2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Week 24: Vaderdag vieren in Zoutelande

vaderdag

Vorige week was een werkweek met lange dagen, korte nachten en een heel gezellig weekend. We verraste papa met een dagje Zoutelande voor Vaderdag. En ik begon weer te schrijven. Ik neem je graag mee.

Maar voor ik dit dagboek begin wil ik even beginnen met hiep, hiep, hoera! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag lieve papa. Tot vanavond!

Overuren, hordeuren en naar Roermond

Afgelopen week stond in het teken van vooral aardig wat overuren. Iedere dag was ik wel langer bezig dan gepland om het af te krijgen of om uit te helpen. Het hoort er een beetje bij denk ik dan, maar ik ben blij dat ik aankomende week als het goed is weer normale uren zal draaien.

Ze is geslaagd!

Maandag werden de hordeuren geplaatst door de neef van Kenneth. Het was de vorige keer een hele klus en om 11 uur waren ze nog niet klaar. Nu zaten we om 10 uur met een colaatje buiten. Wat een geluk haha. Dat kwam ook goed uit, want de rest van de dag was hectiek al om. Kenneth was laat en moest zijn rijbewijs afhalen, dat kon volgens hun app tot kwart voor 8. Om 20 voor 8 stonden we voor de deur, bleek het tot half 8 te zijn. Gelukkig deden ze nog open en had hij op tijd zijn rijbewijs. Ik maakte spätzles en dat was erg lekker.

Dinsdag was niet zo spannend. Het was zo ver ik me kan herinneren een lange dag en ik kon eindelijk mijn laatste examen afmaken. Woensdag was een hele spannende dag voor Jill! Het was namelijk de dag dat ze hoorde of ze geslaagd was voor haar schoolexamen. En dat was ze! Tijd voor een feestje. Na het eten, wat een soort nasi was met kabeljauw ging ik naar Roermond. Even feliciteren en haar zelfgemaakte taart eten.

Surprise!

Donderdag zag ik Kenneth iets langer dan normaal! Hij ging spontaan op bezoek bij mijn ouders en ik reed er ook naar toe. Maar eerst maakte ik nog een pitstop bij de Appie voor hagelslag en brood. En daarna nog bij de Action. Daar kwam ik vrienden tegen die ik niet gauw zie, dus het was heel leuk om even bij te praten. Bij de Action haalde ik alleen 2 flesjes cola vanille om mee te nemen. Vervolgens ging ik naar mijn ouders en daar was het heel gezellig!

Vrijdag was het eindelijk bijna weekend. Na het werk ging ik naar de winkel om broodjes te kopen voor zaterdag en om avondeten te halen. Ik maakte shoarma en keek ondertussen My Big Fat Greek wedding 2. Een heerlijke film. Daarna had ik een avondje met Kenneth samen, hoewel hij laat was hadden we wel nog even tijd om samen tv te kijken. En toen was het bedtijd!

Vaderdag in Zoutelande

We hadden vorige week afgesproken om papa zaterdag 16 juni te verrassen. We verplaatsten namelijk Vaderdag naar zaterdag, zodat we hem konden verrassen met een dagje Zoutelande. De wekker ging vroeg, half 7, omdat ik de broodjes zou smeren om mee te nemen. Om 8 uur waren we in Roermond, zoals afgesproken bij de Sligro waar we samen kwamen met Jordy, Mandy en Olaf. Vanuit daar reden we naar Leeuwen en was het tijd om hem te verrassen. Vrijdag had hij een kaart gehad met de hint “op tijd naar bed” en “een goed humeur”. Zaterdag kreeg hij een opvouwbare stoel en mocht hij raden waar we heen gingen. Eerst riep hij de dierentuin, maar met een hint van Blof kwam hij toch op Zoutelande haha.

On the road

Even alles inladen en toen konden we vertrekken. Ik bij Mandy, Jordy en Olaf in de auto en Kenneth bij mijn ouders achter het stuur. Op naar zee! We stopten 2 keer op de heen weg voor koffie en een luier haha. De rit verliep eigenlijk vlekkenloos. En toen waren we eindelijk daar. Het was fris! De zon scheen wel lekker, maar de wind was westenwind. Dus koud en hard, haha. Maar we genoten op en top! Het was een mooie verrassing voor papa en we hadden geen klok. Mambo was ook mee! En het was gewoon Olaf’s eerste keer zee en hij had er enorme lol aan. Ik vroeg nog aan iemand die langs liep of ze een foto wilde maken en dat wilde ze wel haha. En toen hadden we een heel spontaan familieportret.

vaderdag

We hebben gezellig gewandeld langs de zee, veel foto’s gemaakt, gegeten bij de Zeeuwsche mop, gesnuffeld in de winkels, warme chocomel gedronken en een ijsje gegeten. Het was geen weer om op het strand te gaan zitten, maar genoten, dat hebben we. Het was heerlijk. Tegen een uurtje of 5 reden we weer naar huis. Dit keer met maar 1 pit stop voor Olaf en om half 8 waren we terug in Roermond. We aten nog een broodje met een slaatje en toen was het alweer tijd om Mandy en Jordy uit te zwaaien. Niet veel later erna wilde ik ook graag naar huis. Ik had weer last van krampen en dan wil je het liefste plat.

Op de koffie bij opa en oma

Zondag was ik toch weer 10 voor 8 wakker. Ik besloot te blijven liggen en pas rond 9 op te staan. Ik haalde de weekboodschappen en ruimde die thuis gauw in. Een klein ontbijtje erna en toen even wachten op mijn ouders en Jill. Ze pikten me op om mee te gaan naar opa en oma. Voor Vaderdag en om even te buurten. Daarna brachten ze me weer thuis en hielpen ze me spontaan nog een kwartiertje mee met onkruid uit de voortuin halen. Heel lief!

Toen ze naar huis gingen begon ik aan het avondeten. Ik maakte alvast het duvelkesvleis klaar. Toen ik weg was had Kenneth al gedweild en gestofzuigd. Dus ik hoefde alleen nog boven de badkamer te poetsen en beneden te stofzuigen. Dat was handig, dus daar was ik onder het koken nog mee bezig haha. Toen het duvelkesvleis klaar was, was ik ook klaar. Ik dook de bank op om te schrijven. Ik schreef over de “waar een wil is, is een weg”.

En toen was het tijd om te koken. Ik maakte spätzel met duvelkesvleis klaar. Dat smaakte gelukkig goed! Daarna waste ik af en ging ik verder met het schrijven. Kenneth begon de berging op te ruimen, dus uiteindelijk hielp ik hem maar even mee. En ik smeerde de boterhammen, waarna de zondag weer om was.

Een week gaat snel, maar het weekend dat vliegt. Een beetje bijgeladen gaan we de nieuwe week in. Hoe was jouw week?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    juni 19, 2018 / 7:57 am

    Dat was weer een drukke week voor je, maar het is allemaal weer gelukt en leuk afgesloten met Vaderdag aan zee en een wat ontspannen zondag. De hordeuren zijn nu ideaal, frisse lucht en geen ongedierte binnen. Een fijne dag Kelly en succes! Liefs oma xx

  2. Ans v zantvoort
    juni 19, 2018 / 2:21 pm

    Druk leventje op het moment, maar het gaat goed komen. Fijn dat er toch relax momenten zijn en daar moet je ook zeker van genieten. Nog een paar weken en dan lekker naar Engeland, fijn om naar uit te kijken als het even te druk is, liefs ans en ton

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: