2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Weekmenu #8 mini recept voor zelf gebakken aardappeltjes

gebakken aardappeltjes

Het is tijd voor het 8e weekmenu! Ik probeerde 3 gerechten uit en voor de rest aten we lekker makkelijk. Van een prei ovenschotel tot zelf gekruide en gebakken aardappeltjes. Ik laat je 6 gerechten zien.

Maandag: prei ovenschotel

prei ovenschotel

Maandag aten we een prei ovenschotel die ik maakte naar een recept uit het boek van Lekker en Simpel. Heel smaakvol en gemakkelijk om te maken. Loved it!

Dinsdag: mie met saté en broccoli

Dinsdag was zo’n dag dat ik niet zo goed wist wat te doen. Uiteindelijk was het in teryiaki saus gewokt broccoli met mie en balletjes in saté saus. Het was niet echt een maaltijd met een gouden randje, maar het smaakte wel. En de dag erna lunchte ik met de overgebleven mie.

Woensdag: quiche met courgette en doperwten

Tja, wie het dagboek van woensdag heeft gezien weet dat ik de quiche die ik maakte niet zo geslaagd vond. De kans dat dit gerecht nog op het menu komt is heel klein.

Donderdag: zelf gekruid en gebakken aardappeltjes

gebakken aardappeltjes

Donderdag vond ik wel heel erg geslaagd. Ik maakte spruitjes met een zigeuner schnitzel en zelf gekruid en gebakken aardappeltjes. Dat laatste was een uitvinding, daar wil ik graag een mini recept van met je delen. Geïnspireerd op de marinade van de aardappeltjes uit de oven van Lekker en Simpel.

Mini recept: gekruide gebakken aardappeltjes voor 2 personen

De benodigdheden:

 • 6 aardappels in blokjes (ik gebruikte gewoon stamppot aardappelen)
 • 1 el olijfolie
 • 1 el ketjap
 • een teentje knoflook
 • 1 el paprika kruiden
 • +/- 1 el aardappelkruiden

Hoe maak je ze:

Je maakt de aardappelen schoon, snijd ze in blokjes en kookt ze 10 minuten. In een kommetje meng je alle overige ingrediënten door elkaar. Zodra de aardappels gekookt zijn meng je de aardappels door het kruidenmengsel. Zo dat alles een laagje heeft. Vervolgens bak je ze met wat boter in een koekenpan tot een soort gebakken aardappeltjes. Super simpel!

Vrijdag: kebab

Van vrijdag heb ik geen foto, want daar stond ik pas bij stil toen de kebab al gesloopt was op mijn bord. Kenneth was later thuis en hij wilde graag kebab bestellen. Ik had alleen een hamburger op van de Mc Donalds, dus ik lustte ook nog wel wat en deed gezellig mee met een broodje kebab.

Zaterdag: friet oorlog met een kipcorn

gebakken aardappeltjes

Op zaterdag aten we samen met Jordy, Mandy en Olaf frietjes. Ik nam een frietje oorlog en een kipcorn. Erg lekker! En zo leuk om Olaf van de frietjes te zien peuzelen.

Zondag: Chinese tomatensoep met stokbrood

En om de groentjes en het makkelijke een beetje op peil te houden maakte ik zondag Chinese tomatensoep warm. Daarnaast warmde ik stokbrood met kruidenboter uit de oven op. Een geslaagd simpel maaltje!

Die gebakken aardappeltjes waren hier echt een hit! Net als de ovenschotel. En op de quiche na was de rest ook erg lekker. Wat doe jij met gebakken aardappeltjes, maak je ze zelf of haal je een zakje in de winkel? Ik nu beide!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. Ans v Zantvoort
  april 8, 2019 / 9:47 pm

  Gebakken aardappels zijn het lekkers als je ze zelf maakt, ik kruid ze met aardappelkruiden maar jouw recept ga ik zeker proberen, gr Ans

 2. oma
  april 9, 2019 / 8:25 am

  een vast ritueel, elke dag zorgen voor het eten! Je hebt weer goed je best gedaan! Een fijne dag en groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: