2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Weekmenu #15 alle restjes opmaken

restjes

En de maandag starten we weer met een weekmenu. Afgelopen week aten we allerlei dingen. Van aardappelen met groente en vlees tot restjes die we overhadden van het gourmetten. Ik neem je graag mee!

Maandag: Aardappelen, groente en een saté schnitzel

Maandag hielden we het makkelijk. De aardappeltjes had ik al geschild, dus die moest Kenneth alleen maar aan de kook brengen. En daarbij bakte ik dan saté schnitzels en als groente hadden we overgebleven tonijnsalade en doperwtjes met boontjes in een beetje kruidenboter.

Dinsdag: Aardappelblokjes, spinazie en een saté schnitzel

restjes

Het pak saté schnitzels bestond uit 4 stukken, dus bewaarde ik er 2 voor dinsdag. Hierbij maakte ik aardappelblokjes uit de oven, want daar had ik 2,5 kg van in de diepvries. En als groente had ik wat spinazie en verder veel komkommer en voor mij tomaat. Simpel, maar wel lekker.

Woensdag: Mexicaanse wraps uit de oven

Omdat we nog een hele hoop wraps hadden liggen maakte ik weer lekker Mexicaanse wraps. Heel simpel met wat gehakt, tomatensaus, Mexicaanse kruiden en een zak Mexicaanse groente uit de diepvries. En voor wat extra vulling nam ik nog een extra potje kidneybonen. Rollen in een ovenschaal en daarover wat kaas en smullen is gegarandeerd. Lekker!

Donderdag: Restjes Mexicaanse wraps met een salade

restjes

Ik had nog 3 wraps over van woensdag, dus die maakte we donderdag warm. Maar omdat 3 wraps niet super veel is, gemiddeld eet je er 2 per persoon, vroeg ik Kenneth onze favoriete salade weer te halen. En zo hebben we toch weer een volledige maaltijd gehad.

Vrijdag: Gewokte groente met beefreepjes en mie

Vrijdag was ik laat thuis, maar ik had het al simpel gehouden. Van het weekend kocht ik beefreepjes met korting en ik had het idee om deze in reepjes te snijden en te wokken met wokgroente en teriyaki saus. Daarbij wat makkelijke mie en je hebt een mega lekkere maaltijd. Wij vonden het een goede zet.

Zaterdag: Gourmetten

Zoals je vanmorgen wellicht al in mijn dagboek had gelezen stond zaterdag de gourmetset weer eens op tafel. Samen met Mandy, Jordy en Olaf deden we gourmetten. Vlees, groente, omelet, pannekoekenmix, stokbrood en mijn zelfgemaakte satésaus maakte het geheel compleet. Lekker en gezellig, ik hou er van!

Zondag: Restjes van het gourmetten met salades

restjes

Kenneth en Jordy hadden iet wat te veel vlees gekocht, dus de restjes braadde ik zaterdagavond nog aan na het gourmetten en dat aten we zondag op. Met daarbij wat koude schotel, coleslaw en nog wat stokbrood. Ik hou van restjes gourmet en barbecue, wie doet dan hetzelfde? Een soort gourmet 2.0.

En dat was het weekmenu van deze week. We hebben goed de restjes opgemaakt en daar ben ik wel blij om. Ik probeer bewuster te zijn met die dingen. Eten jullie ook vaker restjes gourmet of barbecue op die manier?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 27, 2019 / 5:30 pm

    Zeker eten wij ook wel eens restjes. Opa heeft dat graag bij het brood ’s avonds. Overgebleven stokbrood maken we ook op, door er kleine wentelteefjes van te maken. Zo hoef je ook niet veel weg te gooien.
    Succes met je kookpotje van vandaag, Kelly! Groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: