2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Week 47: kleuren met Olaf en een hoop gezelligheid

kleuren

Het is de laatste maandag van november! Jeetje, die tijd is snel gegaan. Afgelopen week stond in het teken van heel veel. Voor het eerst kleuren met Olaf, zelf erwtensoep brouwen, even internationaal en een hele boel andere gezellige dingen!

Een dagje thuis

Maandag was het weer de dag van het huishouden. Ik had een to do lijstje van 14 dingen gemaakt. En die wilde ik graag afwerken. Dus het was op tijd op en gauw aan de slag. Beneden alles poetsen, boven alles poetsen, de wassen doen en natuurlijk nog werken aan Bij Zus. Het was een pittig klusje kan ik je vertellen. Ook moest ik nog boodschappen doen, dat vond ik iets minder geslaagd.

Maar goed, ik nam erwtensoep mee om zelf te maken, dus daar ging ik mee aan de slag. De eerste keer en ik dacht dat het vrij goed ging. Tot ik wat rokerigs rook. Een gedeelte van de erwten was aangekoekt aan de bodem en was verbrand. Oeps.. Het gaf naast de rookworst, dus een heel rokerig aroma. Maar verder smaakte het prima. En met een pannenkoekje erbij is alles goed.

’s Avonds keek ik het laatste deel van Harry Potter. Spannend! Zo spannend, dat ik de boterhammen gewoon in de woonkamer heb zitten smeren, want ik wilde niks missen.

Een dagje internationaal

internationaal

Dinsdag ging ik zoals jullie wellicht al weten een dagje mee internationaal. Lossen in het noorden, laden in Alblasserdam en vervolgens het +/- 30 km over de grens in Duitsland lossen. Hoe het precies ging kan je natuurlijk lezen in het artikel van zaterdag: Bij Zus on the road #3 even internationaal!

Na het werk reden we nog even langs Roermond. Jill had wat binnen gekregen dat Kenneth graag wilde zien en hij had nu de kans om Olaf even te zien. Ik dus ook en dat is altijd leuk! 

Eenmaal thuis maakte ik snel verse spaghetti, die viel gelukkig goed in de smaak. En daarna werkte ik nog aan Bij Zus op de bank.

Kleuren met Olaf

kleuren

Woensdag was ik weer in Roermond. Olaf was niet helemaal fit, dus ik was benieuwd wat de dag ging brengen. Maar we vermaakten ons goed met spelen en daarna kleuren! Ik had via jouw kleurplaten hele leuke Sinterklaas kleurplaten gevonden. En het leek me leuk om met Olaf voor Mandy en Jordy een tekening te gaan kleuren. Eens kijken wat hij er van zou vinden. Nou, hij vond het prachtig! Kon er geen genoeg van krijgen. Dus we hebben ons toch wel even enorm vermaakt. Ontdekken, kleurtjes pakken en over het papier heen gaan. Ik was trots op zijn werkjes! Trouwens, die website is sowieso een aanrader, over 15.000 kleurplaten gecategoriseerd onder verschillende onderwerpen voor jong en oud! Ik ben fan!

Na het tekenen gingen we lekker even wandelen. De slaap vatte hij niet, dus het werd even spelen en eten. Hij had zijn maxi-cosi ontdekt en daar ging hij in zitten. En ondertussen zei hij “broem,broem”. En aan een hand lopen werd ook even geoefend, maar dat vond hij toch wel heel spannend. Daarna werd hij moe en kreeg mama hem in slaap. En zo konden wij even lunchen.

Niet veel later werd hij wakker en was het voor mij tijd om met hem te gaan spelen. Mama moest gaan werken en papa had een lange dag, dus het was tijd voor een tante moment. Niet super lang, want Mandy was op tijd klaar. Ik ging Jill halen en daarna zouden we met z’n vieren even naar de stad gaan. Dus dat deden we.

Het was erg gezellig! Even naar de bieb, snuffelen in allerlei winkels en een hotdog bij de Hema. Uiteindelijk waren we pas na 5 uur weer terug. Oeps! Ik scoorde er nog een leuk loopautootje dat ik gelijk nadat we Mandy, Jordy en Olaf hadden uitgezwaaid in elkaar zette. Met wat hulp van papa, lukte het me, want het stuur was nog even een kleine uitdaging.

Daarna reed ik zelf ook gauw naar huis, want ik kon Kenneth ieder moment thuis verwachten. Uiteindelijk werd dat wat later, maar ondertussen had ik alweer gegeten en wat werk gedaan. De dag was zo om!

Bakken met Oreo

Donderdag was weer een thuis werkdag. Ik schreef ’s ochtends op kantoor artikelen voor de rest van de week en ’s middags ging ik aan de slag met de basis voor de Vrolijke Oreo cake. Een leuk klusje! En daarna besloot ik beneden achter de computer verder te gaan.

Kenneth belde dat hij met de vrachtwagen naar huis kwam, wat voor mij inhoud dat ik hem dan ga halen als ik thuis ben. Ik moest nog wat voor het eten verzinnen, dus ik besloot zalm in teryiaki te maken. Super lekker met wat boontjes. Maar de rijst die ik erbij had bedacht was op. En toen kwam ik in de vriezer nog eiermie tegen. Hoe hij er is gekomen weet ik nu nog niet, maar het ging wel nog, er zat geen ijs of iets op. En het geheel smaakte prima, dus dat was geluk! En toen Kenneth thuis had gegeten reden we nog even naar Roermond.

Het rijexamen van Mandy

Vrijdag was een spannende dag. Mandy had namelijk haar rijexamen en ik gunde haar zo dat ze het zou halen! Ik was al vroeg weer in Roermond, want ik had Olaf duty. Onderweg kwam ik een hele mooie zon tegen, dat moest een goed teken zijn! Papa en mama hadden afspraak op hetzelfde moment als dat Mandy moest afrijden. En, het moest zo zijn, Olaf moest ook nog even naar de huisarts op dat tijdstip. Dus Olaf en ik hadden wat te doen!

Hij had een klein blaasje bij de lip en de assistente wilde het graag gezien hebben. Nou, tantie to the rescue! Doen we wel even. En zo hebben we het ook samen aangepakt. Hij gedroeg zich keurig in de wachtkamer, chameerde nog wat mensen en ook bij de dokter in opleiding deed hij het prima. Toen zij even advies ging vragen bij de dokter wilde hij natuurlijk op ontdekkingstocht. Maar met wat dierengeluidjes wist ik hem te vermaken. En toen kwam de dokter weer binnen en gedroeg hij zich voorbeeldig. Het blaasje was moesten we verzorgen met sudocreme en als het erger werd even naar de huisartsenpost. (Maar dat is het gelukkig niet gebeurd.)

Daarna reden we weer naar huis waar papa en mama er alweer waren. Ik had een uitdaging, Olaf was namelijk in slaap gevallen onderweg. Dus ik moest met mijn koude handen zijn sok en slofje weer aan doen en daarna met maxi-cosi en al uit de auto zien te vissen. Het lukte gelukkig wel! En toen kwam Mandy terug. Ze plaagde ons even met dat ze gezakt was, maar ze was dus geslaagd! Gelukkig! Een pak van ons hart. Na de koffie bracht ik haar weer naar school voor een uurtje en ging ik even een bloemetje en chocolade voor haar scoren. Vervolgens dropte ik dat thuis, hielp ik nog even met het yoghurtje van Olaf en daarna pikte ik haar weer op.

We hadden afgesproken als we terug waren door te rijden naar onze neef Nick. Die was namelijk jarig geweest en hield het vrijdag. Dat was een hele gezellige middag. Olaf racede door het huis van mijn tante en oom en had de grootste plezier met Nick. Super schattig. En we gingen nog even kijken bij het huis van Nick, dat zag er al heel mooi uit! 

Jill ging mee met mij naar huis en daar wachtte Michelle ons al op. Voor onze verjaardag hielden we een spelletjesavond met hapjes. We haalden de boodschappen bij de Plus, maakte alles klaar en daarna keken we even televisie terwijl we aten. En toen kwam Trivial Pursuit op de tafel. Een heel leuk spel, zeker met de uitbreiding van Harry Potter. Een paar uur later bracht Kenneth Jill naar huis en niet veel later ging ook Michelle naar huis. Ik ruimde nog wat op en niet veel later nadat Kenneth thuis was gingen we slapen.

Gourmetten en fonduen

Zaterdag was een hele rustige dag. Ik bleef tot 11 uur in bed liggen, wat voor mij eigenlijk veel te lang is, maar goed. En daarna dook ik met een boek en wat muziek de bank op. Even lezen. Rond 2 uur kwam Kenneth eens beneden en wilde hij wat op de computer gedaan hebben, maar dat lukte niet. Gelukkig kreeg ik het wel voor elkaar. In de tussentijd belde ik nog met mama, want we moesten even kortsluiten of we naar Fortuna gingen. Uiteindelijk besloten we niet te gaan, papa was enorm moe en niet fit, dus dat werd gecancelled.

Kenneth en ik besloten even naar het Retail te rijden. Daar scoorde ik bij de Mediamarkt een externe harde schijf van 2TB  voor dezelfde prijs van 1TB. Top deal! Ook kochten we de peer nog bij Casa en we hebben nog verschillende andere winkels gehad. Daarna reden we even naar papa en mama waar we de peer lieten zien haha. En we namen Jill mee om bij ons te gaan gourmetten.

We wilden de spullen bij de Plus halen bij ons in het dorp, maar ze hadden er niet alles. Dus we wandelden naar de Albert Heijn aan de overkant van het plein, maar ook die had niet echt wat we zochten. En toen liepen we door naar de Lidl, wat dus eigenlijk aan de andere kant van het dorp ligt. En raad eens, ook daar was op wat we zochten. Dus Kenneth kocht er wat kleine dingen die ze wel hadden en ik snelde me naar de Albert Heijn voor de dure variant van het gourmetvlees. Uiteindelijk hadden we alles bij elkaar!

Thuis was het snel alles klaar maken en toen gauw eten, want we hadden honger! In de tussentijd was Kenneth een DIY Harry Potter aan het printen. Heel tof. Na het eten hielp Kenneth me even met de afwas en daarna gingen zij zich amuseren met de monopoly terwijl ik de rest afmaakte. Toen dat klaar was zette ik mijn harde schijven om, wat een dag in beslag zou gaan nemen. In de tussentijd zette Kenneth de fondue aan met chocolade. Een hele leuke bezigheid terwijl we keken naar Fortuna Sittard. Die wonnen met 3-0! En daarna brachten we Jill naar huis.

Soto soep eten

Zondag deed ik de dingen die ik standaard doe op zondag. Boodschappen en beneden opruimen. Daarna deden we brunchen en vervolgens reden we naar Roermond. Kenneth en Jill gingen op pad voor hun monopoly en ik ging kleuren. Want ik had op jouw kleurplaten ook leuke mandala kleurplaten gevonden en die wilde ik nog inkleuren. Mama ging naast me tekenen en zo waren we allebei even gezellig creatief bezig. En daar sloten Kenneth en Jill zich bij aan met hun monopoly spullen. 

Rond 5 uur liepen we naar Ger en José waar we hadden afgesproken soto soep te komen eten. Ome Ton en tante Ans waren er ook, dus dat was heel gezellig. En de soep smaakte weer erg lekker! Daarna gingen Kenneth en Jill verder met de monopoly en ondertussen stelde ik me voor aan het bloggers team van The Dog Pen. Ik ga daar helpen met het online plaatsen van de artikelen. Een beetje ondersteuning achter de schermen. Super tof! Rond 9 uur liepen we weer naar papa en mama waar we nog een glaasje cola dronken en toen reden we gauw naar huis en was de zondag om.

Een hele week vol! Waarbij ik stiekem toch meer in Roermond ben geweest dan gedacht. Maar ik kan er niet mee zitten, het was gezellig! Allemaal mooie herinneringen voor het dagboek van dit jaar. Hoe was jouw week?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Dit artikel bevat een samenwerking. Dit doet verder niks af aan mijn mening. Samenwerkingen gebeuren alleen als ik er 100% achter sta.

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    november 26, 2018 / 12:17 pm

    Leuk beschreven Kelly, wat ben je toch een duizendpoot! Leuke foto’s ook en je krijgt een uniek dagboek 2018! Als je het later eens terugleest dan duizel je ervan! En met Olaf naar de dokter geweest, hij heeft een pracht tante! Een fijne dag, groetjes en liefs van oma! xx

  2. Tante Chris
    november 26, 2018 / 5:12 pm

    Al met al weer druk bezig geweest en ja alweer de laatste Maandag van november. Had vanmorgen op mijn werk er nog over ik zij vandaag over 1 maand hebben we de tweede Kerstdag al de tijd vliegt Ook hebben we dan al weer de kortste dag gehad en gaan de dagen al weer lengen Dus Kelly je tijd tot Nieuwjaar gaat heel vlug Dikke knuf en kus voor jullie beiden gr van Tante Chris

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: