2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Week 6: avonturen met de kleine Jewel

Week 6: avonturen met de kleine Jewel

Het is maandag, tijd voor een nieuw dagboek, een nieuwe week met nieuwe ronde en nieuwe kansen. 
Dit dagboek staat vooral in het teken van de avonturen die we hebben beleefd met Jewel! 
We gaan in vogelvlucht door de week.

Een gezellige maandag

avonturen

Maandag was een gezellige dag. Kenneth had nog vrij, dus dat was heel fijn. We deden het rustig aan, rommelde wat in huis en waren vooral bezig met kijken wat Jewel deed. ’s Middags kwam papa nog langs met Olaf wat heel gezellig was. Het is leuk om de chemie tussen Olaf en Jewel te zien. Allebei 2 hele wijze figuurtjes. Als avondeten maakte ik lekkere pasta, waar ik helaas geen foto van heb gemaakt. En ’s avonds hadden we nog zin in wat lekkers en bakte Kenneth heel spontaan wafels. De nacht was weer lekker rommelig, een keertje eruit en op de bank slapen.

Een beetje hetzelfde

Dinsdag tot en met donderdag waren eigenlijk dagen die op elkaar leken. Kenneth had de avonddienst en moest dinsdag om 5 uur beginnen. We hadden dus gelukkig nog een dagje met z’n drieën. Daarna waren de dagen best rustig en de nachten relatief kort. Ik was vooral bezig met Jewel, een klein beetje het huishouden en op zoek zijn naar een nieuw ritme. Eten geven, wandelen, spelen, het was even een uitdaging.

De nachten waren pittig, op een gegeven moment ben ik om haar in slaap te krijgen op de grond gaan liggen. Toen ik dat donderdag aan mama vertelde kreeg ik gelijk de tip om boven te gaan slapen. Dit was namelijk verlagen op puppy niveau en na een week was deze stap nodig. Dus zo gezegd zo gedaan. En het was de beste keuze! Donderdag heeft ze 2 keer een 20 minuten gehuild en gepiept, maar voor de rest heeft ze prima geslapen en was de bench schoon.

Naar de dierenarts

Vrijdag stond onze eerste dierenartsafspraak gepland! Eerst kletste ik jullie bij met een kopje thee en daarna moesten we gauw gaan. Jewel en ik wandelden die kant uit, wat inhield dat ik haar tilde en zij mij vast hield aan een arm. Heel schattig! Bij de dierenarts ging het heel goed. Ze kreeg haar spuitje en de kennelhoest en ze werd gewogen. 6,5 kg! Een mooi gewicht, ook als je haar 2 km heen en bijna 2 km terug mag tillen haha.

Na de dierenarts waren we allebei heel moe, dus deden we lekker rustig aan. Ze keek mee tv, wat een hilarisch gezicht is, haar koppetje richting tv en soms draait ze dan naar links of recht. Heel aandachtig luisteren. De avond besteedde ik achter mijn laptop, daar had ik zin in, dus daar maakte ik gebruik van. En de nacht ging dit keer nog beter, 5 minuutjes miepen en toen was het klaar!

Verschillende avonturen

Zaterdag waren verschillende avonturen op zich! Kenneth had een doktersafspraak waar ik graag mee naar toe wilde, dus ging Jewel voor het eerst naar Ger en José! Maar eerst had hij nog fysio en ik had ’s avonds info avond van de hondenschool, waardoor we dus met 2 auto’s naar Roermond gingen. Terwijl Kenneth al op pad was liet ik onze Jewel nog even uit en daarna nam ik haar mee in mijn auto. Uiteraard gewoon met de bench achterin en dat ging echt heel goed. Ik had het niet gedacht, maar ze was gewoon lekker gaan liggen!

En ook bij Ger en José wandelde ze vrolijk naar binnen. Ze vond het allemaal helemaal prima. Ik mocht nog even naar de auto voor de rest van haar speeltjes en op dat moment voelde ik me heel even een puppy moeder. Je zeult met van alles en nog wat haha, brokjes, speeltjes, kleedje, bakjes, je hebt het allemaal nodig. Tussen de middag aten we gezellig een broodje en daarna wandelden Kenneth en ik nog even naar papa en mama met Jewel. De eerste meeting met Mambo! Jewel was gelijk enthousiast en Mambo gaf netjes haar grenzen aan. En Jewel onderzocht nog even de kamer, heel leuk om te zien hoe vrij ze daarin is.

Kenneth en ik gingen even op pad en Jewel bleef bij Ger en José. De afspraak van Kenneth ging heel goed en Jewel had zich ook gedragen. Gelukkig! We bleven nog gezellig eten bij Ger en José en daar stond Engels ontbijt op het menu. Zo lekker! Heel even terug naar Engeland. Daarna haalden Ger en ik nog ijsjes bij de Burger King. Bofkonten dit weekend hoor. Rond 7 uur moest ik zelf weer weg en reed ik naar Melick voor de info avond van de puppycursus. Een hele interessante avond waar ik nu al trucjes bij heb geleerd. En daarna vloog ik nog even langs de winkel af en toen naar huis! Nog een rustige avond volgde en de nacht ging goed.

Naar Fortuna Sittard – Excelsior

Zondag liet ik Jewel en Kenneth thuis en was het tijd voor een uitje met papa. Fortuna Sittard speelde thuis tegen Excelsior en ik wilde graag mee! En het was een goede wedstrijd hoor. Echt een potje voetbal! Ze wonnen met 4-1 wat natuurlijk prachtig was en ook heel nodig voor de positie. Na de wedstrijd bleef ik nog even kletsen bij papa en mama en uiteindelijk ging ik pas rond half 5 weer naar huis. Maar ik was wat vergeten, dus ik moest weer gauw terug. En daarna besloot ik toch even de boodschappen te doen in Roermond.

Kenneth regelde ondertussen het avondeten, dus at ik ’s avonds een lekkere pizza funghi. Heerlijk! En toen hielden we nog een rustig avondje op de bank. Ik deed nog een wandelingetje met Jewel en ik maakte haar nog even bang met de waterspuit. Foutje bedankt, maar mevrouw kwam niet meer haar bench uit. Dus uiteindelijk heb ik na advies even de riem erbij gehaald en haar eruit getrokken om naar buiten te gaan. Om vervolgens Jewel naar bed te “brengen” en te gaan slapen. En dat heeft ze volgehouden tot half 8, met ondertussen even piepen, want Kenneth was natuurlijk om 5 uur al beneden. Maar daarna is ze weer gaan slapen. Echt top!

Zo en dat waren onze avonturen met Jewel van deze week.
Ik begin ook steeds meer te wennen en ik denk dat de nachtrust in bed ook enorm goed doet. We komen er wel! 
Het was in ieder geval een gezellige week! Hoe was die van jou?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. José
  februari 11, 2019 / 1:50 pm

  Het gaat al heel goed met Jewel. Het is dan ook een heel schattig mooi diertje. We vonden het ook heel leuk dat hij het naar zijn zin had bij ons. Hij mag best vaker komen. hahaha gr xxx

 2. oma
  februari 11, 2019 / 6:02 pm

  Dit was leuk om te lezen, de opvoeding van Jewel is ook heel belangrijk. Fijn, dat ze nu ’s nachts beneden slaapt, dan krijg jij je rust ook weer. En helemaal fijn, dat ze niks in de bench doet. Mooie foto’s!
  Een fijne avond, groetjes oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: