2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Weekmenu 01 – lekker gevarieerd gegeten

Weekmenu 01 – lekker gevarieerd gegeten

Het is tijd voor een nieuw terugkomend artikel! In dit artikel laat ik je iedere week zien wat er bij ons op het menu heeft gestaan. Om jou en mijzelf te inspireren als je even niet weet wat je moet maken. Een kijkje in ons weekmenu!

Waarom het weekmenu?

Ik heb dit artikel in het leven geroepen, omdat ik het nog steeds erg leuk vind om te delen wat we zo op een week eten. Dit deed ik voorheen in de 365 plates, en later in &ZUS. Maar nu ik stage heb merk ik dat ik doordeweeks weinig tot niks heb te delen. Soms wel en dan plaats ik een nieuwe update, maar over het algemeen is het doordeweeks stil en blik ik vooral terug op de weekenden. Daarmee is eigenlijk ook het regelmatig delen van onze maaltijden minder geworden. Maar het zit nog steeds redelijk in mijn routine om er een foto van te maken. Alleen als ik extreme honger heb of haast wil het nog wel eens vergeten worden. Tijd dus om een nieuwe reeks in het leven te roepen: Het weekmenu! En vanaf vandaag vind je bijna iedere zondag hier ons weekmenu van de afgelopen week. Dat wil zeggen van de zondag t/m de zaterdag.

Weekmenu 01

Zondag

Zondag hadden we een avondmaaltijd om van te smullen haha. We gingen namelijk wokken bij ons om de hoek! In principe heb ik me nog redelijk goed in weten te houden en mist er volgens mij een bord op bovenstaande foto. In ieder geval had ik een bord met vissoorten en groente in zoetzure saus. En ik had een bord met vlees en groenten met knoflooksaus. Ook had ik nog 2 schaaltjes met toetjes. Eentje met ijs, zo lekker! En eentje met gebakjes. Om de avond af te sluiten haalde ik ook nog wat aardbeitjes door de chocolade fontein, maar daar heb ik geen foto van.

Maandag

Maandag was een AVG dagje. Ik braadde braadworst voor 2 dagen en daarbij kookte ik wat aardappels en een grote pot rode kool. Weer even normaal na een dag met wokken.

Dinsdag

Dinsdag had ik het natuurlijk iets makkelijker. Het vlees warmde ik op in de magnetron. Ik kookte weer wat aardappels en qua groente varieerde ik voor ons. Ik nam bloemkool, die heb ik graag en ik moet zeggen die uit de diepvries van Bonduelle is erg lekker! En voor Kenneth maakte ik sugarsnaps. Maar aangezien hij de bloemkool weer wilde proeven jatte ik een paar sugar snaps nog uit de pan. Daar had ik namelijk wat teveel van klaar gemaakt.

Woensdag & Donderdag

Woensdag maakte ik een hele grote pan macaroni klaar. Ik kookte volkoren macaroni gaar. En als saus had ik een pot van Grand Italia met kruiden en Italiaanse diepvriesgroenten gemengd met blokjes ham. De ham ter vervanging van het gehakt. Dit gemengd in een grote wokpan en voila eten voor een weeshuis. Dat was weer eens wat anders. En daar at ik donderdag ook nog van. Kenneth nam een broodje, die had in de macaroni geen zin meer.

Vrijdag

weekmenu

Vrijdag maakte ik een soort feestmaal om het weekend in te luiden. Ik haalde gekruide aardappeltjes om te bakken. Zalm met bladerdeeg en spinazie voor in de oven. En daarnaast nog gemengde sla met komkommer en een ceasar dressing. Super simpel, maar zowel Kenneth als ik hebben er van zitten smullen.

Zaterdag

En zaterdag waren we niet thuis. Toen aten we met Mandy en Jordy samen. Ik had een shoarma hawaii schotel. Dat hield in frietjes, met shoarma en stukjes ananas en salade. Ook erg lekker, maar daar vergat ik dus een foto van te maken haha.

Zo en dat was ons weekmenu van de afgelopen week. Lekker gevarieerd dus! En wat er voor volgende week op staat week ik nog niet precies. Heb jij al een weekmenu gemaakt voor komende week?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    mei 6, 2018 / 12:00 pm

    goed gedaan Kelly, wat variatie in het eten. Wij zijn altijd at home en ik maak vooruit geen planning voor het eten. ’s Morgens moet ik wel eens denken “en wat eten we vandaag weer”. Het is zo’n terugkomend iets, dat ik het ook wel eens moeilijk vind en zeker in de winter. Maar het is voorjaar, mooi weer! Een fijne dag samen en geniet ervan! Groetjes oma xx

  2. Ans v zantvoort
    mei 6, 2018 / 12:23 pm

    Wij eten hier van dag tot dag, soms lukt het om voor 2 dagen te koken maar meestal is het winkelen en kijken waar ik zin in heb, geniet van de zonnige zondag !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: