2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Week 41 Olaf’s verjaardag en eerste tante dag

tante dag

Er is weer een week om! Om het ritme erin te houden heb ik weer een nieuw dagboek. En niet zomaar een. Nee, die van Olaf’s verjaardag en mijn eerste tante dag!

Zondag 7 oktober Olaf’s verjaardag

Zondag was Olaf’s verjaardag! Een dag waar ik me lang op had verheugd! We sliepen uit, ik maakte het artikel af dat ik voor hem schreef en daarna ging ik boodschappen doen. Ook liet ik even de auto uit, een stukje rijden met wat muziek op om te kijken of alles nog functioneerde.

Eenmaal thuis ruimde ik alles in en ging ik aan de slag met het versieren van de fiets. Een leuk klusje waar ik inpakpapier, slingers en ballonnen voor haalde. En toen was het op naar Mandy, Jordy en Olaf. Het uitpakken zelf vond hij niet interessant, maar de kaart die hij er bij kreeg wel. En tijdens het uitproberen zag je zichtbaar dat hij er lol aan had en dat maakte mijn dag! 

We lunchten samen en daarna druppelde het bezoek een voor een binnen, mijn ouders en Jill,  de zus van Jordy met haar gezin, opa en oma en als laatste nog de oma en de ouders van Jordy. En toen was het tijd voor de taart! Het was een prachtige fototaart van de Hema. Heel mooi! Ik hield Olaf vast op de tafel terwijl Jordy met de taart kwam en Mandy de foto’s maakte. En vervolgens maakte ik nog wat foto’s met mijn telefoon van het hele gezinnetje met de taart. Te leuk! Oh en zijn reactie op zijn stuk taart? Na wat te hebben geprobeerd, heeft hij er een smashcake van gemaakt.. Olaf is echt een mariakoekjes en soepstengel fan!

De middag was jammer genoeg zo voorbij! We moesten Ger nog even helpen met iets, dus gingen we weer rond een uurtje of 5. Daardoor bleven we spontaan Chinees eten bij Ger en José. Ook gezellig. En daarna liepen we nog even bij mijn ouders naar binnen. Volgens mij gingen we rond 9 of 10 weer naar huis. Een mooie verjaardag!

Maandag 8 oktober tante dag

8 oktober was mijn eerste “tante dag”. Ik sliep een beetje uit, maakte me klaar voor de dag, at mijn ontbijtje en toen reed ik naar Roermond. Mandy kwam ik onderweg tegen, Jill bij de deur en zo ontstond het moment dat ik Jill even naar school bracht. Moet kunnen voor een keer. Eenmaal terug was het tijd om even te spelen met Olaf.

Ik volgde het ritme van mama mee, dat vond ik fijner en leek me nog fijner voor Olaf. We gingen een rondje wandelen, kijken of de paardjes er zijn en een kleine hoop op een dutje voor de grote kleine man. De paardjes kwamen we niet tegen, maar hij viel wel lekker in slaap. En zo kon ik even bijkletsen met mama en wat brainstormen voor Bij Zus. Bijna 2 uur later werd hij weer wakker en was het tijd voor een nieuwe pamper en een hapje. 

Collega? Heb jij nog soepstengels voor me? Niet, oh.. Bestel er even voor me wil je, bedankt.

Het was al een hele tijd geleden dat ik hem had verschoond, dus ik was blij dat mama gezellig mee was gelopen naar boven. Toch wel handig wat hulp haha. Daarna was het dus tijd voor het fruithapje en dat ging gelukkig helemaal op! Hij ging even spelen en wij lunchten met een tosti. Daarna probeerden wij bij hem nog een boterhammetje, maar hij had nog genoeg van het fruit, dus was het tijd om te spelen. Ik bedacht me dat het wel een leuk moment was om even met hem te gaan wandelen en de fiets uit te proberen. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Blurry but perfect

We pakten hem weer in en ik zette hem vast in het zitje. Daar gingen we! We namen het 2e blok van de straat waar mijn ouders wonen naar rechts, langs het schoolplein af, ik hoorde namelijk de kinderen buiten spelen en dat vind Olaf leuk. Dus hij keek zijn oogjes uit en toen liepen we richting de kant met de weilanden. Hij had het druk met om zich heen kijken en in zijn zitje hangen. Hij leunde namelijk met zijn armpje op een van de steunen, dat zag echt zo grappig uit!

Eenmaal bijna bij de weilanden besloot ik richting de paardjes te gaan, dan had hij ze tenminste nog even gezien. En dat vond hij natuurlijk hartstikke leuk. Wijzen en lachen. Na heel even te hebben gestaan liepen we met een kleine omweg terug, hij was wat moe, dat zag ik aan zijn zitten. Logisch na die hoeveelheid indrukken.

Eenmaal terug pakte papa hem over en ging hij met hem wandelen. Ik maakte de fiets schoon, borg hem op in Jordy’s auto en daarna was het tijd om Jill op te halen van school. We reden even langs de Action, want ik moest veiligheidshesjes voor Kenneth halen en toen weer richting huis. Papa en Olaf waren ook weer binnen en Olaf sliep. In de tussentijd was mama aan het werk en toen zij klaar was werd Olaf wakker. Tijd voor het yoghurtje! En ook die uitdaging ging ik aan haha. Missie gelukkig geslaagd! En toen kwam Mandy alweer thuis en niet veel later Jordy. Tijd om ze uit te zwaaien.

Ik bleef bij mijn ouders eten, want ik moest nog naar Venlo en Kenneth was laat thuis. We aten gebakken aardappeltjes met een gehaktbal en groente, lekker! En toen was het snel naar Venlo! Om 19.00 was namelijk algemene ouderavond op mijn oude school en ze hadden me gevraagd te helpen. Geen probleem! En een handige manier om even bij te praten met de leraren over wat er de afgelopen tijd is gebeurd. Het was een leuke avond, goed bijgekletst en helemaal op van de geweldig leuke dag! Dus eenmaal thuis ging ik direct naar bed. Mijn laatste vakantiedag ook weer voorbij.

Dinsdag t/m vrijdag De werkweek

Ja en dan begint het werkleven weer. Het was lekker rustig, dus dat was goed te doen. Ik had late dienst, met als gevolg dat ik eigenlijk te veel nadenktijd had voor het werk. Maar goed, een traantje hier en daar en door zwemmen. En toen was het donderdagavond, Kenneth had een soort halve nachtdienst als het ware. Ik amuseerde me met het huishouden en schreef een artikel. En ik hield het avondeten makkelijk met de spaghetti van woensdag.

En rond kwart op 11, vlak voor ik ging slapen belde hij nog even op. Even kletsen en ondertussen kreeg hij motorstoring, dus dat werd de baas bellen. Niet veel later kreeg ik een appje dat hij moest wachten op een monteur en toen.. Om half 2 werd ik gebeld dat hij niet thuis zou komen, de monteur kwam pas 1.5 uur later en het maken duurde 3 uur. Hij ging het dus niet redden en hem was gevraagd of hij kon overnachten.

Het was heel vreemd, ik sliep onrustig en het opstaan was nog gekker. Normaal krijg ik iedere ochtend een kus en een “ik hou van jou”. Die moest ik hem appen. Maar goed, dat hoort erbij! Vrijdag was zo om en eenmaal thuis begon ik aan een dagboek. En die nam ik mee naar Roermond om daar verder af te maken. Net wat gezelliger dan alleen zitten. Rond kwart op 10 kwam Kenneth op huis aan en reed ik ook naar huis. Tijd voor weekend!

Zaterdag 13 oktober Sleep over

Zaterdag hebben we lekker uitgeslapen en daarna gingen we Jill in Roermond halen. We hadden namelijk met haar afgesproken om naar Venlo te gaan. Kenneth zou bij Specsavers een ogentest laten doen en daarna gingen we winkelen. Uit de test bleek dat hij toch echt een bril nodig had, iets wat we eigenlijk al wisten. Dus die werd gekozen en besteld! Daarna lunchten we bij de Subway. Ik nam de Taco Sub, een aanrader als je binnenkort nog daar komt.

En toen was het op naar de Primark. Snuffelen, zoeken naar een vest en broek voor Jill, een leuke uitdaging. Het viel me in zijn algemeenheid een beetje tegen, dat is daar vaker. Maar ik scoorde er wel nog ontzettende leuke truien. Jill kocht hem voor haarzelf en ik voor Mandy en mij. Een groene trui met Mickey op. Te leuk! En ik kocht er nog 2 lekkere comfy vesten, die had ik niet meer en deze zaten heerlijk.

Na de Primark liepen we naar de New Yorker, vervolgens naar de H&M en daarna hebben we nog verschillende andere winkels gehad. Het was kermis in Venlo, dus het was lekker druk en overal stonden kraampjes. Kenneth en ik haalden ons een marshmallow stick, marshmallows overgoten met chocolade. Lekker! We maakten nog een pitstop op de markt, daar dronken we wat op het terras en daarna wandelden we toch nog even Primark binnen. Om vervolgens nog even de Mediamarkt en Jumbo binnen te lopen.

Om half 6 hadden we met Kevin afgesproken bij ABC Sevenum. Onze favoriet momenteel, zoals je denk ik wel al hebt gemerkt mocht je me langer volgen. Hij was wat vertraagd, want hij reed het restaurant voorbij haha. We kwamen Kenneth zijn baas nog tegen en ik een collega. Het eten was weer erg lekker en we gingen met goed gevulde buiken weer naar huis! Daar waar we muziek luisterden, Pirates of the Caribbean keken en Kevin en Kenneth de computer maakten. In de tussentijd downloadde Kenneth Jurrasic world om te kijken. 

Toen Kevin naar huis ging haalden Kenneth en ik de matrassen naar beneden en was het tijd voor een sleepover! We keken Jurrasic world en daarna was het de bedoeling te gaan slapen. Maar haan Kenneth en kip Jill tokkelden nog vrolijk door. Uiteindelijk keerde de rust terug en was het bedtijd. Een 4 a 5 uur later was het 8 uur en werd ik weer wakker. Tijd om de zondag te beginnen!

Zondag 14 oktober Rustige zondag

Zondag deden we met z’n drieën de boodschappen. We haalden wat dingen voor de week en voor het ontbijt. We ontbeten met een croissantje en een worstenbroodje en ondertussen keken we “Weer verliefd op je huis”. Een leuk zondags programma. Daarna wandelden we naar opa en oma, even gezellig buurten samen met mijn ouders die er al waren. Ik maakte foto’s in de tuin, want die heeft allemaal van die mooie plekken en Jill nam er een paar van mij met Mickey trui. 

Na opa en oma liep Jill weer met ons mee naar huis en ruimde ik nog even een beetje op voor we naar Roermond gingen. Ook plakte ik mijn Bij Zus sticker op de auto, dus mocht je me zien rijden dan toeter en zwaai even! Ik had gevraagd of we mochten blijven eten en dat was goed. Gezellig! Dus we konden net zo goed Jill nabrengen en ik wilde toch nog naar Roermond. Eenmaal daar waren Mandy en Olaf er ook! Een hele leuke verassing! Jordy was even zijn werkbus wassen en kwam wat later terug. Ondertussen deden we even lunchen en speelde ik nog even met Olaf. Heerlijk!

Toen zij weer weg waren leek het me een goed idee om even mijn biebboeken terug te brengen. Dus ik ging met mama even die kant uit. We maakten een rondje door de bieb, daar nam ik 2 boeken mee en daarna maakten we nog een klein rondje stad. Daarna reden we nog even samen naar de supermarkt voor cake en vervolgens naar huis. We dronken koffie en toen was het voor mij tijd om even naar de belastingaangifte te kijken. Echter was ik mijn inlogcode vergeten, dus hield het op bij alles op een rijtje zetten.

Ondertussen waren papa en mama aan het koken. Bami met saté en kroepoek. Dat doet het bij mij altijd goed. Na het eten hielp ik mama met de afwas, zodat papa even wat anders kon doen. Kenneth en ik keken nog even mee televisie, dat werd Boer zoekt vrouw en daarna gingen we naar huis. Boterhammen smeren en naar bed. Een leuke en gezellige zondag!

Tussen de bedrijven door heb ik me afgelopen week goed geamuseerd. Een geweldige tijd met mijn familie, Olaf’s verjaardag, tante dag en nog wat aan Bij Zus kunnen werken. De dingen die mijn week goed maken. Hoe was jouw week?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

5 Reacties

 1. Roos Smeets
  oktober 15, 2018 / 8:51 pm

  Wauw, wat een verhaal weer. Wat je al allemaal in een week kunt doen. Haha, druk, druk… Schitterend verwoord Kelly.

  • BijZus
   Auteur
   oktober 15, 2018 / 9:52 pm

   Dankjewel Roos!

 2. Toos Delsing-Kock
  oktober 15, 2018 / 8:54 pm

  Dit was weer een heel mooi interessant verhaal Kelly mag ik altijd graag lezen de groetjes Toos

  • BijZus
   Auteur
   oktober 15, 2018 / 9:52 pm

   Leuk om te horen 🙂 Dankjewel!

 3. oma
  oktober 16, 2018 / 8:30 am

  Een interessant en lang verhaal, wij weten wat je de vorige week uitgespookt hebt. Tjonge jonge, jij bent ook altijd op de been, maar het waren super leuke dagen, je hebt volop genoten en dan is het o.k. Leuke foto’s!! Een fijne dag, nog warm. Knuffel oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: