20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Waarom heb ik de keuze gemaakt voor Bij Zus?

waarom

Eergisteren beloofde ik al vandaag meer uitleg te geven waarom ik er voor heb gekozen nog een keer te veranderen van naam. Ik was namelijk 100% overtuigd van Ballontraebay en hoewel ik heb gezegd dat ik bezig was met een geheim project kwam deze toch wel als een “die zag ik  niet aankomen”! Dus vandaag meer uitleg!

Spontane actie

Het begon eigenlijk met een hele spontane actie! We hadden het over het bestellen van eten bij thuisbezorgd. En toen vertelde Mandy dat je lasagne beter niet kon bestellen, want die was totaal niet lekker. Tenminste niet zoals ze die bij haar in de buurt maken. Tijdens haar kraamweek maakte ik lasagne voor haar en Jordy. Met veel groente en een goede verdeling van pasta, kaas en saus. Dus ik grapte als je zoiets wilt hebben dan bel je gewoon 06-zus op. Waarop mama met het idee kwam om recepten onder de categorie “Bij Zus” te maken. Zo van “die haal je bij zus”. Maar zoals ik ben sloeg ik er een tikje mee door. Ik vond het een geniale naam als domein. Nederlands, makkelijk uit te leggen en het gaf me een heel gezellig gevoel.

Dus voordat ik er erg in had was ik al aan het kijken of de domeinnaam vrij was en bestelde ik hem direct. Daarna maakte ik alle social media accounts aan en was ik ready voor een nieuw “huis”.

Waarom niet gewoon Ballontraebay laten?

Ballontraebay is een mooie naam, maar niet uit te spreken. Waar leg je de klemtoon? Hoe schrijf je het als je het snel wilt intypen? Na 1 jaar waren er al een aantal waaronder ik zelf het aan het verbasteren. Want het is ook best wel een hele mond vol. En daarnaast had ik in Engeland toch wel de ambitie gekregen om zo nu en dan eens in het Engels te willen schrijven.

Kortom Ballontraebay zou heel mooi zijn als categorie naam. En Ballontraebay is er nog steeds, alleen kom je nu op Bij Zus uit. Dus voor wie niet kan wennen aan een van de 2, je komt altijd bij mij terecht. Ook best tof al zeg ik het zelf. En de manier van schrijven en de inhoud zijn niet veranderd. Alles blijft hetzelfde op de naam na.

Het gevoel dat het niet helemaal klopt

Ik weet hoe het is om je steeds niet op je plek te voelen en verder te gaan naar een nieuwe plek. Op zich helemaal niet erg, want uiteindelijk vind je je plek wel en leer je er ook mee omgaan.  Maar zo voelde het ook met het bloggen op mijn websites. Kelly’s blog voelde niet lekker, The Dutch Notebook was niet persoonlijk genoeg, Ballontraebay te moeilijk en Bij Zus. Ja dat is Bij Zus. Alsof je bij mij binnen komt wandelen in mijn online huis. Wat eigenlijk ook past bij het logo, want dat is ons huis met mijn auto op de oprit. Want je komt bij mij op bezoek en soms is Kenneth er ook, maar meestal is hij werken en hij vind het ook niet prettig om uitgebreid op mijn blog te komen. Hoewel ik daar soms geen gehoor aan geef, iets met eigenwijs en trots.

Dus ja.. Dit is eigenlijk waarom Ballontraebay nu Bij Zus is! En ik ben er ontzettend blij mee.  Daarnaast vind ik ideeën met spontaniteit het allerleukst. Dus ik ben blij, heel blij! En gelukkig heb ik van een aantal van jullie mogen horen dat ze het ook leuk vinden. Snappen jullie het nu een beetje?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. Dorothé
  november 2, 2017 / 7:08 pm

  Echt een naam die bij je past Kelly. Die andere ook maar het is inderdaad zo “Bij Jou”
  Geweldig
  Ben alweer benieuwd naar je volgende blog xxx

 2. Ger
  november 2, 2017 / 10:37 pm

  Had ook bie mien schoondochter kinnen zeen. Maar ja bij zus is ook leuk suc6 met de nieuwe naam /side. Vol verwachting klopt mijn oog het rijmt niet maar met mijn hartje kan niet lezen.

 3. oma
  november 3, 2017 / 7:33 am

  ja juffrouw, we snappen het (grapje Kelly)! Maar je hebt het heel duidelijk gebracht. Het is ook beter en leuk om de achtergrond te weten. Heel veel succes ermee en ik ben al weer benieuwd naar het volgende. Een heel fijne dag met groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: