2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Week 30 – Sweet sixteen Jill, oefenwedstrijd en wokken

sixteen

Afgelopen week was Jill haar sweet sixteen! En dat werd natuurlijk gevierd met een feestje. Daarnaast hadden we een oefenwedstrijd tegen Bayer 04 Leverkusen en gingen we wokken met oma. Ik neem je mee!

Courgetti maandag

Maandag had ik vroege dienst. Ik was een uurtje later klaar, maar dat was geen probleem. Na het werk liep ik even het dorp in en haalde ik nagellak en nagellakremover. Daarna plofte ik op de bank en was ik weer op. Ik belde Kenneth om te kijken waar hij uit hing en dat bleek in de vrachtwagen te zijn. Natuurlijk, haha. Hij was al in Weert en kwam richting huis, dus ik begon aan de courgetti. Courgetti met wat tomatensaus, tonijn en ik haalde champignon wokgroente. Het was erg lekker. En na het eten deed ik niet veel meer, want dat lukte niet.

Jill’s sweet sixteen

Dinsdag 24 juli was Jill haar verjaardag! Ze werd 16 en uiteraard ging ik na het werk naar haar toe, want ze hield een klein feestje voor de familie. Dat had ze heel gezellig versierd in tropische sferen! Ik at een stukje pruimenvlaai, kletste over mijn dag, speelde en kroelde met Olaf. We aten duvelkesvleis, heerlijk. En het was erg gezellig, neef Roy bleef ook eten.

Na het eten speelde ik met speelgoed van Olaf, haha. Liep rondjes door de kamer en toen kwam er bezoek van mijn tantes, neef en oom. Zag ik die ook weer eens. Heel leuk! Ik nam Olaf nog mee naar buiten om te spelen met de vlaggetjes en te kijken bij de vogeltjes. Hij genoot en ik genoot mee. Toen iedereen weg was bleef ik nog even hangen. At nog een stukje rijstevlaai en we kletsten nog even. Tegen half 11 reed ik volgens mij naar huis.

Koude schotel en macaronisalade

Woensdag haalde ik na het werk koude schotel bij de winkel en spullen om macaronisalade te maken. Met de warmte heb ik niet heel veel zin om te koken, dus dan een grote portie macaronisalade is ideaal. Kenneth was al bijna thuis toen ik thuis kwam. Ik kookte alvast de pasta, dan kon deze afkoelen en daarna was het etenstijd. Na het eten heb ik heel rustig aan gedaan, met die warmte lukte het allemaal niet meer. Uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar om de pasta af te maken en wat afwas te doen. En toen was het bedtijd.

Donderdag heb ik ook amper wat gedaan na het werk. Lang gebeld met mama, wat afwas en daarna heb ik een film gekeken. Die duurde tot na 10 uur. Een heerlijke film, ben alleen de naam kwijt. Ik smeerde de boterhammen na afloop, om vervolgens weer te gaan slapen.

Deur dicht en geen sleutel

Vrijdag was ik ook weer om 4 uur klaar, lekker! Dus eenmaal thuis besloot ik een brief te gaan posten bij de Bruna. Mijn huissleutel lag samen met mijn autosleutel op het aanrecht. Ik viste mijn portemonnee uit de tas en stopte die in mijn handtas en toen wandelde ik de deur uit. En mee dat de deur dicht valt bedacht ik me hoe ik nu ging sluiten. Dat ging niet, haha. Dus op naar opa en oma voor een sleutel.

Bloedmaan spotten

Het was erg gezellig om even bij te kletsen daar en uiteindelijk had ik de sleutel niet meer nodig. Kenneth was namelijk rond half 7 thuis en toen zat ik nog bij opa en oma. Dus iets na half 7 wandelde ik zonder sleutel naar huis! Kenneth was het zwembad op aan het bouwen, dus ik hielp mee. En daarna aten we samen de macaronisalade op. Na het eten ging ik nog even naar de Lidl voor shortbread koekjes en ijs. Ook de buurman kwam nog langs vanwege een wespennest wat hij weg haalde. Toen hij weer ging was het tijd voor een ijsje en rust. Kenneth maakte nog watermeloen sap, echt een aanrader, zo lekker! En ’s avonds laat keek ik nog naar de bloedmaan. Heel speciaal!

Oefenwedstrijd Fortuna Sittard-Bayer 04 Leverkusen

Zaterdag 28 juli ging ik naar Roermond toe. Kenneth moest werken, dus die was al weg. En na een ontbijtje en afwas ging ik ook. Eerst bijkletsen en vervolgens dook ik achter de laptop om te brainstormen en te plannen voor Bij Zus. Erg fijn. Papa en mama haalde voor de lunch stokbrood en filet americain, heerlijk! En na de lunch reden we naar de Action. Ik kreeg nog een leuk make-up palletje van mama. Die laat ik later deze week nog zien.

Even brainstormen met een ijsje

Eenmaal terug ging ik nog even verder met plannen en denken onder het genot van een ijsje. Tegen 4 uur vertrokken Jill, papa en ik naar Sittard, waar we kwart voor 5 aankwamen. Tijd voor de oefenwedstrijd. Dit maal zaten we op zuid, een mooie plek, precies onder een lekkende regenpijp in de volle zon. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het voelde een beetje alsof je op Wimbledon zat met de hand boven de ogen. De wedstrijd was leuk. We verloren, maar dat wilt niks zeggen over aankomend seizoen!

Als je het doet, moet je het ook goed doen.

Rond 8 was het afgelopen en reden we naar de Mc Donalds in Echt. Ik nam de guacamole burger met sweet potato fries. Lekker! Na het eten reden we binnendoor naar Roermond en trakteerde ik een soort van op ijs van de Burger King. Daar had mama ook zin in. Eenmaal met de Burger King had ik nog een grappig gesprek met de kassier. Ik nam namelijk van iedere soort 1, Twix, Kitkat en Oreo. Ondertussen fluisterde iemand in zijn oor dat ze ook aardbeien hadden. Dus dat vertelde hij. Maar ik hoefde die niet. Hij zei dat dat wel gezonder was, waarop ik reageerde “als je het doet, moet je het ook goed doen!”. En ik kreeg gelijk haha. Terug bij mama aten we het ijs op, bleef ik nog even hangen en tegen 11 reed ik naar huis.

Wokken met oma

Zondag begon met de boodschappen doen. Daarna ruimde ik de berging een beetje op en ontbeten Kenneth en ik samen. Na het eten poetste ik nog even verder. Tegen 11 uur gingen we naar de Mediamarkt, want ik had mij bedacht wat ik voor mijn eerste loon wilde halen. We haalden Jill op om even te gaan kijken. Helaas hadden ze niet wat ik wilde. Dus gingen we weer terug naar huis. Ik lunchte nog even mee en tegen 2 uur reden Kenneth en ik weer naar huis. Oma Fien zou namelijk met Ger en José rond 15.00 uur komen.

Ik ruimde nog wat op en daarna bestelde ik online wat ik graag wilde hebben. En als snel kwamen ze aangereden. We dronken wat in de tuin en we vertelden over de ditjes en datjes. Ger en ik redde nog 4 lieveheersbeestjes uit het zwembad. Al snel was het kwart voor 5 en gingen we richting de wok hier in het dorp.

Niet mokken, lekker wokken

Oma ging voor het eerst wokken. En het was erg geslaagd, ze vond het lekker en mooi. Ik nam een bordje met vis en zoetzure saus, een bordje met vlees en knoflooksaus, een beetje sushi (veel was op) en daarna nog 2 bordjes toetjes. Nom! De eigenaresse kwam bij ons kijken hoe oma het vond en toen vertelde José dat ze dit voor haar verjaardag deden. En dat oma, jawel hoor ja, 94 jaar was geworden! Ze vond het heel bijzonder, dus na een kort babbeltje ging ze weer weg. En niet veel later kwam ze met een mooie glazen roos terug gelopen. Als cadeau voor haar verjaardag, oma vond hem erg mooi. Ik vond het gebaar onwijs tof!

Akelig nieuws en een webinar

Na het eten liepen Kenneth en ik weer naar huis en brachten Ger en José oma naar huis. Onder het eten waren er veel sirenes geweest. Het bleek een reanimatie te zijn, dat horen we in het dorp wel vaker. Echter kwam ik er toen we thuis kwamen achter dat het een 3 jarig meisje bleek te zijn. Verdronken in het zwembad. Kippenvel! Maar goed, ik ging verder met mijn dingen doen. Was ophangen, afwassen en die gedachten weer verzetten. Rond 8 uur had ik nog een webinar over Hoog Sensitief Persoon zijn. Heel herkenbaar! En daarna was het tijd om naar bed te gaan.

Doordeweeks was erg rustig, met die warmte krijg je niet veel voor elkaar. Jill’s sweet sixteen was het hoogtepunt. Maar het weekend was wel fijn. Gezellig gestart bij opa en oma, de oefenwedstrijd en gezelligheid met familie. Hoe was jouw week?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. Dorothé
  juli 30, 2018 / 7:07 pm

  While you were sleeping was de film. Jill wist het nog te herinneren. En woensdag komt Cry baby met Johnny Depp
  Rollercoastercweken hè meis
  Komt good. Lekkere receptplaatjes
  Xxx

 2. oma
  juli 30, 2018 / 7:14 pm

  ha Kelly, het was weer leuk om te lezen, wat er in één week allemaal voorbij komt, best veel en mooi omschreven. Je eerste werkdag van de week zit er al weer op en hot! De foto’s waren ook heel leuk!
  Fijne avond en groetjes van oma xx

 3. Ans v zantvoort
  juli 30, 2018 / 8:12 pm

  Gezellig om weer je stukjes te lezen, zo blijven we ook een beetje op de hoogte, hier ook last van de warmte niet veel energie maar dat hebben veel mensen nu. Een fijne en hopelijk niet zo’n warme werkweek en gr van ons

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: