: