2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Week 3: wandelen, afspraken en lekker eten

wandelen

Kiekeboe, daar ben ik weer! Het was even stil op Bij Zus, soms heb je van die dagen. Afgelopen week stond in het teken van gezellige afspraken, lekker eten, wandelen, de vrachtwagen en meer!

Een weekje eerder Blue Monday

Maandag had ik last van een blue Monday, een week te vroeg, maar zo voelde het wel. Ik zat totaal niet in mijn vel en niks wilde echt lukken. Schrijven ging niet, inspiratie op doen lukte niet en ag, soms heb je van die momenten. Kenneth gaf me een woordelijke trap onder de kont en die hielp me wel een beetje.

Het gaf zelfs de mogelijkheid tot een lachende selfie! En tussendoor deed ik toch maar even wat aan het huishouden. Aan het einde van de middag besloot ik een frisse neus te halen en naar de boodschappenwinkel te lopen. Ik had nog gehakt nodig en wandelen kan ook helpen. En dat deed het ook, net als het uitgebreid staan brouwen in de keuken.

Als avondeten maakte ik namelijk de zuurkoolschotel, waarvan het recept afgelopen woensdag online kwam. Ik maakte een grote bak, want Aranka kwam bij ons eten, dus ik wilde wel genoeg hebben. En het was geslaagd! De avond zelf ook, die was in tegenstelling tot de rest van mijn dag eigenlijk heel gezellig. We hebben tot kwart op 11 zitten kletsen.

Veel wandelen met Olaf

Dinsdag was ik bij mijn ouders te vinden. Lekker spelen met Olaf en bijkletsen. Het was vrij koud, maar mama en ik besloten toch even een frisse neus te gaan halen. Dus liepen we een behoorlijk stuk door het dorp. Daar kan ik echt van genieten!

Na de lunch wilde papa graag even gaan sporten, geen probleem, want ik pas met veel liefde en plezier op! Dus toen papa weg was, mama ging werken, besloot ik nog een blokje om te doen met Olaf. Hij had ’s ochtends niet zo veel geslapen, dus ik hoopte dat hij dat ’s middags nog even kon doen. En dat lukte! Toen ik namelijk terug kwam van het eerste rondje viel hij in slaap, dus deed ik er nog maar een extra blokje bij. En toen kwam Mandy thuis en daarna viel ook Jill weer binnen. Gezellig even kletsen.

Uiteindelijk ging ik pas rond half 6 weer richting huis. Met een pitstop bij de winkel voor wat lekkers om mee te nemen op de vrachtwagen. We aten nog een restje zuurkoolschotel met speklapjes, want daar had Kenneth zin in. En de rest van de avond deed ik het rustig aan.

2 dagen mee op de vrachtwagen

Woensdag en donderdag was ik weer met Kenneth mee. Woensdag was een pittig dagje gezien de tijd van opstaan.. Half 3. Maar de rit zelf was wel erg leuk. We mochten vanuit het noorden weer richting Duitsland en verder. Ik zal er een apart artikel overschrijven voor zaterdag!

’s Avonds haalden we nog even boodschappen bij de Jumbo. Maar met een lange dag, een beetje moeheid en een knorrende maag haal je van alles. Niks ongezonds, maar meer als gepland. Het belangrijkste wat we haalden was het avondeten. Wokgroente met gebakken aardappeltjes en een soort schnitzel. Erg lekker! Een rustige avond volgde, waarbij we weer op tijd naar bed gingen.

Donderdag mochten we uitslapen tot 4 uur. We gingen weer richting Hoofddorp, wat garant staat voor vliegtuigen kijken. En daarna gingen we eerder dan verwacht weer richting Duitsland. Toppie! En toen we daar waren gelost was er niks meer. Dus we gingen voorladen en daarna konden we naar huis. We maakten een pitstop bij de Lidl in het dorp voor het avondeten en rond 4 uur waren we al thuis. Lekker op tijd.

We maakten fish and chips uit de oven en daarnaast een hele uitgebreide salade waarvan ik het recept binnenkort deel. De rest van de avond deden we het rustig aan en rond 9 uur gingen we weer naar bed.

Winter Wonderland

Vrijdag had het goed gevroren, dat merkte je aan alles en iedereen. Het was flink krabben en bij mijn auto bleek de verwarming het niet te doen. Ellende dus! Nadat ik de auto eindelijk ijsvrij had gekregen, dat duurde een dik uur, kon ik richting autogarage in Roermond. Ik liet de auto daar achter, zodat ze na konden gaan wat er aan de hand was en ik wandelde naar mama en Olaf. Bij mama kon ik gelijk opwarmen en knuffelen met Olaf, dat doet altijd goed. Gelukkig belde de garage al snel dat de kachelmotor kapot was. Ze hadden er tegen geslagen en hij deed het weer, maar voor hoelang was even een raadsel. Ik besloot te wachten met repareren en even de gok te wagen.

wandelen

Ik kon de auto dus gaan halen, maar ik besloot het na de middag te doen en eerst gezellig met mama en Olaf mee te gaan wandelen. Het was enorm fris, maar we zagen wel prachtige ijzige plaatjes. Een spinnenweb met ijs, een blad bevroren aan de grond. Winter Wonderland ziet er toch bijzonder uit! Eenmaal terug was het alweer bijna tijd voor lunch. Dus toen papa thuis kwam aten we even een boterham. Mandy kwam thuis en papa zou mij afzetten bij de garage. Het kijken wat er aan de hand was hadden ze voor niks gedaan, zo fijn!

Na de garage besloot ik gauw even te gaan tanken en bij de Heuts te stoppen voor een fatsoenlijke krabber en anti vries spray. Ik moest namelijk een half uurtje overbruggen, want ik zou een kunstwerk van Jill ophalen op school. Uiteindelijk nam ik ook Jill mee. Net zo makkelijk! Eenmaal terug zwaaiden we Mandy en Olaf uit, want die gingen weer naar huis. Ik bleef nog even, want ik ging rechtstreeks vanuit mijn ouders naar de Tramhalte in Blerick.

Om half 6 had ik bij de Tramhalte afgesproken met een paar vriendinnen van school. Een soort mini reünie. Hartstikke gezellig! Alleen over het eten was ik niet zo te spreken en dat is dus helemaal niks voor mij. Maar nee, het was niet zo geweldig als ik had gehoopt. De gezelligheid daarentegen was wel weer leuk! Gelukkig! Rond kwart over 9 gingen we weer naar huis. Ik hing nog even op de bank en daarna was het bedtijd.

Gamen en brainstormen bij Mandy en Jordy

Zaterdagochtend ging ik de weekboodschappen doen en had Kenneth een belangrijke afspraak. Daar was hij rond de middag weer van terug en daarna gingen we gelijk door naar Mandy en Jordy. Daar hadden we afgesproken om te gaan gamen en Mandy en ik brainstormen. We lunchten eerst samen en daarna gingen ik met Mandy en Olaf mee naar de winkel voor nog wat kleine boodschappen. Eenmaal terug speelden we met Olaf en was het alweer bijna etenstijd. Oh en ik maakte nog bovenstaande foto van Cilla. Die zat er zo leuk bij en ze bleef zitten, dus daar maakte ik even gebruik van.

Als avondeten haalden we Mc Donalds, lekker! En daarna speelden we met z’n allen met Olaf. Balletje trappen, Bumba verstoppen, met kussens heen en weer, van alles eigenlijk. Daarna gingen de heren gamen en keken wij tv. Niet veel later was het bedtijd voor Olaf. Mandy en ik keken naar Hollands got talent en dat was weer erg leuk! Vooral Pietje was toch echt favoriet, geniaal. En ondertussen waren we druk bezig, ik was aan het brainstormen voor Bij Zus en Mandy aan het tekenen voor school. Toen we daar mee klaar waren was het tijd voor Fortnite en dat hebben we nog een hele tijd gespeeld.

Gado gado bij Ger en José

Zondag hadden we een rustig dagje. We keken televisie en wachtten op een pakketje dat geleverd moest worden. Rond half 3 was het tijd voor de Graafschap – Fortuna Sittard en dat viel enorm tegen. Ze verloren met 5-1. Ontzettend jammer, maar goed, volgende keer beter! Rond 4 uur werd het pakketje geleverd, dus toen voetbal was afgelopen gingen we richting Ger en José.

Het pakketje was voor Ger, dus die was blij! We kletsten bij, keken televisie en daarna was het tijd voor het avondeten. José en Ger hadden gado gado gemaakt. Een van mijn favoriete gerechten! Na het eten hielp ik even mee met de afwas en daarna keek ik met Ger mee naar Studio Sport. Ger had zin in een ijsje van de Burger King en ik zeg daar nooit nee tegen, dus gingen we samen ijsjes halen. Ik mocht rijden en dat is toch altijd weer even puzzelen, maar het blijft een geweldige auto. Eenmaal terug met de ijsjes keken we naar “De slechtste chauffeur van Nederland”, een van mijn favoriete programma’s. Rond half 10 reden we weer naar huis. Nog even wat was opruimen en daarna slapen!

Het was uiteindelijk een leuke gevarieerde week. 
De blue Monday en de kachelmotor waren iets minder. Maar de rest was leuk! Hoe was jouw week?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 21, 2019 / 5:32 pm

    Daar is Kelly weer, ik ging al denken “zou ze de griep hebben?” Maar nee, ze is volop bezig met allerlei dingen en vindt het geweldig om tante zijn en geniet daar dan ook van. Leuke foto’s van jezelf en Olaf. Een fijne avond Kelly met een knuffel van oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: