2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Week 5: schoolexamen en puppy perikelen

Week 5: schoolexamen en puppy perikelen

Het is weer tijd voor een nieuw dagboek! 
We hadden nog een fotoshoot met Olaf, ik was thuis, op bezoek bij mijn ouders en we kregen onze Jewel! Dus ik ga je gauw meenemen door alle lol, plezier en puppy perikelen.

De laatste loodjes van Mandy’s schoolexamen

Zoals jullie misschien al hadden meegekregen hebben we vorige week intensief foto’s gemaakt van de kleine Olaf met allerlei voorwerpen. Een onderdeel voor Mandy’s project, haar schoolexamen. Maandagmiddag en dinsdagochtend kwam ze weer gezellig langs met Olaf om aan de slag te gaan. De laatste loodjes met spullen waarvan we dachten dat ze makkelijk zouden zijn. Maar dat viel even tegen. Uiteindelijk is het ons toch gelukt en we waren zo blij! En de resultaten zijn geweldig.

Dinsdag had Mandy deze chocolademelk mee en hij was lekker hoor! Echt een chocolade smaak. Wist je trouwens al dat ik een extra Instagram account heb met alleen maar chocolade posts? Je vind de pagina hier!

Oppassen op Olaf en voorlichting

Woensdagochtend paste ik gezellig op Olaf. Mama moest met Jill naar de orthodontist, dus ik had aangeboden bij Olaf te blijven. Olaf en ik besloten samen even op wandelavontuur te gaan. Heerlijk vind ik dat. Een flink stuk lopen, gezellig kletsen, beetje zingen en uiteindelijk valt hij dan lekker in slaap. Eenmaal terug kwamen Mama en Jill ook terug met croissantjes, die zijn altijd goed. Jill werd nog even naar school gebracht en toen werd Olaf weer wakker. Tijd voor actie! Spelen, spelen, filmpjes kijken, worstelen met het eten, eten, en nog meer spelen. Geweldig!

’s Avonds mocht ik weer helpen bij een voorlichting, altijd leuk. Echter had ik mij vergis in tijd, dus at ik een heel klein beetje aardappelpuree met rodekool en een braadworstje mee. Daarna moest ik snel gaan, want rond 6 uur moest ik samen met oud-collega Britt op school zijn. We aten een soepje met een broodje en toen was het tijd voor de voorlichting. Die ging erg goed, er waren zelfs 2 dames, dus we waren tevreden!

Pindarotsjes brouwen

Donderdag had ik aan het eind van de ochtend een afspraak staan. Dus ik deed eerst het huishouden en daarna had ik de afspraak. Die liep niet helemaal zoals gepland, maar dat kan gebeuren. Vervolgens vond ik het tijd voor lunch! En na de lunch had ik afgesproken met Jill om pindarotsjes te gaan maken. Dus zo gezegd, zo gedaan! We haalden de boodschappen en daarna gingen we aan de slag. Mandy was er ondertussen ook en die legde de laatste hand aan haar project. Ik ging mee naar de printshop en daarna vertrok zij naar huis.

Ik testte nog even de pindarotsjes, die waren heel lekker en daarna ging ik richting Mandy. Die was namelijk een tas vergeten met belangrijke spullen. Daar dronk ik nog even een glaasje cola en toen hop naar huis. Kenneth had pizza gehaald, dus daar smulde ik van toen ik terug was.

Helpen met de opbouw

Vrijdagochtend, voor we Jewel gingen halen, hielpen Kenneth en ik met de opbouw van de presentatieruimte van Mandy. Het was examendag en de tijd om op te bouwen was kort, dus had ze ons gevraagd. Nou, dat doen we wel even en we hadden er nog lol aan ook! Wij vertrokken en begonnen aan ons Jewel avontuur, Mandy knalde haar presentatie en slaagde! Hoppa! Meisje, ik ben trots op je!

Gezelligheid in huis en puppy perikelen

Zaterdag was ik best wel moe van de nacht. Maar om 11 uur waren Ger en José er al, dus geen tijd om er lang bij stil te staan. Ze kwamen helpen een lamp op te hangen en de zoldertrap te repareren. En we lunchten gezellig samen, met niet heel veel broodbeleg haha. Veel was te oud, oeps! Ook was de koffie op, dus dat was hilarisch. Na het eten en het zwembad opruimen (ja, echt, nu pas..) kwamen opa en oma op puppybezoek. Super leuk!

Opa en oma waren weg en een uurtje later kwamen Jordy, Mandy en Olaf. Het idee was gezellig even samen een spelletje te spelen en te eten. Uiteindelijk werd het relaxt eten en spelen met Jewel. Olaf en Jewel samen zijn zo leuk om te zien. Olaf heeft in de gaten dat het een hond is, maar Jewel nog niet dat Olaf een mensje is. Gelukkig ging het allemaal heel goed. Olaf schater lacht soms met haar en soms loopt hij voor haar weg. Helemaal prima!

Mandy en Jordy brachten me even naar Roermond, want daar stond mijn auto nog. Die had ik vrijdag niet meegenomen. Ik bleef even kletsen, deelde mijn puppy perikelen en daarna ging ik weer naar huis. De nacht was weer een uitdaging, logisch als je het weer anders aanpakt als de dag ervoor. We bleven namelijk op de bank slapen, terwijl zij in de bench lag. Uiteindelijk is ze bij ons langs de bank komen liggen, want de bench werkte niet.

Bench training en opruimen

Zondag was weer een beetje rommelig. Als ik niet goed slaap kom ik heel moeilijk op gang. Dus met wat kunst en vliegwerk wist ik mezelf op te knappen en daarna vertrok ik naar Tegelen. Daar stond namelijk een mooie grote bench die ik wilde overnemen. En zo gezegd, zo gedaan! Een joekel, maar Jewel is er blij mee. Eenmaal terug ging ik buiten vegen en opruimen en toen was José er. Ik was vergeten de bril van Ger mee te nemen en die had hij toch nodig. Dus die kwam ze halen.

puppy perikelen

Ergens in de middag haalde ik de weekboodschappen en daarna deden we het heel rustig aan. We oefenden met het plaats zetten van Jewel, ik kookte een AGV’tje en daarna deden we nog rustig aan. Tegen het einde van de avond maakten we haar moe met spelen en probeerden we een groter blokje te lopen. En vervolgens probeerden we bedtijd in te lassen. Dus met “plaats” en in de bench leggen oefende we het in de bench slapen. De eerste keer lukte het en sliep ze 2 uur in de bench. Daarna deden we het nog een keer en sliep ze een half uur om vervolgens naast ons op een kussen op de grond te liggen.

En dat was het voor week 5. Een nieuwe week met nieuwe rondes en nieuwe kansen. 
Ik hoop dat we haar deze week aan kunnen leren alleen te slapen en dat ik dan weer naar bed kan. 
Maar we gaan het zien! Het is wat met die puppy perikelen! Hoe was jouw week?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. oma
  februari 4, 2019 / 6:31 pm

  Leuk om te lezen, Kelly. Niet zo leuk wat jullie er voor moeten doen om Jewel manieren bij te brengen. Een hele uitdaging. Foto’s zijn weer leuk, ik had je al gemist. Ik hoop dat jullie ook gauw weer naar jullie eigen nestje kunnen gaan. Heel veel succes ermee en we komen nog eens kijken of Jewel al gegroeid is, haha. Een fijne avond nog en een goeie nacht, liefs van oma xx

 2. Ans v zantvoort
  februari 4, 2019 / 6:32 pm

  Leuk om weer je verhaaltjes te lezen, zo ’n puppy brengt veel werk mee maar ook veel plezier, en over een tijdje is een puppycursus misschien ook wel een optie, veel plezier en succes

 3. Dorothé
  februari 4, 2019 / 7:24 pm

  Mooi om te lezen. Het waren spannende weken. Met mooie, hele mooie gevolgen.
  Heel trots
  En wat Jewel jullie Juweeltje betreft, dst komt goed. Een heel leergierig pupje met een mooi temperament. Daar gaan jullie veel lol mee beleven xxx ❤

 4. Tante Chris
  februari 4, 2019 / 8:51 pm

  Ja ja valt niet mee om een puppy op te voeden wel voet bij stuk houden dat ze in de bench moet slapen leg er een kussen in waar ze overdag graag op ligt is voor haar dan vertrouwd Verder veel succes er mee
  knuf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: