0   30
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Week 51: Oppassen op Olaf

Oppassen

De een na laatste week van dit jaar is voorbij! Een week met heel veel leuks. Zo ging ik weer mee op de vrachtwagen en moest ik inspringen bij het oppassen op Olaf! Ik neem je mee tot het weekend.

Aangezien het vanavond kerstavond is doe ik het dagboek van deze week iets anders dan normaal. Aan de hand van foto’s zal ik mijn verhaal gaan vertellen, zodat het net iets korter is en jullie meer tijd hebben voor de voorbereidingen van vanavond. En ik ga met mijn verhaal maar tot en met donderdag, want van het weekend komt een apart Efteling dagboek!

Gespot bij de Appie

Dit koekjes deeg kwam ik tegen bij Albert Heijn in het vriesvak toen ik met mama ‘s avonds nog even mee boodschappen ging doen. Een beetje ontdooien, bolletjes maken op een bakplaat en ze kunnen de oven in. Geen idee of ze lekker zijn, maar ik vond het wel lekker klinken en ik denk dat ik deze nog een keer ga halen. Misschien leuk om met jullie te delen op een vrijdag?

Platte band

Uiteraard was ik ook weer mee op de wagen! Hoe het was kun je binnenkort op zaterdag lezen. Maar we hebben wat pech gehad onderweg. Een soort klapband op de A2 zorgde voor een lekke band. Uiteindelijk bleek het een scheur te zijn aan de binnenkant van de band. Maar we hebben geluk gehad.

Lekkere maaltijdsalade

Toen we terug kwamen van een rit hadden we een maaltijdsalade gescoord om op te eten bij mijn ouders. Ze bleken nog een hele hoop tagliatelle over te hebben, dus aten we gewoon met de pot mee en kon de salade de koelkast in. Die at ik een dag later en ik was enthousiast. Echt een lekkere salade met bonen, tortilla chips en guacamole.

Oppassen op Olaf

Papa kreeg zwaar de griep afgelopen week en dan kun je natuurlijk niet op Olaf passen. Geen probleem, tante Kelly past wel op! En we hebben ons goed geamuseerd. Als Olaf zijn soepstengel bijna op heeft breekt hij hem in kleine stukjes en begint Mambo te voeren. Zo schattig!

Samen met Jill gingen we boodschappen doen bij de Albert Heijn. Dat kon papa tenslotte ook niet haha. En we hadden een lol. Normaal in een karretje zitten is voor mietjes, dus Olaf draaide zijn knietje op de zitting zodat hij vooruit kon kijken. Ik heb genoten!

Witlof ovenschotel

Ik kookte ‘s avonds, want mama moest gewoon werken die dag. En samen met Jill besloten we witlof ovenschotel op het menu te zetten en dat was erg geslaagd! Weliswaar uit een zakje, maar voor een eerste keer vond ik dat niet erg.

Windstil weggegeven


Ook gaf ik afgelopen week het pakketje van de Sinterkerst verjaardag winactie weg. Via een online loting kwam Mariska als winnares uit de bus. Toevallig iemand die niet zo ver weg woont, dus ik besloot het af te geven. Haar reactie was super! Echt leuk om mee te maken.

Mocht je mee hebben gedaan, niet getreurd, over een paar weken volgt een soort gelijke winactie!

Mambo Olaf momentje

Dit was weer zo’n deelmomentje. Het is natuurlijk in de gaten houden wat er gebeurd en daarna gauw handjes wassen. Maar het zijn van die momentjes waar ik onwijs van kan genieten. Hoe die 2 elkaar op hun eigen manier opzoeken.

Ze waren weer dichtbij!

Afgelopen week liet het weer het toe om Olaf in de kinderwagen mee naar buiten te nemen. Even een frisse neus halen en hopen dat hij zijn dutje gaat doen. Beide lukten en eindelijk waren de paardjes weer eens dichtbij. Die hadden de afgelopen weken heel ver weg gestaan. Maar Olaf was ze niet vergeten, ik hoorde een hoop gebrabbel en “die” uit de wagen komen.

Ook namen Mandy, Jill en ik elkaar even op sleeptouw door de stad. Even lekker rond snuffelen en een Hema hotdog scoren. Gewoon gezellig en ook echt momenten waar ik onwijs van kan genieten.

Deze foto was een photobomb. Tenminste, een poging tot! Ik was de kade aan het fotograferen toen Mandy heel blij ervoor sprong en dat gaf eigenlijk een hele leuke foto!

Opa’s slipper is een cruiseschip

De momentjes dat papa even beneden was stonden zijn slippers op de vloer. Dat vond Olaf natuurlijk reuze gezellig! De slipper ging mee de bank op en was vervolgens een object om mee over de bank te gaan. Ik ginnegapte dat het een cruiseschip was, wat hij er werkelijk van maakte weet ik nu nog niet.

Heel erg trots!

Samen met Mandy en Olaf ging ik naar Horst om kerstcadeau’s te scoren. We slaagden redelijk vlot op de cadeautjes voor Ger na. Die is gewoon wat lastiger haha. In het cafeetje waar ik eigenlijk wat had willen gaan drinken was het bommetje vol. Dus onderweg naar huis vroeg ik haar of ze onderweg durfde te drinken. Dat durfde ze wel, dus we gingen door de drive voor een frappuchino Banoffee en die was heerlijk! En ik stuiterde van trots dat ze heen en weer had gereden.

Ik heb onwijs genoten van mijn geluksmomenten! Het oppassen was geweldig om te doen en alle andere momenten zijn me even dierbaar. Zoals beloofd verschijnt binnenkort het weekend dagboek, dat hou je van me tegoed!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 24, 2018 / 7:35 am

    leuk geschreven en echt mooie momentjes, ik heb het gretig gelezen. Je weet ook altijd de plekjes met iets lekkers te vinden en heel knap van Mandy om overal naar toe te rijden, bravo!! Nog een mooie dag bij Toverland en met de kerst kom je het maar eens vertellen. Geniet er samen nog van, liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: