2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Weekmenu #14 een schaal friet met mini snacks

schaal friet

De week is weer begonnen, tijd om terug te kijken op een weekmenu met niet heel veel spannends. De aardappelen passeerde weer de revue, maar we hadden ook een dagje soep en een dag wraps. Wel heb ik een leuke tip voor een schaal friet met snacks!

Maandag: Kibbeling, aardappelen en spinazie

Op maandag vergat ik vlees uit te leggen, dus besloot ik voor de kibbeling te gaan uit de diepvries. Zelf vind ik vis met spinazie een lekkere combinatie, dus ook die “viste” ik uit de diepvries en daarnaast schilde ik wat aardappeltjes. Een fijne maaltijd om de week mee te beginnen.

Dinsdag: Soep met broodjes

Zoals je vorige week kon lezen ging ik dinsdag naar oma Fien toe en was ik laat thuis. Dit gecombineerd met het werk zorgde ervoor dat ik voor een hele simpele maaltijd ging. Ik haalde 2 potjes soep en broodjes. Voor mezelf nam ik de pompoensoep en daarbij had ik een broodje bapao en een volkorenbroodje met hagelslag. Jum!

Woensdag: Farfalle in roomsaus

farfalle

Woensdag ging ik ’s avonds naar voetbal, maar omdat wij vroeg vertrokken at ik ’s middags al warm. Heel handig, want toen ik het recept voor deze farfalle in roomsaus ’s middags al met jullie delen. Ik vond het een geslaagde bij elkaar gesprokkelde maaltijd!

Donderdag: Broodje shoarma

Voor het gemak aten we donderdag broodje shoarma. Normaal gesproken maak ik dit wat uitgebreider met sla, komkommer en eventueel een tomaatje. Dit keer was het puur een broodje met shoarma en wat saus. Super snel en heel makkelijk, omdat we ’s avonds ook nog even naar de stad gingen.

Vrijdag: Schnitzel met aardappelen en rode kool

Aardappelen met rode kool is een van mijn favoriete combinaties en gelukkig gaat dit ook goed met veel soorten vlees. Ik had nog een zakje met schnitzels liggen, dus die ging erbij. Ook dit vind ik een makkelijke en snelle maaltijd. En het smaakt! Lang leve het Hollandse potje.

Zaterdag: Schaal friet met snacks

schaal friet

Zaterdag kregen we bezoek en zij bleven ook eten! Ger gaf me een hele tijd geleden 5kg friet en met een groepje van 6 is een zak van 2,5 kg best handig. We haalden mini snacks voor erbij, gewoon van de Plus, die smaken prima en zo heb je ook wat meer keuze in snacks. En dit alles legde we in de grote brownieschaal van de Action. Die schaal die ik normaal gebruik voor de cobblers. Super handig! En ook heel gezellig eigenlijk.

Zondag: Romige wraps met kip en avocado  

Zondag gaf ik Kenneth de regie in handen voor het avondeten. Hij mocht kijken wat hij wilde, want ik wist het in de boodschappenwinkel even  niet meer. Na, ik denk, een snelle Google zoekactie kwam hij met “Romige wraps met kip en avocado” van Chicks Love Food. Dus zo gezegd, zo gedaan, dat leek me wel leuk om te maken. En ik vind het eigenlijk wel een aanrader! Alleen zou ik wel voor de echt stukken kipfilet gaan in plaats van kipfilet blokjes, dat deed ik en dat was niet helemaal handig. Ik maakte er nog een soort tonijnsalade bij, maar die was eigenlijk overbodig. Mijn excuses voor de foto, ik kreeg hem gewoon niet mooi scherp.

Al met al was het weer een weekmenu om van te smullen. De ontdekking van de schaal friet met mini snacks is denk ik wel mijn favoriet geweest. Vond het zo gezellig ogen! En verder vond ik het allemaal wel prima. Had jij die ontdekking van een schaal friet met mini snacks al gedaan?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 20, 2019 / 5:56 pm

    Een goeie 30 jaar geleden aten we nog wel eens friet, maar nu niet gauw meer. Je weet wel, als we uit eten gaan, wil opa friet!! Rode kool met aardappelen en een gehaktbal vinden we ook lekker. Maar ik dacht even dat je een bordje hier uit de kast mee genomen had. Wij hebben ook twee van die witte bordjes met een hapje eruit. Die blauwe is mooi met de farfalle erop. Een fijne avond en een knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: