2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Weekmenu #16 vaak de oven aan

oven

De oven ging afgelopen week bij enige regelmaat aan. De ene keer voor aardappeltjes, de andere keer voor vis, en weer een keer voor baguettes. Ik neem je mee door ons weekmenu.

Maandag: barbecue worstjes met restjes salade en stokbrood

Op maandag had ik nog restjes van zondag, dus aten we weer ongeveer hetzelfde. Helemaal prima! Coleslawsalade, rundvlees salade, 2 barbecue worstjes en een half stokbrood.

Dinsdag: krieltjes en kibbeling uit de oven met Mexicaanse groente

oven

Wat ik super makkelijk en lekker vind zijn aardappeldobbelsteentjes uit de oven, dus die komen regelmatig voorbij! Dinsdag maakte ik ze met kibbeling uit de oven. Alles op de bakplaat en 20 minuten later heb je bijna een volwaardige maaltijd. Dit keer maakte ik er Mexicaanse groente bij warm. Simpel en lekker.

Woensdag: gemarineerde aardappeltjes met schnitzel en salade

oven

Ook zijn we hier fan van aardappels uit de oven. Stamppot aardappelen in stukjes met olijfolie, ketjap en verschillende kruiden en die 15 minuten in de oven op 200 graden. Daarnaast hadden we salade en een kip krokant schnitzel. Zo lekker!

Donderdag: saté van kippendij met friet

Op donderdag at ik gezellig met Kevin en Jill in een brasserie langs Foroxity in Sittard. Ik nam saté van kippendij met frietjes, atjar en kroepoek. Erg lekker. Oh en een leuke anekdote van de ober: “U weet toch dat er bij kippendij filet meer vet aan zit?!”. Mijn antwoord? “Ik kan het wel hebben hoor!”. Hilarisch!

Vrijdag: krieltjes uit de oven met gebakken vis en bietjes

oven

Vrijdag aten we weer aardappelblokjes uit de oven en daarbij haalde ik gebakken vis op de markt. Lekker! Als groente nam ik rode bietjes.

Zaterdag: frietjes met frikadel speciaal

Kenneth en Ger haalde zaterdag frietjes bij de frituur niet ver van de camping af. Ik nam gewoon een portie frietjes en daarbij een frikadel speciaal. Die had ik al lang niet meer gehad!

Zondag: macaronisalade met een halve baguette

oven

De oven ging zondag ook weer aan! Maar dit keer voor een stokbroodje. Verder maakte ik macaronisalade! Super makkelijk, met stukjes grillham, augurk, uitjes, ananas, kruiden en slasaus.

Tegenwoordig ben ik echt fan van de oven. Je bereidt iets en daarna heb je je handen vrij. Zo fijn! En ook de hoeveelheid afwas valt reuze mee. Als we ooit een andere keuken nemen is dat zeker iets waar ik in zou willen investeren.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juni 4, 2019 / 12:25 pm

    Om gezond te blijven, moeten we gevarieerd eten. Elke dag weer een warme maaltijd maken eist wat fantasie en tijd. Nu nog wat meer groenten! Groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: