2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Week 25: een heerlijk ontspannen weekend met ikea en de tuin

weekend

Er is weer een week voorbij en het is weer tijd om een nieuw dagboek te delen. Afgelopen maandag had ik eindgesprek, een korte werkweek volgde en toen een heerlijk ontspannen weekend met ikea perikelen en tuinieren.

Het eindgesprek

Maandag 18 juni had ik het eindgesprek met mijn leraar op stage. Al mijn examens leverde ik in, ik deed een korte presentatie en we bespraken de afgelopen periode met mijn welbekende ups en downs. En toen kreeg ik een hand en was het voorbij. 9 juli heb ik natuurlijk mijn diploma uitreiking en zeg ik tot ziens, maar dit was toch echt het laatste voor de opleiding en daarmee ben ik dus geslaagd. Na het werk reed ik even naar de Dm wat kleine aankoopjes doen en daarna tanken. Als avondeten maakte ik in aardappeltjes met spruitjes, duvelkesvleis en wat appelmoes ernaast. Jum!

Papa’s verjaardag

Dinsdag werd papa 57 jaar! Ik belde hem ’s ochtends al op om hem te feliciteren en even voor hem te zingen haha. Na het werk maakte en at ik een portie spaghetti, waarna ik naar Roermond ging voor papa’s verjaardag. Cadeautjes geven, feliciteren en natuurlijk een stukje vlaai eten. Of ja 2, een stukje rijstevlaai en een stukje abrikozenvlaai. Het was in ieder geval heel erg gezellig. En ik haalde Kaya weer eens uit zijn kooi om te knuffelen, dat gaf onderstaand plaatje.

Niet mijn dag en een fijne donderdag

Woensdag was absoluut niet mijn dag. In zijn algemeenheid was het een prima dagje, maar aan het einde ging ik het toch niet halen om mee met Kenneth te gaan. Kenneth ging namelijk met Jill een super leuke loopstoel halen voor Olaf en die afgeven. En ik baalde daar zo van. Het ging nergens over.

Donderdag verliep beter, ik had weer wat meer mijn dag. En toen ik thuis kwam maakte ik voor mijzelf een grappig maaltje klaar. Rijst met bloemkool en zalm in bladerdeeg. Het was verbazingwekkend lekker. En daarna relaxte ik op de bank. Dat was ook nodig.

Een dagje eerder weekend!

Vrijdag had ik vrij genomen. Ik wilde namelijk even rust en ik moest nog naar de tatoeëerder om mijn tatoeage bij te werken. Dus ik sliep uit tot kwart over 7 en stond toen op om af te wassen en even te ontbijten. Al snel was het half 9 en moest ik gauw door naar Roermond. Ik had namelijk Jill beloofd om mee te gaan haar boeken wegbrengen.

Rond een uurtje of 9 was ik daar. Ik dronk nog even wat en ondertussen lag Olaf tegen Mandy aan te slapen naast mij. Hij werd wakker van het geklets en lag Jill aan te kijken. Tot hij opeens door had dat er aan de andere kant iemand anders zat. Hij keek me een beetje beduusd aan, zo van “wat doe jij hier?”. En toen viel het kwartje en begon hij te lachen! Zo schattig. Hij wilde wel even knuffelen, dus dat deden we en hij werd zo hyper. Het leverde bovenstaande foto op haha.

De Action en Sittard

Om half 10 brachten Jill en ik de boeken weg. En daarna reden we weer terug om Mandy en Olaf op te halen. Jill en ik wilde voor het feest naar de Action en Mandy wilde ook wel mee. Olaf kreeg eerst nog zijn hapje en daarna konden we gaan. Het was leuk snuffelen weer. Ik kocht wat schaaltjes en een schenkkan. Erg leuk! Daarna reden we weer terug. Mama was al snel klaar en papa kwam ook thuis van zijn werk. We aten samen een boterham en daarna vertrokken we met papa naar Sittard. Mama bleef bij Mambo, want die moest nog even getrimd worden.

weekend

Het was erg leuk in Sittard. Ze hadden geen ruimte voor me bij de tatoeëerder, dus ik maakte een afspraak. Daarna liepen we de stad in om te snuffelen. Papa kocht fijne zomerschoenen, Jill vond helaas niet wat ze zocht, maar we scoorden wel nog wat items bij de Hema voor het feest. Na het snuffelen gingen we bij Cupcake Sittard een cupcake (natuurlijk!) eten en wat drinken. We hadden de suikerspin cupcake, super lekker! Toen die op was, was het alweer na vieren, dus reden we naar huis.

Terug thuis stapte papa en ik bijna gelijk weer de auto in om Chinees te halen. Yum! Gelukkig was het er niet druk en konden we ook zo weer naar huis. Na het eten dansten we nog even met Olaf en daar had hij de grootste lol mee. Ik besloot even achter mijn laptop te gaan zitten, maar het werkte niet. Rond 7 uur stapte ik samen met Mambo, Papa en Jill in de auto om naar de training te gaan van de dogdancers. Een leuke groep die optredens verzorgt met de hondjes voor verschillende organisaties. Het was er lachen, gieren en brullen. Rond 9 uur waren we weer terug, waarna ik weer achter mijn laptopje kroop om nog wat te schrijven. Voor dat ik het wist was het 11 uur en ging ik gauw weer naar huis.

EINDE DEEL 1

Als je 2 delen wilt lezen, dan zou ik persoonlijk hier stoppen. Na dit gedeelte begint namelijk het echte weekend. En dan heb je vanuit hier de reminder om hopelijk straks nog even verder te lezen. Ik wil je in ieder geval bedanken voor het lezen en wens je een fijne dag verder. Mocht je een kopje koffie erbij hebben genomen, dan wens ik je nog veel leesplezier! Liefs Kelly.

Ikea pirekelen

Zaterdag deed ik ’s ochtends eerst de boodschappen. Eenmaal terug ruimde ik alles op en begon ik aan mijn ontbijtje. Na mijn ontbijt schreef ik over het slagen voor mijn opleiding. Kenneth kwam tegen 11 uur naar beneden. Nadat hij had gegeten vertrokken we naar de Ikea in Heerlen om wat huiselijke problemen op te lossen.

Huiselijke problemen oplossen..

We haalden er een kast voor achter de wc, een kast ter vervanging van onze wasmanden en een plank. Ook stopten we even in het restaurantje waar ik een pompoen wortel soep nam. Niet verkeerd, maar ik zou hem niet nog een keer nemen. Eenmaal betaald en weer buiten kwamen we bij de uitdaging om alles mee te nemen. Het paste net als we de doos met de kast op zijn zij tussen ons in legden.

We maakten nog een tussenstop bij Mandy, Jordy en Olaf. Even kijken naar de kast en een glaasje fris drinken. Erg gezellig. En zo kon ik ook gelijk nog even knuffelen met Olaf en kijken naar de loopauto die Kenneth en Jill hadden gebracht. Wat een geinig ding en hij beleefde er veel lol aan. Een uurtje later reden we naar huis! Kenneth ging googlen naar lekkere gerechten met wraps. En uiteindelijk maakte ik mijn variant op de Griekse wraps die je overal ziet. Ik zal binnenkort het recept hiervan delen!

Een beetje teamwork

Na het eten begonnen we samen aan de kasten! De plank was te dun, dus die moeten we op een andere plek hangen. Maar de kasten waren prima en het was een leuk klusje. Een ander halfuur later hadden we ze staan! Kenneth ging nog even gamen en ik nog even schrijven. Ondertussen keek ik Notting Hill, een heerlijke film. En zo was onze zaterdagavond om. Een fijne avond thuis, dat komt niet gauw voor.

Tuinieren kan heel gezellig zijn

Zondag stond een middagje tuinieren met mijn ouders, Jill en Mambo op de planning. Maar de middag begon ’s morgens al toen mama mij appte of ze in de loop van de ochtend al konden komen. Dan hadden we nog de meeste energie. Dus ik stond gauw op en maakte me klaar voor de dag. Een ontbijtje en ready to start. Rond 11 uur waren ze er en begonnen we met een kersenflap en een koffietje. Op een lege maag krijg je weinig voor elkaar. En toen was het ready set go.

Nieuwe plantjes

We begonnen met de achtertuin onkruid vrij te maken, dat was een pittige klus. Sommige plantjes zaten goed vast en moeilijk los te krijgen. Maar ja, papa’s kunnen alles, dus ook dat haha. Zaterdag hadden we nieuwe plantjes willen halen, maar die paste niet meer in de auto. Kenneth wilde graag toch wat nieuwe plantjes poten, dus we besloten hem met Jill en een boodschappenlijstje op pad te sturen. Mama, papa en ik hielden even pauze en daarna gingen we gauw verder. Eerst nog de achtertuin en daarna de oprit. Daar stond ook genoeg! We maakte kennis met de tijdelijke nieuwe buurvrouw en Mambo besloot even bij haar achterom te lopen. Dus ik haalde haar maar weer snel terug. Ook fietste opa langs, die stopte even om te vertellen dat hij en oma een vlag voor me hadden. Toen hij weer naar huis fietste gingen wij verder.

Kenneth en Jill kwamen na, ik denk, 2 uurtjes weer terug. Ze hadden een hoop mooie plantjes bij! Maar eerst was het tijd om te lunchen. Naast de kersenflapjes hadden papa en mama ook worstenbroodjes meegenomen. Dus die maakte we warm en we hadden broodjes. We dekten de tafel buiten en hadden een soort van picknick. Heel gezellig! Daarna gingen we weer verder. Mama en papa wilden de afwas doen, Kenneth en Jill gingen plantjes poten en ik ging in de voortuin onkruid wieden. Papa kwam mij daarna helpen en mama hielp de Kenneth en Jill haha. Dus eenmaal terug in de achtertuin was het een heel ander gezicht. Een stuk huiselijker en gezelliger. Hieronder de voor en na foto, de bovenste is voor en de onderste na.

De vlag hangt uit!

We ruimden alles op en daarna dronken we samen wat. We maakten een boodschappenlijst voor het feest en opa kwam nog langs. Nu met de auto haha. Hij bracht taart, maar nog iets veel belangrijkers. Een vlaggenmast met de Nederlandse vlag, zo kon ik deze ophangen. Super leuk! Papa hing hem gelijk samen met Kenneth op. Niet veel nadat opa weg was gingen mijn ouders, Jill en Mambo ook weer naar huis. Ik zwaaide ze uit met de tranen in mijn ogen. Het was zo gezellig! Als hoog sensitieve miep roert mij dat, net als het gevoel van hoe blij ik wel niet ben met mijn familie. Tuinieren kan heel gezellig zijn!

Ik herpakte me en besloot de laptop erbij te pakken en te gaan zoeken naar een leuke outfit voor de diploma uitreiking. En daar ben ik de hele avond mee bezig geweest, tegelijkertijd met het schrijven van dit dagboek! Als avondeten maakte ik barbecue worstjes met gebakken aardappeltjes en sla. En het toetje was een stukje bienenstich die we kregen van opa.

En zo was week 25 weer voorbij. Het weekend was heerlijk ontspannend. Precies wat ik nodig had eigenlijk. Wat vind jij van tuinieren?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juni 25, 2018 / 7:59 am

    Zo Kelly, je had veel te vertellen, maar dat ontspant ook, zeker als het op de post is. En het waren weer drukke dagen, maar je hebt een goed gevoel bij alles wat je gedaan hebt. Leuke foto’s, ook die met Olaf is erg leuk. Succes met je laatste stageweek, probeer er ook van te genieten. Liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: