9   27
0   20
13   33
3   21
16   45
2   16
6   23

Vrees voor leeg digitaal papier

digitaal papier

Als je een moment zoekt vandaag om 2 keer te knipperen, dan is dit wellicht het moment. Kelly, beter bekend als Bij Zus, is terug! Ik ga mijn angst voor het lege digitaal papier aan.

Leeg digitaal papier

Een leeg vel papier kan nog wel eens moeilijk zijn als kunstenaar, dat blijkt dus ook te gelden voor digitaal papier. Je weet niet wat je moet maken of je weet niet wat je moet schrijven. Dat 2e geldt voor nu voor mij. Want waar pak je de draad op als je hem eigenlijk zolang hebt laten liggen. Eigenlijk is het simpel. Gewoon beginnen met typen, dus neem het me niet kwalijk, maar het kan goed zijn dat deze blog niet perse ergens over gaat.

Veel soorten emoties

Uitzicht vakantiehuis Luxemburg digitaal papier
Het uitzicht van onze AirBnb in Luxemburg.

De laatste keer dat ik iets heb gedeeld is 16 september 2022, toen vertelde ik over de mindful herfstwandeling in Kaatsheuvel. Daarna werd het druk en stil. Ik was aan het solliciteren naar een nieuwe baan, mocht op gesprek komen en werd aangenomen. Een heel avontuur waar de blog al over klaar staat. Kenneth en ik gingen een nachtje weg naar Antwerpen en voor de verandering gingen we met de trein. We gingen op vakantie richting Luxemburg met mam en tussen de bedrijven door werden wij ook geveld door tante corrie. Voor mij een pittige periode.

En daarna volgde het afscheid nemen van de post, mijn nieuwe werk leren kennen en een nieuw ritme zoeken. Maar ook kwam de periode dat we een jaar verder waren na het ziek worden en afscheid nemen van pap. Ik vond het heel moeilijk. De feestdagen zijn we met warmte doorgekomen. Het was gezellig en we maakten er het allerbeste van. Maar het gemis bleek 4 seizoenen later niet minder te zijn geworden. Het is soms enorm confronterend. Het moment dat ik een nieuwe baan kreeg was daar bijvoorbeeld een moment van. Hoewel ik er heilig van overtuigd ben dat hij gewoon mee was naar het gesprek.

Een nieuwe auto

Naast de emoties van verdriet en gemis, was er ook een hele hoop leuks! Met de komst van mijn nieuwe baan had ik ook een andere auto nodig. Ik wilde graag kunnen vertrouwen op mijn auto en zo kwam er een nieuwe zoektocht. Ik vond mijn droomauto in Varsseveld. Een prachtige Opel Corsa die mijn ouders vroeger ook hebben gehad. Alleen nu eentje met een iets betere motor en een dakraam.

Kenneth en ik gingen vroeg in de ochtend kijken en ik was op slag verliefd. Een zwarte auto, ruim, met zwart rode bekleding en het lijkt wel een lieveheersbeestje. Hij ging dezelfde dag nog met ons mee naar huis.

Het veer dat ik 2 dagen in de week neem.

Ik heb er inmiddels al heel wat kilometers mee kunnen maken. Naar Nieuwegein, naar Den Bosch, naar Sittard en natuurlijk de nodige ritjes richting Roermond en over het veer naar mijn nieuwe werk. Ik wil de goden niet verzoeken, want elke keer dat ik dankbaar was voor een auto ging de auto kapot. Maar deze auto is wel heel speciaal. Een foto zal volgen, beloofd.

De 1e keer Efteling met Olaf

Met Olaf in de Efteling.
Met Olaf in de Efteling.

Aan het eind van 2022 gingen de zusjes Bij Zus met aanhang en neefje Olaf naar de Efteling. De allereerste keer dat we met Olaf de magie van het park mochten beleven. Als een klein prinsje reden we hem rond in het karretje en genoten we van alles wat er buiten te beleven viel. De achtbanen bekeken we goed. We mochten met hem meerijden op ‘De Oude Tufferbaan’. Het Carnaval Festival kon niet worden overgeslagen, net als Fata Morgana en het Sprookjesbos. Het was een ijskoude dag, maar ook ontzettend hartverwarmend. Gezellig!

Heel veel creativiteit

Rebel en Moon op digitaal papier
Moon en Rebel, de hondencoach en golden retriever van Rebel & Moon.

Naast alle grote dingen was er ook ruimte voor kleine grote dingen. Zo heb ik weer heel veel leuke tekeningen mogen maken op verzoek. Ik werk nu ook samen met een hondencoach. Voor haar maak ik illustraties in de vorm van haar en haar hond als cartoon. 2 figuren die een situatie of houding uitleggen. Heel leuk om te doen.

De zusjes met Karin Luttenberg, Paperfuel. Digitaal papier
De zusjes met Karin Luttenberg van Paperfuel.

Ik heb een van mijn favoriete illustrators, Karin Luttenberg, 2 keer mogen zien. Afgelopen oktober, toen Jill en ik naar haar boekpresentatie gingen. Een geweldige dag in de Apenheul ter ere van haar boek ‘ Schattige diertjes teken je zo!’. En gisteren, 4 maart 2023, tijdens een workshop bij Hobbyshop Online in het mooie Sittard. Hier namen we Mandy ook mee naar toe en dat was een gouden zet. Een onwijs gezellige middag met z’n drieën.

Met Jill mee fotograferen.
Met Jill mee fotograferen.

En verder was er ook veel fotografie. Ik mocht regelmatig chauffeur zijn, assisteren of figureren voor de camera van Jill. Een leuke uitdaging die mij heeft geïnspireerd om ook aan de slag te gaan met een spiegelreflexcamera. Wat zal ik zeggen, wordt vervolgd?

Ga ik nu vliegensvlug aan de slag met mijn opleiding grafisch vormgever, want naast dat ik jullie heb laten liggen is dat met die opleiding ook gebeurd. Kan niet he? Nee, vind ik ook niet. Dankjewel dat je mijn digitaal papier hebt bekeken, dat waardeer ik enorm.

Liefs van hier,
Kelly

Bekijk voor meer updates mijn Instagram en Facebook.

Volg:

6 Reacties

 1. Dorothé
  maart 5, 2023 / 4:15 pm

  Yess weer terug
  Well done meis
  Op naar t volgende xxx

 2. José
  maart 5, 2023 / 4:41 pm

  Zo leuk om na zo’n lange tijd weer eens wat lezen.
  Er is ook weer veel gebeurd in die tijd.

 3. Ans v Zantvoort
  maart 5, 2023 / 5:48 pm

  Fijn dat je er weer bent, heb je gemist,

 4. Tine Gansner
  maart 5, 2023 / 7:26 pm

  Fijn Kelly, om je weer op papier tegen te komen met je leuke verhalen en dan ook nog echt gebeurd!!
  Heel veel succes weer, wij kijken er naar uit……!!
  groetjes, opa en oma

 5. Tine Gansner
  maart 5, 2023 / 7:31 pm

  Leuk, dat “Zus” weer terug is. Dit was weer een gezellig stukje en we kijken uit naar het volgende!!

 6. Trea
  maart 5, 2023 / 10:08 pm

  Poeh dat is een flinke heftig drukke periode geweest. Mooi om af en toe even stil te staan en je woorden te vertrouwen aan het ‘papier’.

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.