2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Welke apps gebruik ik voor Instagram ?

apps

Zoals ik al vaker heb verteld vind ik het erg leuk om met Instagram bezig te zijn. Een bijkomstige hobby is nieuwe manieren ontdekken qua bewerking, dus deel ik vandaag mijn favoriete apps voor Instagram met jullie.

apps

Iets wat je hobby is geworden is tenslotte leuk om te delen. 2 jaar geleden deelde ik mijn foto’s nog met alleen een filtertje van Instagram. Maar de hoeveelheid mogelijkheden en apps om ze net een andere touch te geven zijn reuze. Ik kan mij bijvoorbeeld uren amuseren met het zoeken naar handige en leuke apps om mijn foto’s te bewerken. Dit doe ik dan door artikelen op te zoeken en YouTube filmpjes te kijken. Inmiddels ben ik ook zover dat ik wel eens kleine in-app aankopen doe om wat meer creatieve ruimte te krijgen. Maar goed, dat zijn allemaal bijzaken.

Welke apps gebruik ik ?

Unfold

Als eerste deel ik met jou Unfold. Een app die al wat langer bekend is onder instagrammers. Ik ken het pas sinds afgelopen vakantie in Engeland. Ik bekeek onderstaand filmpje wat gelijk inspireerde en ervoor zorgde dat ik 2 apps downloadde. Unfold dus en Inshot, om bewegend beeld in Unfold te gebruiken. De 3e app in het filmpje was alleen voor iPhone. Deze apps gebruik ik eigenlijk alleen voor mijn stories, maar soms maak ik van mijn Unfold creatie een foto, omdat je dan toch bewegend beeld kan delen. 

In Unfold heb ik trouwens qua in-app aankopen geïnvesteerd in templates en lettertypes. Ze vragen kleine prijsjes en het geeft je zoveel ruimte om te creëren. Super leuk!

Canva

Ook een fijne app vind ik Canva. Hier kwam ik achter toen ik icons wilde plaatsen in mijn highlights. Deze app is super handig voor veel meer dan alleen je highlights. Je kunt er leuke stories in maken, maar ook hele gevarieerde Instagram posts. Er staan templates klaar waar je gebruik van kan maken, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Je ziet tegenwoordig ook vaak dat ze deze app gebruiken om zelf van die vragen templates te maken. Super leuk! 

Oh en Canva kun je ook gebruiken voor Facebook berichten, je Facebook omslagfoto, blogposts, posters en nog veel meer. Echt het uitproberen waard. En deze mogelijkheden zijn allemaal gratis. Je hebt veel creatieve mogelijkheden zonder in-app kosten. Uiteraard is de mogelijkheid er wel, maar dan krijg je een abonnement vorm en daar word ik zelf nooit zo enthousiast van.

Lightroom cc

Lightroom cc is een Adobe app. Deze vond ik voorheen stiekem best wel lastig te gebruiken, maar al doende leert men. En daarmee is het ook zeker een favoriet geworden. Door voorinstellingen te gebruiken kun je een soort filters maken die je op iedere foto toepast. Zo hadden oktober en november allebei een standaard filter erop. Super handig. Hoe het precies werkt is leuk om te googlen, maar ik vond gewoon prutsten nog leuker. Van de in-app aankoop mogelijkheden heb ik nog geen gebruik gemaakt, maar voor mijn gevoel is dat ook niet echt nodig en kun je met de basis al heel veel. 

Snapseed

Snapseed is ook een top app, toevallig afkomstig van Google. Je kunt je foto’s er prima in bewerken en ik vind de fonts ontzettend leuk. Verschillende lettertypes in verschillende vormen. En je kunt ook goed met lagen werken. Zo kun je met een beetje kunst en vliegwerk de foto zwart-wit maken en een beetje kleur terug laten komen. Of een tekst waar dan de foto in tussendoor komt. Een beetje wat ik vroeger veel deed met Photoshop. En deze app heeft geen in-app aankopen wat best wel een plus is.

Afterlight

En de laatste app die ik vaker gebruik is Afterlight. Een app waarbij ik vooral de filters heel tof vind. Verschillende mooie kleuren en je kunt ze ook combineren. Op Instagram heb je natuurlijk verschillende filters, maar je moet een keuze maken. Dat hoeft in Afterlight niet, daar kun je spelen met meerdere filters en de dekking ervan. Ook heb je leuke effecten om over de foto te doen. Een soort krassen, bokeh, licht effecten etc. En ook hierin heb je natuurlijk in-app aankoop mogelijkheden, maar daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt. En momenteel zie ik het ook niet als nodig.

Instagram apps

Natuurlijk maak ik ook nog gebruik van apps als Boomerang, Panorama en Lay-out. De standaard Instagram apps. Vooral Boomerang gebruik ik erg graag, die vind ik leuk vanwege de bewegende effecten. Panorama gebruik ik om de zelfgemaakte panorama’s makkelijker te kunnen delen. En Lay-out gebruik ik eigenlijk om foto’s makkelijker bij elkaar te plaatsen voor mijn blog. Dus deze gebruik ik niet zo zeer op Instagram.

Zo en nu heb je een soort van kijkje achter de schermen gehad bij het creëren van Instagram foto’s en stories! Heb jij nog andere handige apps, dan laat het me zeker weten. Altijd leuk om te ontdekken.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 4, 2018 / 4:14 pm

    hierover kan ik niks vertellen, niet op Instagram, wel op facebook en dat is voor mij meer dan genoeg. Voor jou en meer jongeren is het natuurlijk het einde. Heel veel succes ermee, groetjes oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: