2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Weekmenu #13 een hamburger in krantenpapier

krantenpapier

Het is weer tijd voor een nieuw weekmenu. Een met verschillende soorten gerechten, herhaling en wel een hele bijzondere hamburger. Of ja, verpakking! Namelijk krantenpapier.

Maandag: Nasi met balletjes in zoetzure saus en komkommersalade

Hij komt nu wel heel vaak voorbij, maar het restje van vorige week zaterdag aten we maandagavond op. Een soort kantonese rijst maar dan met extra groente. Lekker makkelijk voor mij en we smullen er allebei standaard van. Dus waarom ook niet?!

Dinsdag: aardappeltjes uit de oven met speklapjes en groente

Dinsdag maakte ik ook weer de aardappeltjes met ketjap uit de oven. Daarbij marineerde ik ook de speklapjes in dezelfde marinade en we aten er spruitjes bij. Een hele makkelijke maaltijd, maar ook deze wordt hier met smaak opgegeten.

Woensdag:

Woensdag brouwde ik zelf wat interessants in elkaar. Ik bakte aardappelpartjes met sperzieboontjes en stukjes komkommer in kruidenboter. Super simpel en heel erg lekker. En daarnaast aten we een lekkerbekje uit de oven.

Donderdag: zelfgebakken frietjes met snacks

Oh, donderdag, wat was me dat een dag zeg. Pittig! En die sloten we dus lekker makkelijk af met zelfgebakken frietjes en snacks uit de frituur. Via mijn schoonvader krijgen we vaker een grote portie friet voor in de diepvries. Super fijn. Zeker op dagen als afgelopen donderdag.

Vrijdag: broccolisoep met stokbrood!

Broccolisoep naar het recept van Lekker en Simpel is eigenlijk een van mijn favoriete soepen. Zo makkelijke en snel om te maken en ook echt super lekker. Wij zijn er enorm fan van. Met een stokbroodje kruidenboter ernaast heb je een super makkelijke maaltijd snel op tafel. Winner!

Zaterdag: Nasi uit de magnetron met zoetzure balletjes

Ja, zaterdag heb ik niet gekookt. We haalden een grote bak nasi voor in de magnetron en daarbij maakte we zoetzure balletjes klaar. Een hele hele simpele maaltijd, maar toch ook niet verkeerd.

Zondag: hamburgers in krantenpapier !

krantenpapier

Als je het dagboek hebt gelezen van zondag weet je dat ik in het stadion was van FC Groningen. Toen we stonden te wachten tot de wedstrijd zou beginnen zagen we al verschillende soorten dingen voorbij komen. Hamburgers in krantenpapier ?!, bakjes met frietjes, ik zeg je eerlijk, ze konden er in Sittard nog wat van leren. Zo leuk! In de pauze trakteerde ik papa op een hamburger, want dat wilde ik toch wel eens van dichtbij hebben gezien. En hij was echt ontzettend lekker, een beetje een quarter pounder van de Mc Donalds. Verpakt in (nep) krantenpapier, bedrukt met verhalen over FC Groningen. Echt heel tof!

Uiteraard stopten we ’s avonds nog bij de Mc Donalds voor een menu, want dit was meer lunch. Maar dit wilde ik toch echt wel even uitlichten in een blog. Want ik vond het echt prachtig! Ik heb natuurlijk wel fish and chips gehad op nep krantenpapier, maar dit was briljant. Ik raak er dan ook niet over uitgesproken.

Maar goed, dat was het weekmenu alweer! Eentje die ik persoonlijk heel geslaagd vond. Hebben jullie al eens hamburgers in krantenpapier meegemaakt?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 13, 2019 / 5:24 pm

    Nou Kelly, ik weet niet hoe een hamburger smaakt. Opa natuurlijk wel, maar ik mis daarbij niks. Dat hebben ze toch wel heel leuk bedacht om het met verhalen van FC Groningen te bedrukken. Je leven zit vol verrassingen en wij genieten mee. Knuffel oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: